Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 20:15:04Επισκέπτες Online: 481


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
28-09-2010
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης στην πρώτη του συνέντευξη στο www.lagadas.net και στον δημοσιογράφο Πασχάλη Μητρακούδη


Πραγματοποιώντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας σας (δύο τετραετίες), ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα έργα που έχετε πραγματοποιήσει στο δήμο Λαγκαδά;
 
Στα οκτώ χρόνια διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά εργαστήκαμε σκληρά για την ανάπτυξη του τόπου μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Διεκδικήσαμε με επιτυχία πόρους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την ευρωπαϊκή ένωση και υλοποιήσαμε το πρόγραμμα μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τον συνδημότη με καμία πρόσθετη δαπάνη. Επιγραμματικά αναφέρω μερικά από τα έργα που έχουμε υλοποιήσει και συνεχίζουμε να υλοποιούμε:
 
-    Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και δικτύου όμβριων υδάτων στην πόλη του Λαγκαδά
-    Κατασκευή έξι νέων σχολείων : 2ο Δημοτικό Λαγκαδά, 3ο Δημοτικό Λαγκαδά, Τετραθέσιο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου, Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής, Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και δημοπράτηση άλλων τεσσάρων στους επόμενους μήνες
-    Αντικατάσταση όλων των παλαιών δικτύων ύδρευσης στα Δ.Δ Καβαλαρίου, Κολχικού και Λαγυνών
-    Ανακαίνιση των Λουτρών Λαγκαδά και του περιβάλλοντος χώρου. Δημιουργήσαμε μια σύγχρονη λουτρόπολη με διεθνείς προδιαγραφές, ένα πραγματικό στολίδι για τον Δήμο μας. Ανακαινίσαμε με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα τους βυζαντινούς λουτήρες που αποτελούν πλέον σήμερα ένα σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας.
-    Μεταφορά ποσίμου νερού σε Κολχικό, Δρακόντιο και Ανάληψη
-    Ανάπλαση, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση και ανακατασκευή των δρόμων Λαγκαδά - Ασσήρου, Λαγκαδά - Κολχικού, Λητής - Λαγυνών
-    Εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στον Λαγκαδά. Διανοίχτηκαν, κρασπεδώθηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν δεκάδες δρόμοι και δημιουργήθηκαν νέες συνθήκες οικονομικής και οικιστικής ανάπτυξης.
-    Κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Λαγυνά και επτά μικρών γυμναστηρίων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
-    Λειτουργία σε ιδιόκτητους σύγχρονους χώρους 4 νέων ΚΑΠΗ (Λαγκαδά, Ανάληψη, Περιβολάκι, Ηράκλειο).
-    Δημιουργία ΚΕΠ (Κέντρου Ενημέρωσης Πολιτών) στο Λαγκαδά
-    Δημιουργία ΚΔΑΠ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο Λαγκαδά
-    Κατασκευή επτά γηπέδων 5X5 και γηπέδων μπάσκετ (Ανάληψη, Καβαλάρι, Ηράκλειο, Κολχικό, Περιβολάκι, Χρυσαυγή και σε δύο μήνες στα Λαγυνά).
-    Κατασκευή κόμβου εισόδου - εξόδου Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά
-    Ανάπλαση της οδού Λουτρών. Ένας σύγχρονος αστικός δρόμος που αναβάθμισε αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο του Λαγκαδά.
-    Αναπλάσεις των πλατειών όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων (Λαγκαδά, Χρυσαυγής, Ηρακλείου, Περιβολακίου, Λαγυνών, Κολχικού, Ανάληψης)  
-    Παροχή δωρεάν και ασφαλούς ασύρματου INTERNET για όλους.
-    Ίδρυση δικτύου βιβλιοθηκών σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα με κορυφαία αυτή του Λαγκαδά με 10.000 βιβλία
-    Δημιουργία και λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Λουτρά Λαγκαδά.
 
Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», ο διευρυμένος Δήμος Λαγκαδά είναι ο τρίτος σε έκταση μεγαλύτερος δήμος της χώρας μας. Πως θα καταφέρετε πρακτικά να λειτουργήσετε ισσοροπιστικά μεταξύ των 45 οικισμών που απαρτίζουν το νέο δήμο;
 
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι ένα εντελώς νέο, πολυσύνθετο και πολυφωνικό σύστημα διοίκησης που έχει σχεδιαστεί με βάση την συμμετοχική Δημοκρατία και προϋποθέτει γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βασιζόμαστε στην εμπειρία διοίκησης, στο έργο μας, στην γνώση των προοπτικών, των στρατηγικών πλεονεκτημάτων αλλά και των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής.
Έχουμε ήδη ετοιμάσει το γενικό πλαίσιο διοίκησης του νέου μας Δήμου, καθώς και το ειδικότερο πρόγραμμα δράσης για κάθε ένα από τους επτά συνενούμενους δήμους. Έχουμε προχωρήσει στην σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, στην ορθολογική κατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων, στην αντικειμενική αξιολόγηση των προβλημάτων και στην εκπόνηση ενιαίας και ρεαλιστικής στρατηγικής ισόρροπης ανάπτυξης από άκρη σε άκρη στον νέο μας Δήμο.
Πεποίθηση μας, ότι με όραμα, σοβαρότητα και ευρείες κοινωνικές συμμαχίες σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα μπορούμε να γίνουμε ο πρώτος Δήμος σε ολόκληρο το Νομό Θεσσαλονίκης.
 
Ποιες οι προτεραιότητες έργων που θέτετε για το διευρυμένο δήμο Λαγκαδά;
 
- Προώθηση μεγάλων έργων υποδομής σε ολόκληρο το νέο Δήμο.
- Ολοκλήρωση όλων των έργων και των μελετών που έχουν ήδη αρχίσει με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των σημερινών επτά Δήμων.
-  Στόχευση στη βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη. Δηλαδή στην ανάπτυξη που διατηρεί σε ισορροπία το τρίπτυχο: Οικονομία - Κοινωνία - Περιβάλλον.
- Στήριξη συνολικά της τοπικής οικονομίας μέσα από σοβαρές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και προγράμματα.
- Διαμόρφωση ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας
- Ενίσχυση των υποδομών Παιδείας, Υγείας και δημιουργία δομών Πρόνοιας για τα παιδιά, τους νέους, την τρίτη ηλικία και τους ανέργους.
- Ανάδειξη των Πολιτιστικών και Τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής για την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο. Δημιουργία ισχυρού Πολιτιστικού Φορέα.
 
Ποιο είναι το όραμα σας για την επαρχία Λαγκαδά;
Στοχεύουμε σε ένα Σύγχρονο Δήμο με Ανθρώπινο Πρόσωπο. Πιστεύουμε στην ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική του τόπου μας και πρόκειται να δώσουμε σκληρή μάχη για να αναδείξουμε τον νέο Δήμο Λαγκαδά σε ισχυρό διοικητικό κέντρο - πρωταγωνιστή στα βόρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
 
Πως εξελίσσεται η προετοιμασία του προεκλογικού σας αγώνα, ενάμιση σχεδόν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές; Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε μερικά από τα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα απαρτίζουν το συνδυασμό σας;
Βρισκόμαστε στην αρχή του επίσημου προεκλογικού αγώνα. Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μ.μ.  εγκαινιάσαμε το εκλογικό μας κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο του Λαγκαδά, στην οδό Λουτρών.
Ξεκινάμε ένα νέο κύκλο συναντήσεων με τους συνδημότες μας και τις συνδημότισσες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Στόχος μας η καταγραφή των προβλημάτων του νέου μας δήμου, ο διάλογος και η ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την επόμενη ημέρα του νέου διευρυμένου Δήμου.
Έχουμε έτοιμο το πρόγραμμα μας, το οποίο και θα θέσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας, προκειμένου να το αξιολογήσουν και μαζί να συνδιαμορφώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές διοίκησης και λειτουργίας του νέου μας δήμου.
Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία συγκρότησης του. Η επιλογή των προσώπων που το απαρτίζουν γίνεται με το κυρίαρχο κριτήριο της διάθεσης προσφοράς στον τόπο τους και την αποδοχή τους από την τοπική κοινωνία, μέσα από την εργασία τους και την προσφορά στον δημόσιο βίο.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην συμμετοχή νέων ανθρώπων και γυναικών στο ψηφοδέλτιο μας. Εμπιστευόμαστε την νεολαία μας και μοιραζόμαστε μαζί τους τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας. Σεβόμαστε την γυναίκα που θέλει να συμμετάσχει στα κοινά θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο της από την οικογένεια και τα παιδιά της, προκειμένου να βοηθήσει με την ευαισθησία της και την αισθητική της στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.
 
Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για τη συνέντευξη και να κλείσω με μια τελευταία ερώτηση: Γιατί πιστεύετε ότι θα πρέπει να επιλέξουν ξανά εσάς για δήμαρχο οι δημότες του νέου δήμου Λαγκαδά;
Ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Λαγκαδά απαιτείται να έχει επαρκή γνώση και ουσιαστική εμπειρία διοίκησης στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Απαιτείται να έχει ήδη σήμερα εκπονήσει πλήρη και σύγχρονη πρόταση διοίκησης του νέου μας Δήμου, τεκμηριωμένη, κοστολογημένη και υλοποιήσιμη, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα άμεσων ενεργειών για το πώς πρέπει να οργανωθεί, προκειμένου να καταστεί ισχυρός, βιώσιμος και ανταγωνιστικός.
Σ’ αυτή τη λογική καλούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μας να αξιολογήσουν την πορεία και την ιστορία του καθενός από τους υποψηφίους Δημάρχους. Να κρίνουν ποιος μπορεί να διοικήσει αυτόν τον τεράστιο δήμο με τις τόσες ιδιαιτερότητες και ανομοιογένειες.
Θεωρούμε ότι η εμπειρία μας οκτώ χρόνων στην διοίκηση ενός μεγάλου δήμου, το έργο μας, ο σεβασμός μας στις δημοκρατικές αρχές, η διαφάνεια και νομιμότητα στην λειτουργία της δημοτικής μας αρχής, μας δίνει σήμερα το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, εγγυώμενοι το σταθερό και σίγουρο τιμόνι στο νέο Δήμο Λαγκαδά.
 
copyright www.lagadas.net 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium