Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/5/2024 16:46:01Επισκέπτες Online: 515


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΑ «ΒΡΟΝΤΗΞΕ» ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΑΝΟΥ
14-05-2013
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΑ «ΒΡΟΝΤΗΞΕ» ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΑΝΟΥ


Την παραίτηση του υπέβαλε χθες ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Λαϊκών Αγορών, Γηπεδικών Εγκαταστάσεων και ΚΕΠ, Γιώργος Κυράνου.

Του Πασχάλη Μητρακούδη

Δεν έχουν τελειωμό οι παραιτήσεις αντιδημάρχων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων και δημοτικών συμβούλων στο δήμο Λαγκαδά, σχεδόν ένα χρόνο πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. Χθες, υπέβαλε την παραίτηση του ένας ακόμη αντιδήμαρχος, ο Γιώργος Κυράνου. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο δήμο Λαγκαδά αναφέρουν στο Lagadas.net πως έπεται και συνέχεια.

Ο διακοσμητικός ρόλος και ο δήμαρχος

Η παραίτηση του Γιώργου Κυράνου δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στην παράταξη του δημάρχου, καθώς η... ενδεχόμενη παραίτηση συζητιόταν εδώ και καιρό. Ο ίδιος στην επιστολή παραίτησης του κάνει λόγο για διακοσμητικό ρόλο τονίζοντας ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος συνειδητοποίησε ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα παρέμβασης και ο ρόλος του ήταν καθαρά διακοσμητικός. «Φυσικά αυτό το θέμα το επισήμανα στον κ. δήμαρχο», αναφέρει ο κ. Κυράνου.

Ο πρώην αντιδήμαρχος δεν είναι ο μοναδικός αντιδήμαρχος που μιλά για «ρόλο διακοσμητικό», καθώς τα ίδια περίπου ανέφεραν και οι πρώην αντιδήμαρχοι Γ. Ταχματζίδης και Τ. Χαριτωνίδης, οι οποίοι είχαν παραιτηθεί από τις θέσεις του. Τότε ο δήμαρχος υποστήριζε πως «κουράστηκαν νωρίς». Για να προλάβει μια τέτοια εξέλιξη και ο Γ. Κυράνου αναφέρει στη συνέχεια της επιστολής του πως «δεν παραιτούμαι λόγω φόρτου εργασίας», καθώς πρόσφατα άνοιξε νέα επιχείρηση και κάποιοι ίσως ανέφεραν πως ήθελε να αφοσιωθεί περισσότερο στη νέα του ασχολία. Η επιστολή ολοκληρώνεται με τη φράση «παραμένω στην ομάδα του κ. δημάρχου πιστεύοντας ότι θα πάει καλύτερα δίνοντας έμφαση στα προβλήματα των πολιτών και της καθημερινότητας».

Τα... αμαρτωλά Λουτρά  

Η πορεία του Γ. Κυράνου στο νέο δήμο Λαγκαδά ξεκίνησε λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του 2010, όντας συνταξιούχος αστυνομικός. Με τον Γ. Αναστασιάδη συνδέονται με μακρά φιλία, ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντος του πρώην αντιδημάρχου αναφέρουν πως η συμβολή του Κυράνου ήταν καθοριστική ώστε να εκλεγεί δήμαρχος ο Αναστασιάδης. Στις δημοτικές εκλογές λαμβάνει 587 σταυρούς και πλασάρεται στις πρώτες θέσεις των εκλεγμένων, αναλαμβάνοντας τον Ιανουάριο του 2011 ως πρόεδρος τη διοίκηση των Λουτρών. Ενάμιση χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα του Αύγουστο του 2012 μια ανώνυμη αφίσα που τοιχοκολλείται και διανέμεται σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με καταγγελίες εις βάρος του για ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία στα Λουτρά, αναγκάζει τον δήμαρχο να ζητήσει την παραίτηση του Κυράνου και του υπολοίπου Δ.Σ. των Λουτρών για να αναλάβει ο ίδιος τη διοίκηση. Πέντε μήνες αργότερα ο δήμαρχος τον ορίζει αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Λαϊκών Αγορών, Γηπεδικών Εγκαταστάσεων και ΚΕΠ, απ' όπου δηλώνει παραίτηση τέσσερις μήνες αργότερα, παραμένοντας ως απλός δημοτικός σύμβουλος δήμου Λαγκαδά.

Εικόνα «διάλυσης» στην ομάδα δημάρχου

Ο δήμος Λαγκαδά είναι ίσως ο μοναδικός δήμος στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφηκαν τόσες πολλές παραιτήσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο "χορός" των παραιτήσεων άνοιξε από τον πρώην αντιδήμαρχο Τ. Χαριτωνίδη και ακολούθησαν ο πρώην αντιδήμαρχος Υγείας Γ. Ταχματζίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χαριτίδης. Λίγο καιρό αργότερα παραιτήθηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Γραικού, η οποία κατά τη διάρκεια προσυμβουλίου της δημοτικής ομάδας του κ. Αναστασιάδη διαφώνησε μαζί του, όταν και αρνήθηκε να αποσύρει θέματα από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου για την οικονομική διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και οι τοπικοί σύμβουλοι Πετροκεράσων Αθ. Φράγκος και Λαγκαδικίων Ευθ. Αποστολίδης και ανεξαρτητοποίηση ο τοπικός σύμβουλος Περιβολακίου Κ. Κόκολας. Πρόσφατα, ο κ. Χαριτίδης επέστρεψε στην ομάδα του δημάρχου Λαγκαδά και έλαβε θέση εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου με τομέα ευθύνης του τη δημοτική ενότητα Λαχανά και αρμοδιότητες για τη λειτουργία των τοπικών υπηρεσιακών μονάδων, με δικαίωμα υπογραφής διοικητικών πράξεων. Πριν δύο μήνες δήλωσε παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος ο Φώτης Μάτης για λόγους εργασίας σε άλλη πόλη, ενώ χθες παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Γ. Κυράνου. Όσο για τους δημοτικούς συμβούλους Γ. Κολασίδη και Κων/νο Τσαγκαλίδη, μπορεί να μην έχουν δηλώσει ακόμη ανεξαρτητοποίηση ή παραίτησή, αλλά είναι ξεκάθαρο πως δεν ανήκουν πλέον στην ομάδα του δημάρχου. Και έπεται συνέχεια....

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium