Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 06:46:51Επισκέπτες Online: 425


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ  ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ
03-10-2012
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ


ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Του Τρύφωνα Τσομπάνη

Έκθαμβοι, έξαλλοι, θυμωμένοι, οργισμένοι, αγανακτισμένοι, αηδιασμένοι, φοβισμένοι αλλά βουβοί, οι Έλληνες, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Σίγουρα δε θα υπάρχει πολίτης που να μην αναμετριέται καθημερινά με τον παραλογισμό, τη μικρονοητικότητα, τη δημαγωγικότητα των πολιτικάντηδων που εκτοξεύουν καθημερινά τις «πολιτικές τους» αρλούμπες, θεωρώντας ότι πρέπει να τους λέμε κι ευχαριστώ ή να τους επιβραβεύουμε με το χειροκρότημά μας: «Μπράβο μεγάλε, καλά καθάρισες, σκίστους όλους, τράβα μπροστά, μη φοβάσαι κανέναν…», φράσεις που συχνά ακούν οι πολιτικοί μας, από όλον αυτόν τον συρφετό των κλακαδόρων και των επικίνδυνων στοιχείων, που σαν βδέλλες κολλάνε απάνω στην όποια μορφή εξουσίας και δαπανώντας λίγο σάλιο, καταφέρνουν να ανεβαίνουν σκάλες και να ανοίγουν πόρτες. Σήμερα όλοι αυτοί, οι «φαν» του πολιτικού τραμπουκισμού, τρομοκρατούν το λαό, και στηρίζουν εξουσίες και «ηγέτες», γιατί έτσι μόνο μπορούν να επιβιώσουν, μόνο μέσα στο χυλό της πολιτικής αμετροέπειας και στον βούρκο της κομματικής λεκάνης. Μιας λεκάνης, που ραγισμένη ήδη, αφήνει τη βρωμιά της να κυλάει, ακόμα και στους διαδρόμους του ελληνικού κοινοβουλίου.

Τρομάξαμε πραγματικά από την αθλιότητα της πολιτικής μαγκιάς, του τρίτου κατά σειρά προσώπου στην ελληνική δημοκρατία, του προέδρου της βουλής. Απώλεια ψυχραιμίας; Επίδειξη πολιτικού τσαμπουκά; Μαθήματα πολιτικού τραμπουκισμού στους νεώτερους; Γιατί στ’ αλήθεια παρεξηγούνται, όταν οι νεοσσοί της ελληνικής κοινωνίας μουντζώνουν το ναό της δημοκρατίας, καίνε και σπάζουν, προπηλακίζουν και φωνάζουν στους πολιτικούς αρχηγούς συνθήματα που ντρέπεσαι και να τα γράψεις; Αυτοί που εκ της θέσεώς τους έπρεπε να διδάσκουν πολιτικό ήθος και ανάλογη συμπεριφορά, παραδίδουν μαθήματα τραμπουκισμού και χυδαιότητας. Μόνο γι’ αυτό το λόγο θα έπρεπε να παρέμβει κάποιος θεσμικός παράγοντας και να τους στείλει σπίτι τους για προβολή των θεσμών. Διαβάζουμε εδώ και μέρες για «λίστες ληστών» του δημοσίου χρήματος, παρέες και κουμπαριές που εξευτέλισαν μια ολάκερη χώρα, κι αντί να κάνουν χαρακίρι στην πλατεία Συντάγματος, μας κάνουν και μαθήματα καλής και δημοκρατικής συμπεριφοράς. Κοκκίνισε το πανελλήνιο από τη χυδαιότητα των διαλόγων της βουλής, αλλά δυστυχώς εδώ και χρόνια έχουμε πολλούς να ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους, τόσους που το συνηθίσαμε κι όλας, όπως κι αυτοί συνήθισαν να είναι αναίσχυντοι.

Ο Λόρδος Άκτον έλεγε πως «η εξουσία διαφθείρει, αλλά η απόλυτη εξουσία, διαφθείρει απόλυτα». Και να… τα χάλια μας, να ακούγεται πολιτικός να λέει «καλύτερα αλήτης, παρά κλέφτης», λες και έχει διαφορά η λογική του κλέφτη από του αλήτη. Δυστυχώς οι ασχολούμενοι με την πολιτική έχουν εθιστεί τόσο με αυτή τη λογική, που τους φαίνονται απόλυτα φυσικές τέτοιες συμπεριφορές. Αυτοί οι τύποι λοιπόν, που τα προσωπικά τους θέματα τα λύνουν με ένα τέτοιο πολιτικό στριπτίζ, φανταστείτε πως καλούνται να λύσουν τα προβλήματα μιας χώρας, που έγινε θύμα της εκρηκτικής τους προσωπικότητας και του πολιτικού τσαρλατανισμού. Τι θα γίνει λοιπόν; Δεν έχουμε ευθύνη κι εμείς; Ως πότε θα τους ανεχόμαστε; Ως πότε θα αναδεικνύουμε φελλούς σε κορυφαίους ρόλους; Ως πότε θα ανεχόμαστε τον κάθε υβριστή και χυδαίο πολιτικάντη να διαφεντεύει τη μοίρα μας; Τι άλλο περιμένουμε για να αντιδράσουμε; Κατέστρεψαν τις ζωές μας. Να καταστρέψουμε τα κόμματά τους. Να τους εκμηδενίσουμε. Να αφήσουμε να ανθίσει η ελπίδα μέσα από τη νέα γενιά, που έμαθε να σέβεται το ανθρώπινο πρόσωπο και την χώρα. Να βοηθήσουμε να βγουν μπροστά οι άξιοι και καθαροί, όχι οι κράχτες και χειροκροτητές της εξουσίας, που ονειρεύονται να τρώνε με δέκα μασέλες, αλλά ανθρώπους που σαν αρχή θα έχουν το  να: «πεθάνουν φτωχοί» και όχι το να μας πεθάνουν φτωχούς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια διασυρμού της πολιτικής κι αυτό πρέπει να το δούμε σοβαρά. Θα κάνουμε τους νέους μας να αηδιάζουν με τις έννοιες της δημοκρατικής έκφρασης και λειτουργίας, να απεμπολούν το δικαίωμα της ψήφου, να μη σέβονται τους θεσμούς. Ας αναμετρηθούμε λοιπόν με ό,τι μας προσβάλλει, ως πρόσωπα, ως λαό, ως ιστορία, ως έθνος. Τα τείχη που κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν ανάμεσα στο λαό με τη μεγαλύτερη και ενδοξότερη ιστορία και να μας περιχαρακώσουν στη φτώχεια μας ως λαουτζίκο, μπορούμε να τα μετατρέψουμε γι αυτούς σε «τείχος των δακρύων».  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium