Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/2/2024 15:35:01

Επισκέπτες Online: 665


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΟΧΟ
12-11-2012
ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΟΧΟ


Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Σοχού την περασμένη Κυριακή η ανοιχτή συνέλευση για θέματα που αφορούν το Σοχό.

Η συνέλευση, αν κρίνουμε από το γεγονός πως σε άλλα χωριά του δήμου αντίστοιχες συνελεύσεις έγιναν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν,  έγινε μάλλον… καθυστερημένα, αφού ένας δημότης Σοχού αναρωτιόταν ποιος είναι ο νέος δήμαρχος. «Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο χωριό, από πού να τον ξέρω; Φεύγοντας να μας αφήσει και μια φωτογραφία του για να μην τον ξεχάσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο δήμαρχος δικαιολόγησε την απουσία του με το γεγονός ότι δεν προλαβαίνει να επισκέπτεται όλα τα χωριά του δήμου Λαγκαδά.

Παρ’ όλα αυτά από την πρώτη στιγμή φάνηκε η επικριτική διάθεση του δημάρχου προς το τοπικό συμβούλιο Σοχού, κατηγορώντας τους πως δεν του μεταφέρουν τα προβλήματα του Σοχού. Είναι γνωστό πως οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Σοχού κ. Α. Λέτσιο είναι σχεδόν ανύπαρκτες, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου (Μισχόπουλος και Ζαχαρέγκας) και άλλοι δύο τοπικοί (Λιώτης και Τυλίδης) που μένουν στο Σοχό και που θα μπορούσαν να του μεταφέρουν τα προβλήματα του χωριού τους.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε χρόνια προβλήματα του Σοχού, όπως το σχέδιο πόλης που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς διενέξεις μεταξύ των κατοίκων για τα όρια των κτημάτων τους. Η οικονομική επιτροπή του δήμου ψήφισε πρόσφατα το πόσο των 256.000 ευρώ για το σχέδιο πόλης Σοχού και ο κ. Ζαχαρέγκας ανέλαβε να προχωρήσει το θέμα ώστε να υλοποιηθεί.

Επίσης, τόνισε πως εγκρίθηκε η κατασκευή βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στο Σοχό με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Για το θέμα του τοπικού μουσείο Σοχού ο δήμαρχος δήλωσε πως πληρώθηκαν οι δύο ιδιοκτήτες του οικήματος, ενώ προχώρησε και το θέμα της αποδοχής της δωρεάς απορριμματοφόρου από τον δήμο Αθηναίων προς το δήμο Σοχού που εκκρεμούσε. Επίσης, ανέφερε και το θέμα της κατασκευής του νέου ΚΑΠΗ Σοχού, της πληρωμής διαφόρων γεωτρήσεων που έγιναν επί δημαρχίας Μαργαρίτη, επιχορηγήσεις εκδηλώσεων και συλλόγων. Ο πρώην δήμαρχος Σοχού Θ. Παπάς ανέφερε πως η πληρωμή των ιδιοκτητών του οικήματος που στεγάζει το τοπικό μουσείο εγκρίθηκε μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, όμως καθυστέρησε η πληρωμή του έργου.

Ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Σοχού κ. Λέτσιος ανέφερε πως πολλές από τις εισηγήσεις του τοπικού συμβουλίου Σοχού δεν λαμβάνονταν υπόψη από το δήμαρχο, όπως για παράδειγμα η σύνδεση του Σοχού με την Εγνατία οδό, μια απόφαση που όπως είπε και ο ίδιος «δεν υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά». Ανέφερε επίσης πως η εισήγηση του για την κατασκευή φράγματος στη θέση «μύλοι» πήρε απάντηση μετά από ένα χρόνο από την τεχνική υπηρεσία πως χρειάζεται μελέτη. Τόνισε επίσης πως το ασθενοφόρο που ήταν δωρεά από τον δήμο της Γερμανίας με τον οποίο αδελφοποιήθηκε ο Σοχός βρίσκεται στο Λαγκαδά αντί για το Σοχό και αντί για ασθενείς, μεταφέρει προσωπικό του δήμου, φτυάρια και αξίνες.

Οι δημότες ανέφεραν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν το χωριό τους, όπως τα κατεστραμμένα παγκάκια στο ανοιχτό θέατρο «Ράκοβο», η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, οι κατασκηνώσεις, η αστική συγκοινωνία, ακόμη και η μη λειτουργία του σιντριβανιού.

Η αίσθηση που αποκόμισα από τη συνέλευση αυτή είναι πως η καθυστέρηση του δημάρχου να κάνει πιο νωρίς μια συνεδρίαση στο Σοχό, οι κατηγορίες των κατοίκων πως δεν επισκέπτεται το χωριό τους (πρόκειται για το μεγαλύτερο χωριό του δήμου Λαγκαδά, όπου θα έπρεπε να ρίχνει και το μεγαλύτερο βάρος) και η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του δημάρχου και του κ. Λέτσιου οδήγησαν στην κατάσταση αυτή. Οι Σοχινοί είναι δυσαρεστημένοι από την διοίκηση του κ. Αναστασιάδη και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα.

 

Πασχάλης Μητρακούδης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium