Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 21:06:25Επισκέπτες Online: 543


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ... ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ
26-04-2013
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ... ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Τους πρώτους γερμανούς τουρίστες στη Λουτρόπολή του ετοιμάζεται να δεχτεί ο δήμος Λαγκαδά, ο οποίος έπειτα από επαφές με στελέχη του γερμανικού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας αναμένεται να κλειδώσει συμφωνία για παροχή ελκυστικών πακέτων στους ενδιαφερόμενους.

Της Φανής Σοβιτσλή

Τα πακέτα θα συνδυάζουν λουτροθεραπεία και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, καθώς και ημερήσιες εκδρομές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ενδιαφέρον των Γερμανών για το Ιαματικό Κέντρο του Λαγκαδά, πoυ είναι από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, εκδηλώθηκε στην πρόσφατη διεθνή έκθεση προώθησης αγροτικών προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα «Πράσινη Εβδομάδα», που διοργανώθηκε στο Βερολίνο, όπου ο δήμος Λαγκαδά αποτέλεσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή. Ο δήμαρχος Ιωάννης Αναστασιάδης ήρθε εκ νέου σε επαφή με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, καθώς και με άλλα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, με τα οποία συζήτησε τη δυνατότητα κάλυψης από τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία του κόστους λουτροθεραπειών των ενδιαφερομένων.
Η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί και πέρυσι από το δήμο Λαγκαδά, που επιδιώκει να ενισχύσει τον ιαματικό τουρισμό, αλλά φέτος γίνεται αποδεκτή από τη γερμανική πλευρά. Όπως είπε ο Ι. Αναστασιάδης, στο Λαγκαδά αναμένονται τους επόμενους μήνες τρία-τέσσερα γκρουπ γερμανών τουριστών, περίπου 150 άτομα, τα οποία θα επισκεφθούν τη Λουτρόπολη στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης του ιαματικού τουρισμού.

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η τελική συμφωνία για την έλευση γερμανών τουριστών αναμένεται να κλειδώσει τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Βερολίνο, όπου θα μεταβεί ο δήμαρχος Λαγκαδά. «Θα βρεθούμε με τον κ. Φούχτελ και άλλα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα, όπου θα έχουμε επαφές και για το θέμα της Λουτρόπολης, για την οποία οι Γερμανοί έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον», σημείωσε ο δήμαρχος.
Στο μεταξύ πυρετώδεις είναι οι εργασίες για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο χώρο της Λουτρόπολης, προκειμένου να δεχτεί μετά το Πάσχα τουρίστες από όλη την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση σημειώνεται το χειμώνα και το φθινόπωρο, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν λουτροθεραπείες και τους καλοκαιρινούς μήνες. Σημειώνεται ότι η Λουτρόπολη Λαγκαδά τα τελευταία χρόνια δέχεται ετησίως περίπου 100.000 επισκέπτες, με τον τζίρο από το σύνολο των χρήσεων (λουτρά, κολυμβητήρια, αναψυκτήριο, εστιατόριο, εκδηλώσεις κ.ά.) να αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium