Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/6/2021 21:32:42
  


 
Επισκέπτες Online: 438


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΛΒΗ
21-03-2013
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΛΒΗ
 

Με την απόφαση αριθμ:96395/3114/12-03-2013, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε μέσο και εργαλείο στη λίμνη Βόλβη, στο Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που εκβάλλουν στη λίμνη, μέχρι την απόσταση των 3000 μέτρων από την εκβολή τους, από τις 26 Μαρτίου 2013 ώρα 8 π.μ. μέχρι τις 24 Μαΐου 2013 ώρα 12 π.μ. Η απαγόρευση εκδίδεται για να προστατευτούν οι ιχθυοπληθυσμοί στην περίοδο της αναπαραγωγής τους. Στο χρονικό αυτό διάστημα δεν επιτρέπεται στη λίμνη να υπάρχουν βάρκες, μπορούν να αφεθούν σκάφη μόνο στις «σκάλες» και σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρα από την όχθη. Τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής έχουν την αρμοδιότητα εφαρμογής της απαγόρευσης και την επιβολή στους παραβάτες των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων.

Ακόμη, στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή, για την απαγόρευση της αλιείας για την περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών στο σύστημα της Βόλβης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την Τρίτη 26-03-2013 και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μικρής Βόλβης.

Καλούνται να συμμετάσχουν στην ανοικτή σύσκεψη, που θα γίνει παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίου Τσαμασλή, ο δήμος Βόλβης, τα Αστυνομικά Τμήματα Λαγκαδά, Απολλωνίας, Αγίου Γεωργίου, τα Δασαρχεία Σταυρού, Λαγκαδά και Θεσσαλονίκης, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, οι Αλιευτικοί Συνεταιρισμοί, οι επαγγελματίες αλιείς της Βόλβης και κάτοικοι της περιοχής.

Στόχος της σύσκεψης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ο συντονισμός των φορέων για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της λίμνης κατά την περίοδο αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα γραφεία του Τμήματος Αλιείας Εσωτερικών υδάτων Λαγκαδά, τηλ. 23940-25138.


www.thestival.gr
 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium