Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/5/2024 02:20:38Επισκέπτες Online: 1442


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ
26-07-2012
ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ


Σε ιδιώτες τα σκουπίδια του Λαγκαδά το 2013;

Της Χρύσας Κυριακού

Δεκτή έγινε από το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρία με την επωνυμία Δ. ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., με το διακριτικό τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΟΝ Ε.Ε.» κατά του δήμου Λαγκαδά αναφορικά με την ανάθεση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτη, παγώνοντας έτσι τα σχέδια της διοίκησης.

Η εν λόγω εταιρία προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης κατακύρωσης του διαγωνισμού από το δήμο στην εταιρία «Spider Υπηρεσίες Περιβάλλοντος Α.Ε.» (99,999% θυγατρική της «Spider ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ν.ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε.»). Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή της εκτέλεσης της 85/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και απαγόρευσε την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου «Υπηρεσίες Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου Λαγκαδά» και την υπογραφή σύμβασης του έργου.

«Η απόφαση εκδόθηκε πριν περίπου δυο μήνες, και συγκεκριμένα στις 11 Μαϊου του 2012, ωστόσο η διοίκηση του δήμου δεν προχώρησε σε κάποια άλλη ενέργεια, προκειμένου να διεξαχθεί νέος διαγωνισμός» σχολίασε μιλώντας στο Lagadas.net ο δικηγόρος της εταιρίας Γ.Λασθιωτάκης. «Ο δήμαρχος Λαγκαδά θα μπορούσε ήδη να διεξάγει νέο διαγωνισμό,κάτι το οποίο δεν συνέβη, παρόλο που κατά το παρελθόν υποστήριζε την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες του τομέα Καθαριότητας», συμπλήρωσε ο κ.Λασθιωτάκης.

Νέος διαγωνισμός στο τέλος του 2012

Μιλώντας στο Lagadas.net ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Λαγκαδά, Στ. Σισκούδης τόνισε ότι της απόφασης του δικαστηρίου προηγήθηκε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, με την οποία ακυρωνόταν ο διαγωνισμός.
«Η σκέψη μας είναι να επανέλθουμε με νέο διαγωνισμό στο τέλος του 2012. Είδαμε ότι δεν προλαβαίνουμε και μεταθέσαμε την ημερομηνία για το τέλος του έτους», είπε ο κ. Σισκούδης. «Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα. Διαθέτουμε μόλις 14 απορριμματοφόρα για 47 χωριά. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι το έργο της αποκομιδής με ιδία μέσα. Υπάρχει χωριό στο οποίο απορριμματοφόρο πηγαίνει μόνο μια φορά την εβδομάδα», συμπλήρωσε.


Διαβάστε σχετικά θέματα από το lagadas.net:


ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium