Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/5/2024 18:08:15Επισκέπτες Online: 523


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΔΡΕ - ΣΙΣΚΟΥΔΗ
14-05-2013
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΔΡΕ - ΣΙΣΚΟΥΔΗΑπάντηση στην επιστολή Σισκούδη: "ΜΕ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΑΣΔΡΕ"

Μέσω της νέας του επιστολής, ο κ. Ασδρές αποδεικνύει πως υπήρχαν ήδη δύο γραπτά αιτήματα (ένα από ομάδα γονέων δ.ε. Ασσήρου και Ξυλόπολης προς τους κ.κ. Σισκούδη και Τσιροτζίδη και ένα από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Γυμνάσιου Ασσήρου προς τον κ. Ασδρέ), κάτι που αντικρούει τον ισχυρισμό Σισκούδη πως ουδέποτε υπήρξε γραπτό αίτημα συλλόγου γονέων για το θέμα των δρομολογίων και πως η επιστολή Ασδρέ βασίζεται μόνο σε ασαφείς προφορικές συζητήσεις και κουβέντες "καφενείου".


Από το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη, σε απάντηση του από 30-4-2013 εγγράφου του Αντιδημάρχου Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών, ανακοινώνονται τα παρακάτω για ενημέρωση των πολιτών.

1.Σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 «Ο Συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου…….». (Η μη απάντηση σε αναφορές δημοτών συνιστά φαινόμενο κακοδιοίκησης). Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 5 εδ. γ΄ του ιδίου ως άνω Νόμου «Ο Συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει».

2. Στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων μου (όπως αναφέρει και ο Αντιδήμαρχος «πεδίο δραστηριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης») δέχθηκα το παρακάτω από 15-2-2013 έγγραφο των ενδιαφερομένων γονέων για τροποποίηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, το οποίο την 26-2-2013 διαβίβασα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σισκούδη για τις κατά την κρίση του  ενέργειες. Σε εφαρμογή επίσης όσων ορίζονται στο «πεδίο δραστηριοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (άρθρο 77 παρ. 5 εδ. γ΄) πρότεινα προς τον κ. Σισκούδη, το αυτονόητο, την εφαρμογή του άρθρου 12 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (πρωτοκόλληση ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ των εισερχομένων εγγράφων) και δεν έκανα «άτοπες υποδείξεις».3.Από τα παραπάνω εκτεθέντα και από την λοιπή αλληλογραφία προκύπτει και γίνεται αντιληπτό από κάθε καλόπιστο αναγνώστη ότι ενήργησα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου (όπως αυτές περιγράφονται στο Ν. 3852/2010 και την από 7-6-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών). Τα αναγραφόμενα στο από 30-4-2013 έγγραφο του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, κρίνονται ανάξια σχολιασμού και αξιολογούνται αντικειμενικά από τους αναγνώστες. Συμφωνώ μόνο ως προς την εκτίμηση του ότι είναι συζητήσεις «καφενείου», αφού ο Συμπαραστάτης δέχεται τα αιτήματα και τις αναφορές των δημοτών στις καφετέριες, λόγω έλλειψης γραφείου στην έδρα του Δήμου.  

 

 


 

 

Γεώργιος Δ. Ασδρές

Συμπαραστάτης του Δημότη - Επιχείρησης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium