Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/6/2024 17:41:08Επισκέπτες Online: 645


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


"ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟ
12-06-2013
"ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟ


Από απόσταση και με μεγάλη δόση δυσπιστίας παρακολουθούν τα τεκταινόμενα γύρω από την ΑΓΝΟ οι κτηνοτρόφοι που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με την εταιρεία και τώρα παραμένουν απλήρωτοι.

Του Γιάννη Τσατσάκη

Στην πλειοψηφία τους οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν περίπου ως καπνό… χωρίς φωτιά την έντονη φημολογία περί στρατηγικού επενδυτή, θεωρώντας ότι ουδείς επιχειρηματίας θα δεχθεί, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, να επενδύσει σε μια εταιρεία που βαρύνεται με τόσο μεγάλα χρέη. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι καθόλου σίγουρη η υπαγωγή της στο άρθρο 99. Επικαλούνται δε το γεγονός ότι ενώπιον του Εφετείου δεν έγινε καμία αναφορά από τους δικηγόρους της εταιρείας περί πώλησης της ΑΓΝΟ.

Η επιφυλακτικότητά τους ενισχύθηκε, μάλιστα,  ακόμα περισσότερο όταν πριν από δύο εβδομάδες  εκπρόσωπος της ΑΓΝΟ  τους μετάφερε πρόταση για «κούρεμα» 40% των οφειλών που συνοδευόταν από τη δέσμευση ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα καταβάλει τα υπόλοιπο 60%. Όμως, παρά τις παραινέσεις των παραγωγών, το μέλος της διοίκησης αρνήθηκε να αποτυπώσει την πρόταση γραπτώς κι έμεινε στο επίπεδο των… προφορικών διαβεβαιώσεων. Σημειωτέον ότι τα χρέη της ΑΓΝΟ προς τους κτηνοτρόφους υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, στα… κρύα του λουτρού έμειναν και οι εργαζόμενοι οι οποίοι αρχικά στήριξαν την προσπάθεια της διοίκησης δεχόμενοι να υπογράψουν «πρακτικό συμφιλίωσης», όμως στη συνέχεια κλήθηκαν να υπογράψουν νέα επιχειρησιακή σύμβαση –υπαγορευόμενη, υποτίθεται, από το νέο αγοραστή- με πολύ δυσμενέστερους όρους. Συν τοις άλλοις, στο ραντεβού που ζήτησαν με τον επίδοξο επενδυτή την Τετάρτη, εμφανίστηκαν μόνο εκπρόσωποι της παρούσας –και απερχόμενης, κατά δήλωσή τους- διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι έχουν λήξει την απεργία τους, ωστόσο το εργοστάσιο στο Λαγκαδά στην πράξη δε λειτουργεί αφού δεν υπάρχει πρώτη ύλη για να μεταποιήσει. Σύμφωνα δε με καταγγελίες των ίδιων, ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων της ΑΓΝΟ (με τελευταίο το βούτυρο) έχει… μεταφερθεί και παράγεται στο εργοστάσιο της «Κολιός».

Στο μεταξύ, σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να αποφανθεί το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αν κάνει δεκτά ή όχι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατάθεσαν συνολικά 262 εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, με τα οποία ζητούν να τους επιδικαστούν δεδουλευμένα τριών μηνών, καθώς και οφειλόμενα από αναλογία του δώρου του Πάσχα, αλλά και μισθών από το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν υπαχθεί περίπου 100 άτομα, επί τρίμηνο.

www.agronews.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium