Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/9/2023 19:03:53


 Επισκέπτες Online: 549


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
16-10-2010
ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ


Σημαντικές ενισχύσεις προβλέπονται για όσους αγρότες έχουν καλλιέργειες στη λίμνη Κορώνεια, εφόσον συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά την «προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών». Ηδη η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται πως το ύψος των ενισχύσεων συνολικά θα αγγίξει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εφαρμοζόμενων λιπασμάτων, της μείωσης της κατανάλωσης νερού και της δημιουργίας χώρων οικολογικής αντιστάθμισης.

Περιοχές

Οι περιοχές παρέμβασης στη λίμνη Κορώνεια, οι καλλιεργητές των οποίων μπορούν να συμμετάσχουν, είναι: Ασσηρος, Ευαγγελισμός, Σχολάρι, Γερακαρού, Αγιος Βασίλειος, Βασιλούδι, Λαγκαδίκια, Λαγκαδάς, Ανάληψη, Ηράκλειο, Καβαλάρι, Κολχικό, Λαγυνά, Περιβολάκι, Χρυσαυγή, Λητή, Δρυμός και Μελισσοχώρι.

Στη δράση μπορούν να ενταχθούν εκτάσεις που είχαν καλλιεργηθεί και είχαν δηλωθεί στην ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) με αρδευόμενες καλλιέργειες βαμβακιού, αραβοσίτου, κηπευτικών και ζαχαρότευτλων για ένα από τα τρία τελευταία έτη 2008, 2009, 2010. Το έτος που θα ληφθεί υπόψη για την επιλεξιμότητα της καλλιέργειας θεωρείται έτος αναφοράς. Οι εκτάσεις αυτές πρέπει να έχουν δηλωθεί το 2010 στην ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι ενήλικα άτομα αγρότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δεσμεύονται να τηρούν στο σύνολο της εκμετάλλευσής τους τις απαιτήσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης, να εφαρμόζουν το εγκεκριμένο πενταετές Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, να τηρούν αγροπεριβαλλοντικό φάκελο.

Οι αιτήσεις ενίσχυσης - φάκελοι υποψηφιότητας υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης μέχρι τη 12η Νοεμβρίου 2010. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium