Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 15:59:16Επισκέπτες Online: 436


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Οι "μπηχτές" της Κατερίνας Μάρκου στον Θ. Καραογλου
15-05-2013
Οι "μπηχτές" της Κατερίνας Μάρκου στον Θ. Καραογλου


Ενοχλημένη είναι η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου από τη στάση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου. Αιτία; Η πρόσκληση που της
απέστειλε ο υπουργός να παραβρεθεί στην υπογραφή της συμφωνίας για την αναβάθμιση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων (δείτε το θέμα εδώ). Η πρόσκληση έφτασε στα χέρια της κ.Μάρκου στις 16.27 το απόγευμα όπως επισημαίνει η ίδια με ανακοίνωση της, ενώ η υπογραφή της συμφωνίας είναι αύριο στις 12.15 το μεσημέρι.

 Η βουλευτής «ευχαριστεί» τον υπουργό για την «έγκαιρη» ενημέρωση (σε μέρα μάλιστα που υπάρχει νομοθετικό έργο στη βουλή), όπως επίσης τον «ευχαριστεί», που αμέλησε να την καλέσει και σε προηγούμενες συσκέψεις για το ίδιο θέμα, για το οποίο η κ.Μάρκου είχε ασχοληθεί ενεργά, κάνοντας και 2 ερωτήσεις στη βουλή.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός τον Μάρτιο, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση της κ.Μάρκου, είχε δεσμευτεί να την καλέσει, στις συσκέψεις που θα έκανε για το θέμα, ωστόσο μάλλον την «ξέχασε» λίγες μέρες αργότερα όταν έκανε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η βουλευτής όπως ήταν λογικό ενοχλήθηκε από αυτήν τη στάση. Αν και νέα στα βουλευτικά έδρανα, κάνοντας την πρώτη θητεία της, δεν χαρίστηκε στον επί σειρά ετών βουλευτή και σημερινό υπουργό Θ.Καράογλου, στέλνοντας του την παρακάτω "ευχαριστήρια" επιστολή και ίσως λέγοντας του με τρόπο, ότι δεν θα «γλυτώσει» έτσι εύκολα…..

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

14 Μαΐου 2013

Προς    Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θ. Καράογλου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ΕΥΑΘ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Παγίων για την αναβάθμιση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων της ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.

Σας ευχαριστώ παρόλο που μου στείλατε σήμερα στις 16.27 την πρόσκληση για να παραστώ αύριο στις 12.15 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, σε ημέρα μάλιστα όπου υπάρχει νομοθετικό έργο στη Βουλή.

Σας ευχαριστώ παρόλο που αμελήσατε να με προσκαλέσετε στις προηγούμενες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για το θέμα στο Υπουργείο – παρά τη ρητή σας δέσμευση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 11 Μαρτίου 2013 – κατά τη διάρκεια των οποίων διαμορφώθηκε το περιεχόμενο της εν λόγω συμφωνίας, οπότε η συμμετοχή μου θα ήταν και ουσιαστική.

Όπως ίσως γνωρίζετε, βρίσκομαι σε επίσημη αποστολή της Βουλής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες και δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην υπογραφή της συμφωνίας.

Παρακαλώ να μου αποστείλετε το κείμενο της εν λόγω συμφωνίας για να μπορέσω να την αξιολογήσω και να κρίνω αν πράγματι οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας της Μονάδας και στον τερματισμό της διαιώνισης του διαρκούς περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται σε βάρος του Θερμαϊκού Κόλπου και, κατ’ επέκταση, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, της Σίνδου, του Καλοχωρίου, της Θέρμης και του Θερμαϊκού.

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Μάρκου

Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Αριστερά


thesstoday.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium