Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 21:07:51Επισκέπτες Online: 523


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ LAGADAS.NET Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
21-10-2010
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ LAGADAS.NET Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Ο Δημήτρης Χρηστίδης (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας «Μέτωπο Ανάπτυξης» – Μάρκος Μπόλαρης) έδωσε συνέντευξη στον Πασχάλη Μητρακούδη και την ηλεκτρονική ιστοσελίδα Lagadas.net της Επαρχίας Λαγκαδά.
 

Ο Δημήτρης Χρηστίδης αποδέχτηκε τελικά την πρόταση που του έγινε να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη
.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες Νομαρχιακές Εκλογές είχε εντυπωσιακά ποσοστά σε όλη τη Β' Θεσσαλονίκης και εκλέχτηκε τόσο Νομαρχιακός Σύμβουλος όσο και Επαρχιακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό της Βούλας Πατουλίδου.
Η αποδοχή που τυγχάνει ο Δημήτρης Χρηστίδης είναι πολύ μεγάλη και στον χώρο του αθλητισμού και κυρίως του μπάσκετ, ενώ ήδη 17 αθλητικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει την στήριξη τους. Αυτό βέβαια οφείλεται στην αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει λόγω της τεράστιας συμμετοχής του ως πρόεδρος στην καταξίωση του Ερμή Λαγκαδά, ο οποίος αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ όντας η μικρότερη πληθυσμιακά περιοχή που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δημήτρης Χρηστίδης βραβεύτηκε για τη μεγάλη του προσφορά στο χώρο του αθλητισμού, ενώ το 2008 ανακηρύχτηκε ο κορυφαίος ερασιτεχνικός παράγοντας του αθλητισμού στην πόλη μας. Βέβαια η επαγγελματική του ιδιότητα - Χειρουργός Ορθοπεδικός - είναι αυτή μέσα από την οποία έχει αποκτήσει τεράστιους δεσμούς τόσο με τον αθλητικό χώρο όσο και με την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης (είναι γιατρός στο ΙΚΑ Ευόσμου) όσο και με την Επαρχία Λαγκαδά (διατηρεί ιατρείο στον Λαγκαδά).

 Ας δούμε αναλυτικότερα τι μας είπε: 

Ποια η άποψη σας για τον «Καλλικράτη»;
Τόσο η νέα αρχιτεκτονική δομή, όσο και η φιλοσοφία που φέρνει στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ο «Καλλικράτης», αλλάζουν πολλά από τα έως τώρα δεδομένα. Άλλωστε, το μοντέλο της Αυτοδιοίκησης όπως το γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι δεδομένο πως ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Για πρώτη φορά η περιφέρεια καλείται να διαχειριστεί τα δικά της πράγματα. Ο θεσμός του «Καλλικράτη» θα πρέπει να δώσει την ανάλογη και απαραίτητη βαρύτητα, έτσι ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος και να μπορέσει να λειτουργήσει ο θεσμός με καθαρά αναπτυξιακά κριτήρια για κάθε τόπο, και με κριτήριο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα .
Η εκάστοτε περιφερειακή αρχή και εν όψει του «Καλλικράτη», καλείται να διαχειριστεί δεδομένα που ξεφεύγουν από τα στενά διαχειριστικά - διοικητικά πλαίσια, αφού οι συνθήκες επιβάλλουν πλέον τον καθορισμό νέων προοπτικών, στόχων και προτεραιοτήτων, καθώς και τον προσδιορισμό ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου, στοχεύοντας και προτάσσοντας στην ανάδειξη του πολίτη στο κέντρο των εξελίξεων.
 
Ποια είναι κατά την άποψη σας τα κυριότερα προβλήματα της Επαρχίας Λαγκαδά;
 
Η Επαρχία Λαγκαδά τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με ζητήματα πολύπλοκα, οι συνέπειες των οποίων απαιτούν επιτακτικά άμεση αντιμετώπιση. Η σχεδόν ολική καταστροφή της λίμνης Κορώνειας και του υδροβιότοπου της (για την οποία έχει τεράστια ευθύνη η υφιστάμενη νομαρχιακή αρχή), η εξαφάνιση των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής μας με άμεση συνέπεια την ραγδαία ανάπτυξη της ανεργίας στον τόπο μας, ή μη ύπαρξη αναπτυξιακού πλάνου για την Επαρχία Λαγκαδά, η αδυναμία στήριξης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής θεωρώ ότι είναι τα κυριότερα προβλήματα.
Καθίσταται συνεπώς επιτακτική ανάγκη η δημιουργία υποδομών, θεσμών και εμβληματικών δράσεων, χωρίς τοπικιστικούς δογματισμούς και προκαταλήψεις, οι οποίες θα δώσουν τόνο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στην περιοχή και θα ανατρέψουν το αρνητικό αποτέλεσμα των υπαρχόντων συνθηκών.
 

Τι υπόσχεστε στους πολίτες της Επαρχίας Λαγκαδά;
 
Είναι λάθος να τάζουμε και να μιλάμε με γενικές υποσχέσεις σε κάθε προεκλογική περίοδο. Δεν πρόκειται να το κάνω ούτε σκοπεύω να συμπεριφερθώ ως επαγγελματίας πολιτικός. Άλλωστε η ενασχόληση μου με την πολιτική συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την κοινωνική προσφορά μου προς τον τόπο που ζω και αγαπώ. Δόξα τω θεώ, η επαγγελματική μου δραστηριότητα (Ιατρός - Ορθοπεδικός) μου παρέχει όλα όσα κάποιοι θεωρούν και προσβλέπουν μέσα από την πολιτική. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να αγωνιστώ για την ανάδειξη και επίλυση των υγειονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που μαστίζουν τον τόπο μας. Παράλληλα θα προσπαθήσω από την πολυετή μου εμπειρία στον αθλητισμό να ενισχύσω τη φωνή μας στην Περιφέρεια.
 

Μιας που αναφερθήκατε στον αθλητισμό, πως κρίνετε τα επιτεύγματα του Ερμή; Θεωρείτε ότι η παρουσία σας στην προεδρία του Ερμή Λαγκαδά θα βοηθήσει στην προσπάθεια εκλογής σας;
 
Ο Ερμής είναι για μένα μια μεγάλη απόδειξη για το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, όσο μικροί κι αν είναι, αρκεί να μην χάνουν την πίστη τους και δουλεύοντας πάντα έχοντας ξεκάθαρους στόχους και σχέδιο. Όσον αφορά τη βοήθεια που μου παρέχει, θεωρώ ότι ουδέποτε επιδίωξα κάτι τέτοιο, ωστόσο με τιμά απίστευτα η αναγνώριση στα ευρύτερα αθλητικά στρώματα της Θεσσαλονίκης. Πιστέψτε με ότι είναι σπουδαίο το συναίσθημα που αποκομίζει κάποιος μέσα από τη χαρμολύπη η οποία εναλλάσσεται στον καθημερινό αθλητικό δρόμο. Ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή, είναι κοινωνική δράση που την έχουμε ανάγκη όλοι μας.
 

Πόσο ενεργή πιστεύετε ότι θα είναι η συμμετοχή σας στον καταρτισμό του προγράμματος του συνδυασμού σας;
 
Θέλω να πιστεύω ότι θα εισακουστεί διαμέσου εμού, η φωνή της Επαρχίας Λαγκαδά. Ήδη έχω καταθέσει τις προτάσεις μου και έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον ίδιο τον κο Μπόλαρη ο οποίος θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι ένας άνθρωπος με ήθος, σπουδαία επαγγελματική σταδιοδρομία, πρότυπο οικογενειάρχη (έχει 6 παιδιά) και με ξεκάθαρη πολιτική θέση και πρόγραμμα. Συνοπτικά να αναφέρω τα ακόλουθα:
·             ανάδειξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων τα οποία δημιουργούνται στον τόπο μας από τον αφανισμό της Λίμνης Κορώνειας και του υδροβιότοπού της,
·             ανάδειξη της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς (Ιαματικά Λουτρά, Αναστενάρια, Παραδοσιακές Γεύσεις, Λαογραφία, αγροτουρισμός, Μακεδονικά Τέμπη)
·             ενημέρωση όλων για τα προνόμια που προσφέρει η στρατηγική γεωγραφική θέση της Επαρχίας Λαγκαδά ούτως ώστε να γίνει κατανοητή τόσο η ανάγκη όσο και η ωφέλεια αναπτυξιακής ενίσχυσης του τόπου μας με την έλκυση μεγάλων έργων (Τμήμα Πανεπιστημίου η Τεχνολογικού Ιδρύματος, Ζώνες Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας)

 
Κ. Χρηστίδη ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή εκλογή και πάντα επιτυχίες στην ομάδα του Ερμή Λαγκαδά
Σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου και εύχομαι να έχετε πάντα δημοσιογραφικές επιτυχίες στην έγκυρη ιστοσελίδα σας Lagadas.net.
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium