Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 21:52:46Επισκέπτες Online: 555


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ
23-04-2013
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ


Του Πασχάλη Μητρακούδη

Με μια ιδιαίτερα "αυστηρή" επιστολή, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τη λειτουργία του ΚΑΠΗ Περιβολακίου.

Το θέμα ανάδειξε πρώτο το lagadas.net και αφορά την επιχειρούμενη διακοπή λειτουργίας του ΚΑΠΗ Περιβολακίου, μετά από απόφαση της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. δήμου Λαγκαδά, με το πρόσχημα ότι χρησιμοποιεί  τηγάνια και ψησταριές που απαγορεύεται από τη σύμβαση, και ότι δεν τηρεί το ωράριο λειτουργίας.

Αυτή τη στιγμή το ΚΑΠΗ τελεί υπό κατάληψη από τους ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού, που όπως αναφέρουν, η διοίκηση της ΥΚΠΠΑΠ μέσω της δημοτικής αστυνομίας, προσπαθεί να τους... βγάλει έξω από έναν χώρο που δεν της ανήκει, καθώς όπως λένε το κτίριο ανήκει στον αγροτοκτηνοτροφικό συνεταιρισμό του χωριού.

Η επιστολή της κ. Μάρκου αναφέρει τα εξής: «Το ΚΑΠΗ Περιβολακίου αποτελεί εδώ και χρόνια τόπο συγκέντρωσης και αναψυχής για τους ηλικιωμένους της περιοχής. Σήμερα, όλως αιφνιδιαστικά, επιχειρείται η σφράγιση του ΚΑΠΗ, μετά από δικές σας ενέργειες, για λόγους σχετικούς με τη νομιμότητα της λειτουργίας του κυλικείου, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα. Η σφράγιση επιχειρείται χωρίς βέβαια να έχει γίνει εκ μέρους του Δήμου οποιαδήποτε ενέργεια για την συνέχιση της λειτουργίας του ίδιου του ΚΑΠΗ, έστω σε άλλο χώρο του Δήμου.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ να με ενημερώσετε:

1) ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να ζητήσετε τη σφράγιση του ΚΑΠΗ από την Αστυνομία; Πότε προέκυψαν για πρώτη φορά οι λόγοι αυτοί;

2) εφόσον η αιτία είναι η έλλειψη οικοδομικής άδειας του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ (το οποίο βρίσκεται εκεί για πάνω από 50 χρόνια) και η έλλειψη άδειας λειτουργίας του κυλικείου, για ποιο λόγο δεν αναζητήσατε έναν εναλλακτικό χώρο στέγασης του ΚΑΠΗ πριν προχωρήσετε στη σφράγιση; Για

 ποιο λόγο επιλέξατε να αφήσετε στον «αέρα» τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας;

3) εφόσον το κτίριο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ δεν διαθέτει οικοδομική άδεια, για ποιο λόγο προχωρήσατε σε δημοπράτηση του κυλικείου ήδη από τον Ιούλιο του 2012, και για ποιο λόγο.

Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πρέπει άμεσα να δοθούν πειστικές απαντήσεις όσον αφορά τα ερωτήματα που σας θέτω».

ΚΑΠΗ χωρίς άδεια λειτουργίας

«Προσπαθούν να κλείσουν το ΚΑΠΗ με το πρόσχημα ότι τηγανίζουν μέσα στο χώρο και ότι δεν τηρούν το ωράριο λειτουργίας. Όμως ο δήμος δεν φρόντισε να τακτοποιήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ΚΑΠΗ σήμερα λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας, όπως και άλλα ΚΑΠΗ του δήμου» αναφέρει ο τοπικός σύμβουλος Περιβολακίου Δημήτρης Μαρινέλης και συμπληρώνει «μήπως ο κ. Δεργιανλής δεν έχει δοκιμάσει κρεατικά σε ΚΑΠΗ για να δει ότι στα περισσότερα ΚΑΠΗ ψήνουν και τηγανίζουν;».

Από την πλευρά του ο μισθωτής του κυλικείου αναφέρει στο lagadas.net πως ενόχλησε πολλές φορές τη διοίκηση της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της άδειας λειτουργίας, αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Ο μισθωτής υποστηρίζει ότι έχει εξαπατηθεί και προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του δήμου.

Από την πλευρά της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π., ο πρόεδρος της κ. Δεργιανλής διευκρίνισε ότι το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι γνωστό στη διοίκηση του δήμου, η οποία έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο. «Από τον περασμένο Νοέμβριο η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια δικηγόρου. Ωστόσο, πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Πρόβλημα ιδιοκτησιακό υπάρχει και σε άλλα ΚΑΠΗ του δήμου μας. Άλλωστε, ο αγροκτηνοτροφικός συνεταιρισμός παραχώρησε το οίκημα στον δήμο Λαγκαδά πριν 10 χρόνια», κατέληξε.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium