Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/11/2022 10:42:06

 Επισκέπτες Online: 475


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ... ΣΕΡΡΕΣ
21-09-2012
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ... ΣΕΡΡΕΣ


Η καθυστέρηση και η ταλαιπωρία για τους οδηγούς μπορεί να είναι μεγάλη, εάν αναλογιστεί κανείς η πρώτη έξοδος στην Εγνατία οδό μετά τη «διασταύρωση» για Κιλκίς βρίσκεται στη Δορκάδα, δηλαδή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων. Αυτό συμβαίνει, διότι αυτοί που παρέλαβαν, διαχειρίζονται και συντηρούν τον εν λόγω υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αγνοούν εδώ και χρόνια ότι στο 334ο χιλιόμετρό του, στον ανισόπεδο κόμβο Σερρών - Λαγκαδά, υπάρχει μία πολύ μικρή πινακίδα, σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, η οποία ενημερώνει τους οδηγούς ότι στο σημείο αυτό βρίσκεται η έξοδος για Κιλκίς. Κι επειδή στην Εγνατία οδό, στο σύγχρονο αυτόν αυτοκινητόδρομο, οι ταχύτητες των οχημάτων είναι συνήθως υψηλές, εντός των νόμιμων ορίων, πολλοί οδηγοί δε βλέπουν τη συγκεκριμένη πινακίδα και χάνουν την κατεύθυνσή τους.

Πολλές καταγγελίες

Πολλές καταγγελίες έχουν φτάσει στον «Α» από οδηγούς, οι οποίοι δεν έχουν δει την πινακίδα στο συγκεκριμένο σημείο και αντί να φτάσουν χωρίς προβλήματα στο Κιλκίς, αναγκάστηκαν να περιφέρονται για αρκετή ώρα στο δρόμο. Ενας από αυτούς είναι ο δικηγόρος Γιώργος Βήτας, ο οποίος ετοιμάζεται να καταθέσει και σχετικό έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επέμβει, να ελεγχθεί αν η σήμανση είναι σωστή και στη συνέχεια να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες.

«Τρεις τεράστιες πινακίδες πέρασα οδηγώντας, οι οποίες ενημέρωναν ότι κατευθύνομαι σωστά για το Κιλκίς και ότι θα φτάσω μέσω του δρόμου 65, στον οποίο υπέθεσα ότι θα βγω κάποια στιγμή. Ξαφνικά βρέθηκα σε μια άλλη μεγάλη πινακίδα, η οποία ανέγραφε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο ευθεία προς το Κιλκίς. Οπως διαπίστωσα αργότερα, όταν επέστρεψα μετά από μεγάλη ταλαιπωρία στο επίκαιρο σημείο, υπάρχει μια άλλη μικρή πινακίδα, σε πολύ χαμηλό ύψος, που ενημερώνει ότι για το Κιλκίς πρέπει να στρίψω δεξιά. Σε έναν τέτοιο κλειστό αυτοκινητόδρομο, με τόσες τεράστιες πινακίδες, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς μια πολύ μικρή πινακίδα σε χαμηλό ύψος. Ετσι, αναγκάστηκα να οδηγήσω μέχρι τη διασταύρωση για Δορκάδα, για να βρω την επόμενη έξοδο του αυτοκινητόδρομου. Εκανα, δηλαδή, επιπλέον 54 άσκοπα χιλιόμετρα», τόνισε στον «Α» ο κ. Βήτας.

Προσωρινή η πινακίδα

Σύμφωνα με εκπροσώπους του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της «Εγνατία Οδός ΑΕ», αντίστοιχα προβλήματα -ίσως και μεγαλύτερης έκτασης- σημειώνονται και στο αντίθετο ρεύμα, όταν κάποιος οδηγός θελήσει να κατευθυνθεί προς το Κιλκίς προερχόμενος από την ανατολική Μακεδονία ή τη Θράκη. Οπως ανέφεραν, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχουν τοποθετηθεί μικρές πινακίδες προσωρινά, διότι ο κόμβος Κιλκίς - Ασσήρου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σημείωσαν ακόμη ότι έχουν επισημανθεί τα προβλήματα και έχει δοθεί εντολή στον εργολάβο για τοποθέτηση νέας σήμανσης. Ωστόσο, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, αφού οι εν λόγω πινακίδες βρίσκονται χρόνια στα συγκεκριμένα σημεία...


Του Ρωμανού Κοντογιαννίδη από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium