Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/3/2024 08:09:04Επισκέπτες Online: 339


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΥ
11-12-2012
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΥ

Καθώς φαίνεται ο δήμαρχος Λαγκαδά ζήλεψε τη δόξα του Ηρόστρατου, του ανθρώπου που το 356 π.Χ. έκαψε τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο, απλά και μόνο για να μείνει το όνομά του χαραγμένο στην Ιστορία.
Ή για να έρθουμε σε πιο κοντινές εποχές και περιοχές, τον παλιότερο δήμαρχο της πόλης, τον κ. Άλκη Σαμαρά, που έμεινε στη συλλογική μνήμη του τόπου για την κοπή της υπέροχης σκιερής εκείνης δεντροστοιχίας από αιωνόβιες αργυρολεύκες, που ξεκινούσε από την περιοχή του ΑΓΝΟ και τερμάτιζε στα Λουτρά. Δεν εξηγείται αλλιώς το οικολογικό έγκλημα που συντελέστηκε πρόσφατα, σιωπηλά κι αθόρυβα, στον χώρο των Λουτρών. Αρκετά κομμένα σύρριζα πλατάνια, και δεκάδες καρατομημένα στη μέση διάφορα δέντρα μετέτρεψαν το ομορφότερο και τουριστικότερο μέρος της πόλης σε ένα θλιβερό «τοπίο μετά τη μάχη».
Η σχετική απάντηση του Δημάρχου μόνο θυμηδία προκαλεί, δεδομένου ότι χρησιμοποιεί την πάγια τακτική των διαφόρων πολιτικών και λοιπών «παραγόντων» της δημόσιας ζωής της χώρας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κατ’ αρχάς μίλησε για «τρία γέρικα πλατάνια», ενώ στην πραγματικότητα είναι δέκα, και δεν εξήγησε πότε κρίνεται γέρικο ένα υπεραιωνόβιο είδος δέντρου.
Όπως επίσης δεν εξήγησε σε τι ακριβώς αποσκοπούσε η καρατόμηση των υπόλοιπων. Είναι δυνατόν οι προβαλλόμενοι δήθεν «κίνδυνοι που εγκυμονούσαν για τους επισκέπτες» να μην έγιναν αντιληπτοί από τους ίδιους τους - ασυνείδητους - επισκέπτες;!
Όσο για τις δεντροφυτεύσεις που ανέφερε, αυτές είναι γνωστό ότι έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μήπως το απώτερο σκεπτικό ήταν το γνωστό «κάθε εμπόριο για καλό», και το ζητούμενο η απελευθέρωση χώρου για τα περίπτερα της εκδήλωσης «Λαγκαδάς, αγγέλων πόλις»; Αλλά και πάλι, με ποια λογική χάριν μιας εκδήλωσης που κρατάει έναν μήνα, καταστράφηκε το σημαντικότερο και τουριστικότερο μέρος της πόλης που συγκεντρώνει κόσμο όλο τον χρόνο;! Γιατί τα περίπτερα δεν στήνονται στην αριστερή πλευρά των Λουτρών όπου υπάρχει άφθονος ελεύθερος χώρος;
Και όχι μόνον αυτό. Η ανεξήγητη και ανελέητη δίωξη κατά του πράσινου συνεχίζεται παντού. Πρόσφατα έγινε και μια άλλη «εικαστική παρέμβαση» σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης: κουτσουρεύτηκαν τα δύο αιωνόβια πλατάνια που βρίσκονται δίπλα στον παλιό μύλο Γεωργιάδη και αποξηράνθηκε ο κισσός που τα περιτύλιγε πάλι με άγνωστο σκεπτικό. Επίσης, κάτοικοι κλαδεύουν ή κόβουν, με δική τους πρωτοβουλία και ατιμωρητί, δέντρα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιό τους και στη δικαιοδοσία του Δήμου, κάθε φθινόπωρο κουτσουρεύονται όλα τα δέντρα της πόλης για να μην έχουν να σκουπίζουν φύλλα οδοκαθαριστές και δημότες, κλπ. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η λαθροϋλοτόμηση έγινε πραγματική επιδημία! Αυτό το οικολογικό έργο πήγε να προβάλλει ο κ. Δήμαρχος στην GreenWeek του Βερολίνου;!
Δυστυχώς, και ο νυν δήμαρχος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα», την βάσιμη υποψία «κάθε προηγούμενος και καλύτερος», διότι κάθε φορά ψηφίζουμε κάποιον με την ελπίδα βελτίωσης ορισμένων πραγμάτων και κάθε φορά διαψευδόμαστε οικτρά! Και μετά μας φταίνε οι Γερμανοί, η Μέρκελ, το ΔΝΤ, και γενικά οι μονίμως «κακοί και ανθέλληνες ξένοι»!
Είναι πλέον πασιφανές: ένας άσωτος λαός δεν σώζεται με τίποτα!
 
Δημήτρης Χορόσκελης
Σας άρεσε το άρθρο;
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium