Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/6/2023 22:03:29 Επισκέπτες Online: 558


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
03-03-2013
ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
 
Το φαινόμενο των «επαγγελματιών τσαμπατζήδων ενοικιαστών» έχει κάνει την εμφάνιση του το τελευταίο διάστημα και στο Λαγκαδά.
 
Πρόκειται για μια κατηγορία ενοικιαστών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλά σπίτια είναι ξενοίκιαστα στο Λαγκαδά και «πατώντας» πάνω σε αυτή τη λεπτομέρεια, τα νοικιάζουν για μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να πληρώνουν το μίσθωμα. Για την ακρίβεια, πληρώνουν ένα ή δύο στην αρχή και μετά σταματούν, μέχρι να φύγουν ή καλύτερα να εξαφανιστούν.
 
Συνήθως επιλέγουν να νοικιάσουν επιπλωμένα σπίτια, έτσι ώστε να μην έχουν και τον φόρτο της μετακόμισης. Αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια, με το αιτιολογικό ότι θα χρειασθούν το διαμέρισμα για 5 με 6 το πολύ μήνες και με το δέλεαρ ότι δεν επιθυμούν ούτε απόδειξη, εγκαθίστανται στο σπίτι. Με το που θα περάσει όμως ο πρώτος μήνας, τον οποίο, συνήθως, πληρώνουν, αρχίζουν τα δύσκολα, μέχρι που εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν ίχνη. Και βεβαίως, τα θύματα της ιστορίας είναι οι ιδιοκτήτες.
Αυτοί, μέχρι να αντιληφθούν τι συμβαίνει ώστε να κινηθούν νομικά, περνούν συνήθως 3-4 μήνες. Απευθύνονται σε δικηγόρους ή αστυνομία και μόλις έρθει το χαρτί της έξωσης στην κατοικία του ενοικιαστή ή αρχίσουν οι επισκέψεις και οι συχνές ενοχλήσεις, οι ενοικιαστές συνήθως μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και ψάχνουν για το επόμενο θύμα. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες σπανίως διεκδικούν τα χρωστούμενα και αποσύρουν τη μήνυση, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι να φύγει ο μπαταχτσής ενοικιαστής.  
 
Πώς να προφυλαχθείτε από τους τζαμπατζήδες ενοικιαστές
 
Πριν προχωρήσετε στην μίσθωση της κατοικίας σας, ζητήστε πληροφορίες για την εργασία του υποψήφιου ενοικιαστή, την προηγούμενη κατοικία του, στοιχεία ταυτότητας, τον αριθμό των ατόμων που θα ζήσουν σ’ αυτό και το χρονικό διάστημα που θα κατοικήσουν. Αν μπορείτε, ζητήστε ακόμη εκκαθαριστικό και τηλέφωνο του προηγούμενου ενοικιαστή.
Ποτέ μην δεχθείτε να ενοικιάσετε το σπίτι σας χωρίς ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης, όπου θα φέρει την υπογραφή του ενοικιαστή. Όταν υπογράψει και καταβάλει εγγύηση και ενοίκιο, του παραδίδετε τα κλειδιά του σπιτιού. Ακόμη κι αν πρόκειται για γνωστό σας, φροντίστε να είστε τυπικοί με τις διαδικασίες.
Ζητήστε από τον ενοικιαστή να μεταφέρει όλους τους λογαριασμούς (ρεύματος, νερού, κοινόχρηστα) στο όνομα του και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.
Αποφύγετε τους «βιαστικούς» ενοικιαστές, δηλαδή αυτούς που πιέζουν να μπουν άμεσα στο ενοικιαζόμενο σπίτι. Συνήθως κι αυτοί πιέζονται από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για να φύγουν.
 
Από το μεσιτικό γραφείο ΛΑΓΚΑΔΑΣ REAL ESTATE 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium