Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 22:19:40Επισκέπτες Online: 627


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΡΑΝΗΣ: "ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ"
25-04-2013
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΡΑΝΗΣ: "ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ"


Απάντηση στην πρόθεση του δήμου Λαγκαδά να προχωρήσει σε αγωγή κατά του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης δίνει μέσω της «Κ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Γεράνης.

Της Χρύσας Κυριακού

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά ο δήμαρχος, Γ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι ο δήμος δεν έχει εισπράξει ακόμη τα αντισταθμιστικά για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, με αποτέλεσμα ο δήμος να αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, το ποσό των αντισταθμιστικών ανέρχεται στα 2,8 εκ. ευρώ ετησίως και καταβάλλεται ανά τρίμηνο με το ποσό των 700.000 ευρώ. «Παρά την καλή θέληση του συνδέσμου ΟΤΑ να πληρώσει, τα χρήματα αυτά δεν μπήκαν στα ταμεία του δήμου διότι τα σχετικά εντάλματα δεν εγκρίνονται από την επίτροπο του ΦΟΔΣΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης. Το θέμα οδηγήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία για τη δαπάνη αυτή, κρίνοντας τη δαπάνη μη νόμιμη, ενώ ο δήμος κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος δεσμεύθηκε επίσης να καταθέσει αγωγή στον ΦΟΔΣΑ για τη μη καταβολή των χρημάτων αλλά και ασφαλιστικά μέτρα στον σύνδεσμο για την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. «Τα αντισταθμιστικά πρέπει να δίνονται στο δήμο Λαγκαδά. Άλλωστε υπάρχει και σχετική υπουργική απόφαση ενώ και οι δήμοι (τα δημοτικά τους συμβούλια) έχουν συμφωνήσει με την απόφαση αυτή. Το Ελεγκτικό Συνέδριο βέβαια υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σχετικός νόμος και για το λόγο αυτό έκρινε τη δαπάνη μη νόμιμη» δήλωσε στην «Κ» ο κ. Γεράνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα αυτά θα πρέπει να προορίζονται για περιβαλλοντικά έργα και όχι για άλλου είδους δαπάνες.


karfitsa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ lagadas.net:


ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ... ΔΑΝΕΙΟ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium