Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2023 22:03:43 Επισκέπτες Online: 799


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΣΟΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε. ΚΟΤΣΩΝΗ
30-06-2012
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΣΟΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε. ΚΟΤΣΩΝΗ


Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σοχού έκανε στο lagadas.net την παρακάτω καταγγελία, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο από την έναρξη της θητείας του. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και την απάντηση στην καταγγελίας της προέδρου σχολικής επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης δήμου Λαγκαδά Ελισάβετ Κοτσώνη.

 

Κύριοι, θα ήθελα να αναφερθώ στα σοβαρά προβλήματα λειτουργιάς που αντιμετωπίζει το σχολείο στο οποίο ανέλαβα τα καθήκοντα του διευθυντή στις 1-9-2011, (Γενικό Λύκειο Σοχού) και έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο λειτουργιάς των σχολικών επιτροπών με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η σχολική επιτροπή Β/θμιας εκπαίδευσης του δήμου Λαγκαδά δεν έχει επιλύσει κανένα απολύτως πρόβλημα που αφορά την κτιριακή υποδομή του σχολείου, καθώς και δεν επιλύει στοιχειώδη προβλήματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του σχολείου, π.χ. το φωτοτυπικό του σχολείου είναι χαλασμένο εδώ και 3 εβδομάδες και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μου δεν το επισκευάζουν, φανταστείτε να ήταν περίοδος πανελλαδικών εξετάσεων, η πόρτα της κεντρικής εισόδου έχει σάπιους μεντεσέδες και χρήζει άμεσης αλλαγής για να μην πέσει στο κεφάλι κανενός μαθητή, το σχολείο έχει να βαφτεί εσωτερικά πάνω από 3-4 χρόνια, κ.λ.π. κ.λ.π.).

Από την αρχή της χρονιάς οι διευθυντές των σχολείων δεν έχουν πάρει ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ με αποτέλεσμα πολλά μικροέξοδα να τα βάζουμε από την τσέπη μας. Θα ήθελα να ρωτήσω τον δήμαρχο Λαγκαδά γιατί σε άλλους δήμους οι σχολικές επιτροπές έχουν μοιράσει την επιχορήγηση που δικαιούται κάθε σχολείο στα σχολικά συμβούλια προκειμένου να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα (ενδεικτικά αναφέρω τον Δήμο Πωγωνιου στο νομό Ιωαννίνων)και εδώ δεν συμβαίνει αυτό, άλλοι νόμοι ισχύουν για άλλους δήμους και άλλοι για τον δήμο Λαγκαδά.

Κύριοι, προσπαθήστε να βρείτε τρόπο να επιλυθούν τα προβλήματα των σχολείων προκειμένου να λειτουργούν στοιχειωδώς, εκτός αν δεν μπορείτε η δεν είστε ικανοί.

ΓΚΡΟΖΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΧΟΥ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΚΟΤΣΩΝΗ


Ως απάντηση στις κατηγορίες περί ανικανότητας έχω να αναφέρω στον αγαπητό κ. Γκρόζα ότι «αυτοί που δεν πέτυχαν τίποτε κατηγορούν τους άλλους ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν τα πάντα».  Ο κ. Γκρόζας το μόνο που θέλησε εξαρχής της θητείας του, ήταν να διαχειρίζεται χρήματα, κάτι που οι υπόλοιποι διευθυντές των 60 σχολείων του Δήμου, απέρριψαν ως πρόταση.

Προτίμησαν η διαχείριση των χρημάτων, οι προμήθειες (καυσίμων, αναλώσιμων, χαρτικών – καθαριστικών κ.λ.π) να γίνεται κεντρικά για όλα τα σχολεία από την Σχολική Επιτροπή (υπάρχει και σχετική με το θέμα απόφαση του Δ.Σ.), όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος.  Μην ξεχνάμε πως στην αρχή της χρονιάς, οι σχολικές επιτροπές βρισκόταν υπό τον έλεγχο του επιτρόπου και όρισε μαζικές παραγγελίες.

Ειδικότερα στα προβλήματα που αναφέρει ο κ. Γκρόζας, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι έμεινε στον Σεπτέμβριο του 2011. Η πόρτα στην οποία αναφέρεται ως επικίνδυνη αντικαταστάθηκε με καινούρια αλουμινίου άμεσα.  Αγοράστηκε για το ΓΕΛ Σοχού καινούριο φωτοτυπικό τον Δεκέμβριο 2011 και το διάστημα που αναφέρει ο κ. Γκρόζας ουδέποτε ανέφερε στο γραφείο της σχολικής επιτροπής ή στην εταιρία με την οποία υπάρχει σύμβαση για την συντήρηση των μηχανημάτων, βλάβη ώστε να επιλυθεί άμεσα (ενδεικτικά αναφέρω τέλος Μαΐου, έγινε προμήθεια στο ΓΕΛ Σοχού με 15 κούτες χαρτί Α4, δεν ανέφερε κάποιο πρόβλημα).  Πριν 3 εβδομάδες άλλωστε, ήταν ήδη εξεταστική περίοδος.  Θα αναφέρω επίσης ότι σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μισχόπουλο Απόστολο, χρωματίστηκαν οι εσωτερικές πόρτες του σχολείου και προσωπικό του Δήμου καθάρισε την αυλή και έκοψε τα χόρτα.  Η σχολική επιτροπή μέχρι και φακέλους με προπληρωμένο τέλος προμήθευσε τα σχολεία για να μην χρεώνονται οι διευθυντές με γραμματόσημα .  Σ΄ αυτό το μικροέξοδο αναφέρεται ο κ. Γκρόζας.

Δεν θα κουράσω άλλο αντικρούοντας τις αναλήθειες του κ. Γκρόζα, μα μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο τόνος της καταγγελίας του, διότι μόλις χθες έλαβε χώρα η συνάντηση μεταξύ του κ. Δημάρχου, των διευθυντών των σχολικών μονάδων και της σχολικής επιτροπής και ο κ. Γκρόζας έλαμψε δια της απουσίας του. 

Ακόμη και στην κεντρική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αρνήθηκε να στείλει  αντιπροσωπεία του σχολείου. 

Στο σημείο αυτό, θέλω να γίνει γνωστό στον κόσμο ότι η κρατική επιχορήγηση φέτος είχε μειωθεί κατά 80% και σε συνδυασμό με τα χρέη, θα ήταν αδύνατο, να λειτουργήσουν τα σχολεία διότι οι προμηθευτές παρέμεναν  απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό.  Έτσι, την διαχείριση την ανέλαβε ο Δήμος Λαγκαδά μέσω των σχολικών επιτροπών.  Μέχρι και την εκτύπωση (μέρους) των βιβλίων.  Συγκεκριμένα, η παλιά σχολική επιτροπή Σοχού χρωστούσε πάνω από 20.000,00€.  Κανείς προμηθευτής δεν ήταν σε θέση να προμηθεύσει το σχολείο, ούτε καν με καύσιμα.

Κύριε Γκρόζα γνωρίζετε ότι η κρατική επιχορήγηση αποδίδεται στις σχολικές επιτροπές 4 φορές το χρόνο και συνολικά δεν την έχουμε ακόμη παραλάβει.  Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε μαθητή του Δήμου μας είναι περίπου 50,00€ και φέτος το κόστος ανά μαθητή ξεπέρασε τα 120,00€.  Αν λοιπόν αφήναμε την διαχείριση σε σας (και γενικώς στις Διευθύνσεις ανά σχολείο) δεν θα ήσασταν σε θέση να πληρώσετε ούτε τις δαπάνες θέρμανσης, πόσο μάλλον να καλύψετε τα χρέη. 

Τέλος, αφού αγαπητέ κ. Γκρόζα αναφέρεστε στον Δήμο Πωγωνίου και κάνετε συγκρίσεις, εγώ θα σας συγκρίνω με το σχολείο με το οποίο βρίσκεστε στην ίδια αυλή. Η διευθύντρια του Γυμνασίου Σοχού, μας έχει ευχαριστήσει επανειλημμένα για την συνεργασία! Είναι δυνατόν να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα δύο σχολεία του Σοχού;  Σας διαβεβαιώνω πως όχι.  Να σας επαναλαμβάνω κ. Γκρόζα ότι μόνο εσείς εκ των 60 διευθυντών ζητάτε να κάνετε διαχείριση μεμονωμένα.  Άρα δεν γέρνει ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε.

Αγαπητέ κ. Λυκειάρχα, να σας γνωρίσω κλείνοντας, ότι οι εποχές των «παχέων αγελάδων» έχουν παρέλθει. Η κατεύθυνση που ακολουθεί η νέα Διοίκηση ορίζει την εξοικονόμηση πόρων, προς όφελος των Δημοτών και της ορθής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Επομένως, τέτοιου είδους αξιώσεις από μέρους σας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, δεδομένου και του προηγούμενου χρέους της πρώην σχολικής επιτροπής Σοχού, το οποίο σας θυμίζω ότι ανέρχεται στο ποσό των 20.000,0 €! 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium