Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 20:05:37Επισκέπτες Online: 480


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης (ΑΣΚ) Λαγκαδά

Η ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης (ΑΣΚ) Λαγκαδά

Πριν περάσουμε το κατώφλι της νέας χιλιετίας (2000) υπήρχαν στο Λαγκαδά δύο ομάδες μπάσκετ που εκπροσωπούνταν από 2 παρέες φίλων, οι Μύγδονες και οι Διόσκουροι.
Ακριβώς το 2000 οι δύο αυτές παρέες αποφάσισαν να γίνουν μία και με μπροστάρη τον Δημήτρη Μάρκου, ισόβιο Πρόεδρο του συλλόγου, δημιουργήθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης (ΑΣΚ) Λαγκαδά, που αρχικά δραστηριοποιήθηκε μόνο στο χώρο του μπάσκετ.
Πολύ σύντομα όμως ο πρόεδρος (Μάρκου Δημήτριος) και το τότε Δ.Σ. (αποτελούμενο από τους Τζίτζιρα Γεώργιο, Ιωαννίδη Δημήτριο και Χρηστίδη Άγγελο) του συλλόγου διαπιστώνοντας το κενό που υπήρχε στην περιοχή του Λαγκαδά για την άθληση των κοριτσιών δημιούργησαν το τμήμα Volley, το οποίο πολύ γρήγορα αγαπήθηκε και πλαισιώθηκε από πολλά κορίτσια της περιοχής της Επαρχίας Λαγκαδά και όχι μόνο του Δήμου.
 
Τα μικρά αυτά κορίτσια που τότε ήταν 8 – 10 χρονών, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των άξιων προπονητών τους έφθασαν
 
το 2008 να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου κατακτώντας την πρώτη θέση στη Θεσσαλονίκη στις παγκορασίδες και συμμετέχοντας σε έναν από τους τέσσερις ομίλους για την πρόκρισή τους στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας χάνοντας την πρόκριση ακριβώς την τελευταία στιγμή από την ομάδα της Λάρισας.
Το τμήμα Volley για την περίοδο 2008-09 εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου με γυναικεία ομάδα η οποία συμμετείχε στη Β΄ κατηγορία της Ε.Π.Ε.Σ.Θ. Η ομάδα απαρτιζόταν κατά το 90% από αθλήτριες που μεγάλωσαν και έμαθαν Volley στο σύλλογο μας και φυσικά προέρχονται από την περιοχή μας. Η πορεία της ομάδας στην παρθενική της συμμετοχή ήταν τόσο εντυπωσιακή που λίγο έλλειψε να πανηγυρίσει την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία αφού αγωνίστηκε στον όμιλο με τις καλύτερες ομάδες και των 2 ομίλων της κατηγορίας.
Η ομάδα των παγκορασίδων για το 2009 έφθασε παρά τις πολλές ατυχίες στις 4 καλύτερες ομάδες της Θεσσαλονίκης. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium