Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/2/2023 02:32:16

 Επισκέπτες Online: 379


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


"ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ" Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
21-09-2010
"ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ" Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Τη δεύτερη μέρα της κατάληψης τους μετρούν οι μαθητές του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Δρυμού, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για την αδυναμία μεταφοράς τους στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχουν σχολικά λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές από τη Λητή και το Μελισσοχώρι στο Δρυμό. Οι μαθητές αναφέρουν πως θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να βρεθεί λύση από τη Νομαρχία.

"Καζάνι που βράζει" ο Λαγκαδάς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί ο δήμος Λαγκαδά από τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε άνοιξαν τα σχολεία, καθώς τα μαθητικά δρομολόγια δεν γίνονται και οι μαθητές αναγκάζονται να μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία για να φτάσουν στα σχολεία τους.
Το πρόβλημα ωστόσο εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα παιδιά εισβάλλουν μαζικά το πρωί στα αστικά λεωφορεία χωρίς να κόβουν εισιτήριο, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να τους επιβάλλουν πρόστιμα.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάνης, μιλώντας χθες με δημοσιογράφους, τόνισε ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην περιοχή, όπου καθημερινά μετακινούνται από το σπίτι τους για τα σχολεία του δήμου 400 παιδιά.

"Αυτή τη στιγμή τα παιδιά μεταφέρουν οι γονείς ή μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία, αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι δεν είναι η καλύτερη λύση", τόνισε ο κ. Καραγγιάννης και εξήγησε ότι ο δήμος δεν μπορεί να μισθώσει λεωφορεία, επειδή στην περιοχή εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια του ΟΑΣΘ και, σύμφωνα με τον νόμο, εφόσον υπάρχει αστική συγκοινωνία η περιοχή θεωρείται αστική.
"Περιμένουμε να αρχίσουν τα δρομολόγια από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση που έλαβαν τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Αν υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση των μαθητικών δρομολογίων, τότε οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για ό,τι συμβεί στον Λαγκαδά", υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

Πρόσθεσε ότι αύριο προγραμματίζεται συνέλευση μεταξύ της διοίκησης του δήμου και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, οπότε αναμένεται να ληφθεί απόφαση σχετικά με το τι θα κάνουν τα σχολεία της περιοχής.

Πιθανόν να γίνουν συμβολικές καταλήψεις στα σχολεία, αλλά αυτό θα συναποφασιστεί με τους γονείς. Το ζητούμενο είναι να ισχύσει το συντομότερο η απόφαση των δύο υπουργείων για τα μαθητικά δρομολόγια", ανέφερε ο δήμαρχος.


Προειδοποιούν οι δήμαρχοι

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν και οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, αν μέχρι την προσεχή Δευτέρα δεν επιλυθεί το μείζον ζήτημα που ανέκυψε με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

Σήμερα η οικεία Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) αναμένεται να αποστείλει σχετικό ψήφισμα προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να αρθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον νομό.

“Αν μέχρι τη Δευτέρα δεν επιλυθεί το πρόβλημα, θα πάμε συμβολικά σε διαμαρτυρίες, όπως για παράδειγμα στο κλείσιμο σχολείων”, προειδοποίησε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
 

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε την Τετάρτη 15/09/2010 σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης με τους Υφυπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία τους στο Νομό Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραγιάννης εξέθεσε την παρούσα κατάσταση και απέσπασε δεσμεύσεις από τους ιθύνοντες για την άμεση επίλυση του θέματος.
Την Πέμπτη 16/9/2010 το πρωί ενημέρωσε προσωπικά γονείς και μαθητές του λυκείου και  γυμνασίου του Λαγκαδά για την εξέλιξη της σύσκεψης. Τόνισε ότι περιμένει από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, αφού αξιολογήσει τα δεδομένα, θα δρομολογήσει σύσκεψη με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής προκειμένου να συναποφασίσουν για τυχόν κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium