Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/2/2023 12:52:57

 Επισκέπτες Online: 555


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΜΑΡΣΙΠΠΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΑΣ

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΜΑΡΣΙΠΠΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΑΣ


ΜΑΡΣΙΠΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣ

Για να παραγγείλετε μάρσιππους
επικοινωνείστε με τη Βασιλική Λουλά
6982 496666Φορέστε το μωρό σας!
Kάποιες  φορές η αγκαλιά είναι ο μοναδικός τρόπος για να ησυχάσει ακόμα και το πιο ζόρικο  μωρό! Σκεφτείτε ομώς πόσο δύσκολο είναι  όταν αυτό γίνεται συνέχεια ή όταν το μωρό βαραίνει… Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να έχετε το μωρό σας συνέχεια πάνω σας και συγχρόνως τα χέρια σας ελεύθερα; (και τα δύο!)

Tα οφέλη του babywearing:  

Χαρούμενα μωρά
Υγιή μωρά
Γονείς με αυτοπεποίθηση
Ξεκούραστοι γονείς
Αγάπη και φροντίδα 
Άνεση και σιγουριά
Κατάλληλοι για νεογέννητα μωράκια έως και περίπου 3 ετών (15-18 kg

Μέχρι πότε μπορώ να φοράω το μωρό μου;

Οι μάρσιποι ringslings καθώς και οι mei tai είναι κατάλληλοι για νεογέννητα μωράκια έως και περίπου 3 ετών ή μέχρι να συμπληρώσουν τα 15 - 18 kg. Τα αναφερόμενα αυτά κιλά διαφέρουν ανάλογα με την "αντοχή" του κάθε γονέα και δεν έχει να κάνει με την αντοχή του υφάσματος ή των κρίκων.

Γιατί να επιλέξω ringsling ή mei tai αντί για έναν κλασσικό μάρσιπο που κυκλοφορεί στο εμπόριο;

Επιπλέον είναι οικονομικότεροι και μπορούν να χωρέσουν στην τσάντα του μωρού ή της μαμάς για παν ενδεχόμενο!Με ένα ringsling σου παρέχεται η δυνατότητα να θηλάζεις το παιδί σου, πολύ άνετα και παντού αφού κανείς δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Ο κλασσικός μάρσιπος περιορίζει την χρήση του στα 9 kg ενώ τα ringslings και τα mei tai, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και σχεδόν τα διπλάσια κιλά, που συνήθως τα παιδιά «πιάνουν» περίπου στα 3 έτη. Στους μάρσιπους ringsling και mei tai το παιδί μπορεί να τοποθετηθεί σε περισσότερες από 1 στάση, αντίθετα με τον κλασσικό μάρσιπο.Το παιδί δεν «κρέμεται» από το καβάλο οπότε δεν κουράζεται. Σε ένα ringsling μπορεί να είναι ακόμα και ξαπλωμένο και σε ένα mei tai τα πόδια του παιδιού «αγκαλιάζουν» το άτομο που το «φοράει» χωρίς να πέφτει το βάρος στο καβάλο του. Οι μάρσιποι ringsling και mei tai φτιάχνονται από βαμβακερά και φιλικά προς το παιδί υφάσματα, πράγμα που τους καθιστά «μαλακούς» και όχι «σκληρούς» οπότε να το «καθηλώνουν».

Tι να επιλέξω; Ringsling ή Mei Tai;

Πρόκειται για καθαρά προσωπική επιλογή! Δεν τίθεται θέμα «χρησιμότητας» μεταξύ των δύο, όπως πολλοί γονείς ρωτάνε. Θα σας παραθέσω τα χαρακτηριστικά και των δύο , βασιζόμενη στις δικές σας απορίες, για να διευκολύνω όσο περισσότερο μπορώ την απόφαση σας!

Γενικά χαρακτηριστικά:

Το Ringsling αποτελείται από πολύ μακρύ ύφασμα (περίπου 2,20m) που στην μια άκρη του έχει ραμμένους 2 ειδικούς κρίκους. Η άλλη άκρη περνάει μέσα σ’ αυτούς κρίκους και δένει όσο σφιχτά ή όσο χαλαρά σάς επιτρέπει να είστε άνετα εσείς και το παιδί σας. Δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος καθώς φτιάχνουμε τα Ringslings μας αρκετά μακριά ώστε να μπορούν και οι δυο γονείς να φορούν το ίδιο! Αν δεν σας αρέσει η ουρά μπορείτε εύκολα να την κρύψετε, στο εσωτερικό του Ringsling.
Το Mei Tai αποτελείται από ένα παραλληλόγραμμο πανί –που αποτελεί το σώμα- (εσωτερικά επενδυμένο με ειδικό αφρολέξ, για περισσότερη άνεση), με δυο τιράντες στην πάνω μεριά και δυο στην κάτω. Οι κάτω τιράντες δένονται γύρω από την λεκάνη της μαμάς ή του μπαμπά, τοποθετείται το παιδί και οι πάνω τιράντες (οι οποίες είναι πολύ μακριές) δένονται γύρω από τους ώμους, περνούν χιαστά από την πλάτη και δένονται μπροστά. Επίσης βγαίνει σε ένα μέγεθος.
Και οι δύο τύποι είναι απόλυτα ασφαλείς (εφόσον γίνεται σωστή χρήση) και αντέχουν μεγάλο βάρος.

Από πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα Ringsling ή ένα Mei Tai; Μήπως είναι αργά;

Και τα δυο είδη μάρσιπου μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις από την πρώτη στιγμή που θα έρθει το μωρό σου! Και μέχρι να μεγαλώσει αρκετά! Περίπου μέχρι την ηλικία των 3 ετών, ή μέχρι να «πιάσει» τα 15-18 κιλά. Οι μάρσιποί μας φτιάχνονται με τρόπο ώστε να αντέχουν πολλά παραπάνω κιλά, αλλά συνήθως οι γονείς κουράζονται στα παραπάνω (από τα αναφερόμενα) αυτά κιλά.
Πάντως ακόμα και μεγαλύτερο να είναι το μωρό σου (πχ 6 ή ακόμα και 12 μηνών) δεν είναι αργά να ξεκινήσεις να το φοράς. Έχεις πολλές καλές πιθανότητες να το πετύχεις, ειδικά αν του αρέσει η αγκαλιά ή αν θηλάζει ακόμα.

Ποιο «φοριέται» πιο εύκολα & πιο γρήγορα;

Το Ringsling τοποθετείται πάρα πολύ εύκολα, μέσα σε δευτερόλεπτα και υποστηρίζει πάρα πολλές στάσεις. Για την ακρίβεια μπορείς να τοποθετείς το μωρό σου όπως ακριβώς βολεύει εσένα και αυτό κατά περίπτωση (πχ αν έχει κολικούς, μπορείς να το έχεις ξαπλωμένο πάνω στο κορμί σου, ώστε να ανακουφίζεται από το σώμα σου). Το ίδιο ισχύει και για την αφαίρεση του.
Το Mei Tai επίσης τοποθετείται και αφαιρείται εύκολα σε λίγο περισσότερο χρόνο (από το Ringsling). Ίσως το δέσιμο/λύσιμο να μην εξυπηρετεί ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους καθώς οι τιράντες μπορεί να ακουμπήσουν το έδαφος. Στο Μei Τai δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για λάθος τοποθέτηση. Επίσης είναι πιο σταθερό από το Ringsling, καθώς το Ringsling μπορεί να χρειάζεται διορθωτικές κινήσεις όταν το φοράς. Ενδείκνυται περισσότερο για back carry (στην πλάτη).Και στους δύο τύπους μπορείς να «ακουμπήσεις» το μωρό σου στο κρεβάτι του ή στο κάθισμα του αυτοκινήτου, σε περίπτωση που έχει αποκοιμηθεί, χωρίς να το ξυπνήσεις!

Το βάρος με επιβαρύνει στη μέση;
Στο Ringsling το βάρος του παιδιού μοιράζεται στον ώμο, την πλάτη και το γοφό. Στο Mei Tai το βάρος μοιράζεται στους δύο ώμους και την πλάτη.

Το παιδί μου είναι βαρύ/μεγάλο. Ποιο είδος να προτιμήσω;
Το Mei Tai ίσως να σε εξυπηρετήσει περισσότερο δεδομένου ότι το βάρος του παιδιού κατανέμεται καλύτερα στο σώμα του ατόμου που το «φοράει».

Θηλάζεις;
Πιο βολικό για το θηλασμό είναι το Ringsling καθώς μπορείς να θηλάσεις ακόμα και το νεογέννητο σου, στη ξαπλωτή στάση.  Η ουρά του, σου προσφέρει κάλυψη αν θηλάζεις σε δημόσιο χώρο χωρίς να μπορεί να το αντιληφθεί κανείς.
Στο Mei Tai δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολλές στάσεις στον θηλασμό, παρά μόνο όρθιο (από όταν στηρίζει το κεφαλάκι του, εναλλακτικά με την δική σου υποστήριξη).

Σε μεγάλο περίπατο ποιο είναι πιο ξεκούραστο;
Το Μei Tai είναι μάλλον το πιο ξεκούραστο για μεγάλες διαδρομές (σε ένα περίπατο, στα μαγαζιά, στην εκδρομή) με εξαίρεση την περίπτωση που φοράς το μωρό σου συχνά σε Ringsling από νεογέννητο.

Ποιο είναι πιο πρακτικό να έχω στην τσάντα μου;
Το Ringsling είναι πιο «μικρό» εφόσον διπλωθεί ενώ το Μei Tai έχει λίγο παραπάνω όγκο (διπλωμένο) λόγω του αφρολέξ. Όποιο κι’ αν επιλέξεις, μπορείς να το έχεις μόνιμα στην τσάντα του μωρού σου, στην δική σου, στη θήκη του καροτσιού ή και στο αυτοκίνητο, για παν ενδεχόμενο! Πολύ δουλειά στο ράψιμο. δημιουργηθεί και από πιο αέρινα υφάσματα (πχ λινό, μετάξι, κλπ) οπότε ίσως να είναι πιο δροσερό από ένα Mei Tai που χρειάζεται πιο σταθερά υφάσματα για να γίνει (πχ καμπαρντίνα). Επίσης το Ringsling ίσως να σε εξυπηρετήσει καλύτερα στην παραλία, ακόμα και μέσα στην θάλασσα!!! Είτε σ’ αυτή την ανάγκη. Το babywearing προσφέρει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων τα παρακάτω:

Χαρούμενα μωρά: Σε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics αποδεικνύεται ότι με το να «φοράει» κανείς το μωρό του 3-4 ώρες τη μέρα μειώνεται το κλάμα του κατά 43% στη διάρκεια όλης της μέρας και κατά 54% στη διάρκεια του απογεύματος.

Υγιή μωρά: Μωρά πρόωρα ή με ειδικές ανάγκες έρχονται στον κόσμο με εύθραυστο-ευαίσθητο νευρικό σύστημα. Όταν, όμως, το μωρό συνδέεται με τη μαμά του, μέσω του sling, εναρμονίζεται με το ρυθμό της αναπνοής της, τον ήχο από τους χτύπους της καρδιάς της, τις κινήσεις που κάνει, που περπατά, που σκύβει, που τεντώνεται. Αυτή η υποκίνηση το βοηθά να ρυθμίσει τις δικές του φυσικές αντιδράσεις. Έρευνες έχουν, δείξει ότι τα πρόωρα μωρά που τα αγγίζουν και τα κρατάνε, κερδίζουν βάρος γρηγορότερα και είναι πιο υγιή σε σύγκριση με εκείνα που δεν τα αγγίζουν και δεν τα κρατούν.
Γονείς με αυτοπεποίθηση: Ένα μεγάλο ποσοστό του να νοιώθει κανείς αυτοπεποίθηση σαν γονέας, έχει να κάνει με την ικανότητα του να μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα που του δίνει το μωρό του, επιτυχώς. Το να κρατάει η μαμά το μωρό κοντά της σε ένα sling, της επιτρέπει να εξοικειωθεί με τις κινήσεις, τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του. Όταν το μωρό δεν χρειάζεται να κλάψει για να ειδοποιήσει το γονέα του ότι πεινάει ή ότι βαριέται, τότε η εμπιστοσύνη του προς αυτόν αυξάνεται παράλληλα με την αυτοπεποίθηση του γονέα. Αυτός ο κύκλος θετικής αλληλεπίδρασης εμβαθύνει την αμοιβαία σύνδεση μεταξύ παιδιού-γονέα και μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα μία γυναίκα που ενδέχεται να πάθει ή πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη.

Αγάπη και φροντίδα: Οι μάρσιποι είναι ένα πολύ καλό «εργαλείο» για τους μπαμπάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους θετούς γονείς, τις babysitters και οποιονδήποτε φροντίζει ένα μωρό. Φανταστείτε ένα νέο μπαμπά να βγαίνει βόλτα «φορώντας» το μωρό του σε ένα sling. Το μωρό συνηθίζει τη φωνή του, τους χτύπους τις καρδιάς του, τις κινήσεις του, τις εκφράσεις του προσώπου του και μαζί δημιουργούν μια ξεχωριστή και δυνατή σχέση μεταξύ τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθει ο γονιός το μωρό, άλλα και το μωρό τον γονέα!

Άνεση και σιγουριά: Με τη βοήθεια ενός καλού μάρσιπου μπορεί κανείς να φροντίσει και μεγαλύτερα παιδιά ή ακόμα και να κάνει δουλειές στο σπίτι χωρίς συχνές διακοπές από ένα ανήσυχο ή στεναχωρημένο παιδί. Οι μάρσιποι είναι, επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος να απαλλάξετε τα χέρια σας και να πάτε εκεί που τα καρότσια δεν το επιτρέπουν. Μπορείτε να ανεβείτε σκάλες, να πάτε για πεζοπορία, να κινηθείτε με άνεση σε ένα αεροδρόμιο που έχει πολύ κόσμο, όλα αυτά αν έχετε έναν καλά σχεδιασμένο μάρσιπο!

Κανόνες ασφάλειας
Ο σωστά φορεμένος μάρσιπος είναι αυτός που μιμείται τον τρόπο που κρατάμε το παιδί στην αγκαλιά μας. Ο τρόπος αυτός είναι πάνω στο στήθος μας και αρκετά κοντά στο πρόσωπό μας ώστε να μπορούμε να το φιλήσουμε.

Σιγουρευτείτε ότι το μωρό σας μπορεί να αναπνέει κανονικά. Τοποθετήστε το μωρό έτσι ώστε το πηγούνι του να μην διπλώνεται πάνω στο στήθος του.
Μην σκεπάζετε το πρόσωπο του μωρού με το ύφασμα. Αυτό μπορεί να κάνει το μωρό να αναπνέει τον ίδιο αέρα, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Μην πηγαίνετε για jogging, τρέξιμο ή ό,τι άλλο μπορεί να υποβάλλει το μωρό σας σε «ταρακούνημα», γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει βλάβη στον αυχένα, στην σπονδυλική στήλη ή και στον εγκέφαλο του μωρού.
Ποτέ μη χρησιμοποιείτε μάρσιπο όταν οδηγείτε. Ο μάρσιπος δεν προσφέρει καμία ασφάλεια.
Χρησιμοποιείτε μόνο μάρσιπο που αντιστοιχεί στα κιλά και την ηλικία του μωρού (παιδιού) σας.

Πηγή: www.babywearinginternational.org

Διαβάστε τι έχει γράψει ο κ. Στέλιος Παπαβέντσης, Παιδίατρος MRCPCH DCH ΙΒCLC, Διπλωματούχος του Βασιλικού Κολεγίου Παιδιατρικής της Μεγάλης Βρετανίας http://pediatros-thes.gr

στο βιβλίο του «Για μια άλλη προσχολική ηλικία»:

 
To μωρό που «φοριέται»

Είμαι σίγουρος ότι θα ήταν καλό οι Έλληνες γονείς να χρησιμοποιούσαν περισσότερο αυτές τις ευκολίες. Είναι πιο υγιεινό γονείς και βρέφη να βγαίνουν στον έξω κόσμο από το να κλείνονται για μήνες μέσα σε τέσσερις τοίχους όπως συμβαίνει ακόμα στην Ελλάδα. Τα μωρά είναι ευτυχία που μοιράζεται κανείς με όλο τον κόσμο και οι λοιμώξεις έρχονται από την πολλή κλεισούρα και την απομόνωση, όχι από τον καθαρό αέρα και την ανανέωση που προσφέρει η βόλτα.Πολλές έγκυες γυναίκες θα βεβαιώσουν ότι, όταν το μωρό είναι ακόμα στην κοιλιά, σταματάει να κλωτσάει και φαίνεται ήρεμο όταν η έγκυος κινείται και περπατάει, ενώ ζωηρεύει όταν αυτή ξαπλώνει. Η γλυκιά κίνηση μέσα στη ζεστή αγκα­λιά της μήτρας φαίνεται πως νανουρίζει το έμβρυο. Όταν βγει στον κόσμο, αποζητά φυσικά ότι το παρηγορούσε πριν: ηρεμεί στην αγκαλιά μας όταν νιώθει το σώμα μας, όταν κουνιέται ελαφρά. Αντίθετα, τρομοκρατείται και κλαίει μέσα σε ένα σκοτεινό και σιωπηλό δωμάτιο, πάνω σε ένα σκληρό στρώμα. Ο μάρσιπος μπορεί να προσφέρει αυτή τη φυσική συνέχεια. Μελέτες δείχνουν ότι τα μωρά που μεταφέρονται με μάρσιπο από τους γονείς τους είναι για περισσότερο χρόνο σε ήρεμη εγρήγορση και κλαίνε λιγότερο. Η ήρεμη εγρήγορση είναι η πιο επιθυμητή ψυχική κατάσταση του νεογνού, καθώς σε αυτή απορροφά τον κόσμο με μάτια διάπλατα ανοιχτά και μαθαίνει πιο γρήγορα. Η διαρκής σωματική επαφή απαλύνει τις εσωτερικές ενοχλήσεις του βρέφους, περιορίζει τις άσκοπες κινήσεις χεριών και ποδιών και ανοίγει τις πόρτες στον έξω κόσμο. Ίσως να το κάνει και εξυπνότερο.Μια άλλη πρακτική που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στη Δυτική Ευρώπη είναι ο υφασμάτινος μάρσιπος (sling), ο οποίος είναι από αιώνες διαδεδομένος σε μη δυτικούς πολιτισμούς (Αφρική, Ασία, Αμαζόνιο). Στο εμπόριο μπορεί να βρει κανείς διαφορετικούς τύπους sling για όλες τις ανάγκες και χρήσεις, και μερικοί είναι πραγματικά υπέροχοι. Αν χρησιμοποιηθούν σωστά, προσφέρουν στο μωρό ζεστασιά και σωματική επαφή, τη δυνατότητα να θηλάζει όταν θέλει και να βλέπει τον κόσμο από ψηλά, εισπράττοντας ερεθίσματα από το περιβάλλον γύρω του. Για το γονέα είναι ο πιο εύκολος τρόπος μεταφοράς, σε σύγκριση με το παραδοσιακό καρότσι, και του λύνει τα χέρια επιτρέποντάς του να ασχολείται απερίσπαστα με τις δουλειές του, εντός και εκτός σπιτιού. Μπορεί ακόμα να βοηθήσει πολύ στην επαφή και το συναισθηματικό δέσιμο με τον πατέρα, ενώ κάνει πιο εφικτές τις βόλτες εκτός σπιτιού από τους πρώτους μήνες της ζωής.
 

Το babywearing βοηθά στον θηλασμό:

Οι Ελληνίδες μητέρες είναι καλό να απαγκιστρωθούν από παγιωμένες αντιλήψεις για πρόωρη ανεξαρτητοποίηση των νεογνών, να διδάσκονται να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται έγκαιρα και κατάλληλα τα σημάδια του δικού τους μωρού. Η αγκαλιά όποτε είναι αναγκαία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βρεφικής ηλικίας.Το babywearing μπορεί να είναι, με σωστή καθοδήγηση και ως κομμάτι μιας σειράς μέτρων επανασύνδεσης της μητέρας με το βρέφος, πολύτιμο εργαλείο και σε περιπτώσεις επαναγαλακτισμού και σε προσπάθειες αύξησης της μητρικής παραγωγής γάλακτος.Επομένως το babywearing είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει μια μητέρα να θηλάσει με μεγαλύτερη επιτυχία το παιδί της. Με σωστή χρήση μπορεί να προσφέρει περισσότερη επαφή μητέρας και βρέφους, μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ τους, περισσότερο χρόνο για να γνωριστούν και να αναγνωρίζει η μητέρα έγκαιρα τα σημάδια πείνας, κούρασης κλπ του βρέφους της.Οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι η έρευνά τους προσφέρει ενδείξεις ότι η χρήση baby carriers - babywearing για υγιή τελειόμηνα βρέφη κατά την διάρκεια του πρώτου μήνα της ζωής τους σχετίζεται με αυξημένη συχνότητα θηλασμού και με αυξημένη συνολική διάρκεια θηλασμού.Όχι μόνο η διάρκεια σε μήνες μητρικού θηλασμού ήταν σημαντικά μεγαλύτερη, αλλά και η συχνότητα θηλασμού μέσα στην ημέρα: η ομάδα 2 μητέρων θήλαζαν τα βρέφη τους σημαντικά συχνότερα σε σχέση με την ομάδα 2.Τα ποσοστά μητρικού θηλασμού κατά την έξοδο από το μαιευτήριο ήταν παρόμοια και για τα δύο γκρουπ μητέρων. Παρόλα αυτά, στην ηλικία των 2 μηνών, σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό μητέρων από την ομάδα με τον μάρσιπο θήλαζαν, σε σύγκριση με τις μητέρες που δεν έλαβαν τον μάρσιπο (72%, σε σύγκριση με 51%). Και στην ηλικία των 5 μηνών, η ομάδα μητέρων που έλαβε τον μάρσιπο κατά τον πρώτο μήνα της ζωής του μωρού της είχε και πάλι σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θηλασμού (διπλάσια, 48% έναντι 24% για την ομάδα μητέρων που δεν έλαβαν μάρσιπο).Από τις 100 μητέρες που έλαβαν τον μάρσιπο, οι 69 τον χρησιμοποίησαν κατά τον πρώτο μήνα της ζωής του μωρού τους για τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα, ενώ 31 από αυτές τον χρησιμοποίησαν ελάχιστα ή καθόλου.Σε μια προοπτική έρευνα πήραν μέρος 200 μητέρες υγιών τελειόμηνων βρεφών. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: στην πρώτη ομάδα ελέγχου, οι μητέρες έλαβαν πληροφόρηση μόνο σχετικά με τον μητρικό θηλασμό (ομάδα 1). Η δεύτερη ομάδα μητέρων, εκτός από την πληροφόρηση σχετικά με τον θηλασμό, έλαβαν επιπλέον και έναν μάρσιπο αγκαλιάς με ακριβείς πληροφορίες και εκπαίδευση για το πώς να τον χρησιμοποιούν (ομάδα 2). Έπειτα οι ερευνητές παρακολούθησαν τα δύο γκρουπ με τηλεφωνικές συνεντεύξεις ανά μήνα.Οι επιστήμονες θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο η χρήση μάρσιπου αγκαλιάς για νεογνά σχετίζεται με αυξημένη συχνότητα ή διάρκεια μητρικού θηλασμού.Ενδιαφέρουσα έρευνα από την Ιταλία και το Τμήμα Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου της Νάπολι έρχεται να διερευνήσει την σχέση που έχει η χρήση μάρσιπου sling με τον μητρικό θηλασμό. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Acta Paediatrica.

 

Μετάφραση/Σχολιασμός: Στέλιος Παπαβέντσης, παιδίατρος MRCPCH DCH ΙΒCLC, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας

Πηγή: www.mitrikosthilasmos.com

 

Τηλ.επικοινωνίας 6982 496666 Βασιλική Λουλά (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής)

 Δείτε όλα τα μοντέρνα σχέδια εδώ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium