Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/10/2023 11:14:10


 Επισκέπτες Online: 584


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΟΧΟΥ
10-10-2012
ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΟΧΟΥ

 

«Ο Σοχός μαραζώνει»

Της Χρύσας Κυριακού

Μια από τις πιο όμορφες περιοχές του δήμου Λαγκαδά φαίνεται πως έχει αφεθεί στην τύχη της, με τη σημερινή δημοτική αρχή να αδιαφορεί πλήρως. Μιλώντας στο Lagadas.net ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σοχού, Αθανάσιος Λέτσιος κάνει λόγο για εγκατάλειψη της περιοχής από την πλευρά της διοίκησης του δήμου. «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της η σημερινή διοίκηση του δήμου Λαγκαδά αδιαφόρησε για την περιοχή μας. Μπορεί η δημοτική ενότητα Σοχού και ιδιαίτερα ο Σοχός να συνέβαλαν στην εκλογή του Γ. Αναστασιάδη στη θέση του δημάρχου, ωστόσο ο ίδιος μάλλον… το ξέχασε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λέτσιος.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει δεήσει ούτε μια φορά να επισκεφθεί τον πρώην δήμο Σοχού και να παρευρεθεί σε μια συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας. «Έχει έρθει κατά καιρούς σε εκδηλώσεις και διάφορες συγκεντρώσεις αλλά δεν ήρθε ποτέ να συζητήσει μαζί μας τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε. Τον έχουμε προσκαλέσει επανειλημμένα αλλά δεν μας έκανε την τιμή. Μόνο μια φορά μας κάλεσε όλους τους προέδρους στην έδρα του δήμου στο Λαγκαδά στα τέλη Ιουνίου του 2012 για να εκθέσουμε τα προβλήματα των κοινοτήτων μας. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά», υποστήριξε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σοχού. «Ο πρώην δήμος Σοχού ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο διοικητικό κέντρο. Τώρα σε κάθε γωνιά του πρώην δήμου είναι εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης», συμπλήρωσε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αδιαφορία της σημερινής διοίκησης του δήμου, σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο, είναι η κατάργηση της εφορίας της ΔΟΥ Σοχού. «Η εφορία χάθηκε από λάθους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου και το ίδιο φοβάμαι ότι θα συμβεί και με το ειρινοδικείο, το οποίο λειτουργεί στο Σοχό από το 1914 και εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του ορεινού όγκου της βορειοανατολικής πλευράς του νομού Θεσσαλονίκης», ανέφερε. 
Κανένα έργο υποδομής    
Όπως ανέφερε ο κ. Λέτσιος, στην περιοχή δεν έχει γίνει κανένα έργο υποδομής, παρά την προσπάθεια του τοπικού συμβουλίου Σοχού. «Εμείς ως τοπικό συμβούλιο καταθέσαμε τις εισηγήσεις μας για το τεχνικό πρόγραμμα αλλά δεν εισακουστήκαμε. Κανένα έργο δεν έχει υλοποιηθεί. Όλα παραμένουν στάσιμα. Να φανταστείτε η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, ένα από τα σημαντικότερα έργα καθημερινότητας που θα έπρεπε να γίνει στην περιοχή μας, είναι ανύπαρκτη φέτος κατά 80%. Μιλάμε για έναν πρώην δήμο, που τα εισοδήματα των κατοίκων του είναι κατά κύριο λόγο κτηνοτροφικά ή αγροτικά. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο αναγκαία είναι για τους κατοίκους η καλή πρόσβαση στους χώρους εργασίας τους (χωράφια, σταυλικές εγκαταστάσεις κτλ)», είπε ο κ. Λέτσιος. Όσο για τα προβλήματα της καθημερινότητας ο ίδιος τόνισε ότι η καθαριότητα είναι ελλιπής ενώ η καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων γίνεται με ιδιαίτερη καθυστέρηση, ενώ οι παιδικές χαρές της κοινότητας είναι πλήρως εγκαταλειμένες.
«Το Τείχος δεν ενώνει»
Και μπορεί ο δήμαρχος Λαγκαδά αναφερόμενος στο κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου, το οποίο θεμελιώθηκε στην πλατεία των Λουτρών, να υποστηρίζει ότι ο δήμος κόντρα στην εσωστρέφεια που επιβάλλουν οι καιροί «γκρεμίζει» τείχη άλλων εποχών, «χτίζοντας» γέφυρες συνεργασίας και συμφιλίωσης με ανθρώπους, ωστόσο ο κ. Λέτσιος έχει διαφορετική άποψη. «Το Τείχος δεν ενώνει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας. Ο δήμος θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός στον τομέα αυτό. Θα προτιμούσα στη θέση του Τείχους να επιλεχθεί κάτι πιο ενωτικό», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η αδελφοποίηση ξεκίνησε από τον πρώην δήμου Σοχού. Ο δήμος Steglitz-Zehlendorfείχε αδελφοποιηθεί αρχικά με τον πρώην δήμο, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μετανάστες, που κατάγονται από το Σοχό και κατοικούν στην περιοχή του Steglitz. Για το λόγο αυτό περιμέναμε από τη σημερινή διοίκηση να μας προσκαλέσει στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με τη θεμελίωση του Τείχους. Παρόλα αυτά δεν δεχθήκαμε καμία πρόσκληση αλλά και όταν η αποστολή από την αδελφοποιημένη πόλη επισκέφθηκε το Σοχό, δεν μας ενημέρωσε κανείς», συμπλήρωσε ο κ. Λέτσιος.  
Σε αναμονή
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Σοχού για δημιουργία ανεξάρτητου δήμου του ορεινού όγκου με έδρα το Σοχό, για το οποίο δεσμεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν λίγο καιρό. «Βρισκόμαστε σε αναμονή. Περιμένουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση του κ. Σαμαρά. Θεωρώ αδιανόητο ο νομός Θεσσαλονίκης να μην έχει δήμο ορεινού όγκου», κατέληξε ο κ. Λέτσιος. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium