Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/4/2024 20:38:45

Επισκέπτες Online: 610


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
20-10-2012
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 
Λαγκαδάς 18/10/2012

 

Σε απάντηση δημοσιευμάτων και συχνών αναφορών σε τοπικές ιστοσελίδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Λαγκαδά σχετικά με την ανέγερση μνημείου για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη μας, ως Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σωστή ενημέρωση των Δημοτών.

Η ιδέα της ανέγερσης του συγκεκριμένου μνημείου “γεννήθηκε” από τον ίδιο τον κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, Δήμαρχο Λαγκαδά σήμερα, προ τετραετίας όταν ως μέλος της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων πρότεινε την δημιουργία ενός σημείου αναφοράς, μνήμης και ελάχιστης τιμής των Ποντίων προγόνων μας, τυγχάνοντας της αποδοχής όλων των υπολοίπων μελών του συλλόγου. Τέσσερα χρόνια αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά με απόφασή του, ενέκρινε την παραχώρηση έκτασης για την ανέγερση και τοποθέτηση ενός μνημείου. Μάλιστα κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης Δημόσιας Συνεδρίασης ως Πρόεδρος του Συλλόγου και απαντώντας σε ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, διευκρίνισα και προφορικά ότι το κόστος και η ευθύνη ανέγερσης του μνημείου επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο των Σύλλογό μας, ενώ η συνδρομή του Δήμου Λαγκαδά περιορίζεται στην πρόταση και παραχώρηση της έκτασης τοποθέτησής του.

Η δημιουργία ενός μνημείου τιμής των ηρώων προγόνων μας, των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, παραμένει απόλυτη προτεραιότητα της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, που όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων κατανοητών σε όλους μας την εποχή που διανύουμε, δεν κατάφερε ακόμη να υλοποιήσει.

Λυπάμαι ειλικρινά που ο σεβασμός, η αγάπη και η αγωνία μας να διατηρήσουμε την μνήμη των πατέρων και την ιστορία του λαού μας ζωντανή, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους και έρεισμα στείρας αντιπολίτευσης.

Τέλος επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη για την στήριξη και την πολύτιμη συμπαράστασή του στην δραστηριότητα του συλλόγου μας, ο οποίος αναγνωρίζοντας την συνεισφορά της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων στην διατήρηση της ποντιακής παράδοσης και μνήμης, παραμένει αρωγός στο έργο μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium