Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/9/2023 17:06:42


 Επισκέπτες Online: 557


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΓΝΟ: Περιμένοντας τον (άγνωστο) επενδυτή
06-06-2013
ΑΓΝΟ: Περιμένοντας τον (άγνωστο) επενδυτή

Προσωρινή διαταγή, ώστε να μη μπορεί η ΑΓΝΟ να προχωρήσει σε μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, πέτυχαν οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να τους επιδικαστούν τα δεδουλευμένα Δεκεμβρίου 2012-Φεβρουαρίου 2013.


Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Στο μεταξύ, αργά χθες βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των εργαζομένων με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας, για να ενημερωθούν για το ενδιαφέρον επενδυτή να αγοράσει την ΑΓΝΟ (επενδυτή για τον οποίο γίνεται αρκετός λόγος το τελευταίο δεκαήμερο, χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί κάποιο άλλο στοιχείο).

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Λίγο πριν από το τελευταίο δικαστήριο, η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας προετοίμασε τους εργαζόμενους ότι, αν πετύχει να λάβει προσωρινή προστασία από τους πιστωτές, την επόμενη εβδομάδα θα αφιχθεί ο περί ου ο λόγος επενδυτής και θα ομαλοποιηθεί η ροή της μισθοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη καλής θέλησης, υπέγραψαν συμφωνητικό συμφιλίωσης και προχώρησαν σε παρέμβαση υπέρ του αιτήματος της εταιρείας, την οποία ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή. Χωρίς προσωρινή προστασία από τους πιστωτές, ωστόσο, ο επενδυτής-μυστήριο δεν επρόκειτο να εμφανιστεί πριν από την έκδοση της οριστικής απόφασης για ένταξη ή μη της επιχείρησης στο άρθρο 99. Την ίδια στιγμή, όμως, από την εταιρεία διοχετεύονται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει ο νομικός και οικονομικός έλεγχος και εξετάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το κλείσιμο της συμφωνίας με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Μάλιστα, το ότι διενεργείται κάποιας μορφής έλεγχος στα οικονομικά φέρεται να μην είναι άσχετο και με το γεγονός ότι η εταιρεία κατέθεσε μήνυση κατά δύο εργαζομένων σε αυτήν, ισχυριζόμενη ότι υπεξαίρεσαν μισό εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας έχει προτείνει στους εργαζόμενους να υπογράψουν νέα επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις 20%, οι εργαζόμενοι ωστόσο ξεκαθάρισαν πως είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν μειώσεις (στο ύψος του βασικού μισθού μαζί με τα τέσσερα επιδόματα που απέμειναν) -αλλά… με τον νέο επενδυτή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium