Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2024 10:34:33

Επισκέπτες Online: 693


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
24-03-2013
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Υλοποιώντας την δέσμευση του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας, αλλά και την φροντίδα και προστασία του οικοσυστήματος, πραγματοποιείται από τον Δήμο μας σειρά εργασιών όσον αφορά την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και ακάθαρτων υδάτων, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.)

 Όπως πολύ εύκολα διαπιστώνει κανείς, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η ολοκλήρωση του Αποχετευτικού Δικτύου Λαγκαδά, όπου οι εργασίες έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, κατά 90 % περίπου.

 Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Αποχετευτικού Δικτύου στην οδό Βασ.Αλεξάνδρου (ο δρόμος προς τα κοιμητήρια της πόλης), ενώ αποκαταστάθηκε ο ασφαλτοτάπητας στον συντομότερο δυνατό χρόνο, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, μπαίνουμε στην τελική φάση του έργου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η εκσκαφή επί της οδού Στ. Μπαρέτη. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις 21.04.2013, οπότε και μπορούμε να μιλάμε για την ολοκλήρωση πλέον του αποχετευτικού δικτύου Λαγκαδά. Θα μπορούν τότε να προσέρχονται οι Δημότες για να κάνουν αίτηση στην ΔΕΥΑΛ για την σύνδεσή τους στο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο. Πεποίθηση της Διοίκησης του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης, είναι ότι έως το τέλος του Α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Λαγκαδά, θα είναι συνδεδεμένοι στο νέο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης.

 Δεν θα πρέπει όμως να παραλείψουμε σε αυτό το σημείο το γεγονός πως ταυτόχρονα, υλοποιείται και ένα μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, στα όρια της πόλης του Λαγκαδά. Αναμένεται μάλιστα μόλις ολοκληρωθεί το δίκτυο των ακαθάρτων, να δοθεί όλο το βάρος στην υλοποίηση της κατασκευής του δικτύου ομβρίων, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο 60% περίπου της ολοκλήρωσής του.

Επίσης, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η τοποθέτηση σωλήνων για την δημιουργία κλειστού δικτύου ομβρίων στην έξοδο του παλαιού παντορροϊκού δικτύου (περιοχή Αμαξοστασίου Δήμου Λαγκαδά). Στην συνέχεια θα επιχωματωθεί η ανοιχτή τάφρος ώστε να αποδοθεί πλέον στους ιδιοκτήτες των γύρω αγροτεμαχίων, αποκαταστημένος ο περιβάλλων χώρος που λόγω της συνεχιζόμενης εκβολής ομβρίων, δημιουργούσε προβλήματα στην εκμετάλλευση των ιδιοκτησιών τους.

 Τέλος, έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες κατασκευής των δεξαμενών βοθρολυμάτων εντός της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Λαγκαδά, οπότε πλέον θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας, που χρησιμοποιούν ακόμη βόθρους.


ΔΕΥΑ Λαγκαδά 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium