Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/6/2024 21:08:59Επισκέπτες Online: 771


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
11-10-2010
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Το Λαγκαδά επισκέφθηκε χθες στις 19.30 το βράδυ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, όπου μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα της Μητρόπολης Λαγκαδά. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος, ο Δήμαρχος Βερτίσκου Χαράλαμπος Ασλανίδης, ο Δήμαρχος Κορώνειας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο δικηγόρος Λάκης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος Β΄ ΝΟΔΕ Κυριάκος Λαζός και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι ο Λαγκαδάς βγήκε από την απομόνωση, έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής, δεν είναι μόνος του, δεν ζει στη σκιά της Θεσσαλονίκης. «Αντίθετα, εξελίσσεται σε πόλο ανάπτυξης και σημείο αναφοράς για την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης». «Η Επαρχία Λαγκαδά», πρόσθεσε, «μπήκε στο επίκεντρο της πολιτικής μας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με την ανάδειξη, τη στήριξη και προβολή της δυναμικής της. Αποτελούσε άλλωστε δέσμευση μας, η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για να βάλουμε τέλος στη στασιμότητα, να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα, να δώσουμε πνοή, να κάνουμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη του Νομού».

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «στους προεκλογικούς αλαλαγμούς και στο όψιμο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του τόπου απαντάμε με έργο, απαντάμε με τη συνεπή διεκδίκηση, απαντάμε με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα μας». Μάλιστα, έθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η μεταφορά νερού στη λίμνη Κορώνεια, η κατασκευή του δρόμου Λαγκαδά-Ασσήρου, μετά από συνεχείς πιέσεις προς την Εγνατία Οδό και τον τότε ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, η δρομολόγηση κατασκευής του κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά, η υλοποίηση δεκάδων αθλητικών έργων σε όλους τους δήμους της περιφέρειας του Νομού, η δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των δημοτών του Επαρχείου Λαγκαδά, μετά από διαρκείς παρεμβάσεις της Νομαρχίας, η διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου «Εγνατία Οδός». Ακόμα αναφέρθηκε στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών μιλώντας για πλήρη δικαίωση και επισήμανε το μεγάλο έργο που σημειώθηκε στον τομέα της σχολικής στέγης.

 

 
Η ομιλία Τζιτζικώστα

Στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε την ανάγκη για παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων από όλους τους υποψηφίους έτσι ώστε ο προεκλογικός αγώνας να επικεντρωθεί στην πολιτική και όχι στην παραπολιτική λέγοντας ότι: «Οι εκλογές διεξάγονται σε λιγότερο από τριάντα ημέρες και δεν έχουμε ακούσει ακόμα ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Προτιμούν να επενδύουν στη σκανδαλολογία και την παραπολιτική και αποφεύγουν να αναμετρηθούμε στο πεδίο της πολιτικής.

Και αυτό γιατί ξέρουν καλά ότι απέναντι στην ανυπαρξία των θέσεων και των προτάσεων που τους χαρακτηρίζει, εμείς έχουμε να αντιπαραθέσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με πολιτικές για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας. Στη σημερινή δύσκολη ώρα για τον τόπο μας, οι πολίτες θέλουν να ακούσουν αλήθειες και να δουν αυτά που τους λέμε να γίνονται πράξη, και με αυτή την αρχή έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε. Τους αφήνουμε μόνους τους στο δρόμο της παραπολιτικής. Την απάντησή τους θα την πάρουν από τους πολίτες την ημέρα των εκλογών
».

Αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση της περιοχής του Λαγκαδά, μέσα από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και δήλωσε πως «Η περιοχή του Λαγκαδά έχει πολλά πλεονεκτήματα τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιήσει τόσο αποτελεσματικά. Ένα από αυτά, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, είναι ο τουρισμός.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε δράσεις που θα ενισχύσουν τον ιαματικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό και τον πολιτιστικό τουρισμό, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή. Η περιοχή του Λαγκαδά μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά και πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά που έχει για να το πετύχουμε».     

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium