Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/3/2024 20:52:45Επισκέπτες Online: 472


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΧΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
21-10-2010
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΧΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΧΟΥ

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Δήμου Σοχού στο Συμβούλιο Επικρατείας την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η προσφυγή έγινε κατά της απόφασης του Σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να συνενωθεί ο Δήμος Σοχού και ο ορεινός όγκος του, με τον ήδη υπερδιογκωμένο Δήμο Λαγκαδά.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μαυρίκος, επικέντρωσε στην
προεκλογική αναστάτωση που θα προκληθεί στις άμεσες δημοτικές εκλογές, η ανεξαρτητοποίηση του Δήμου Σοχού. Προκειμένου να προδιαθέσει αρνητικά τα μέλη του Συμβουλίου για όλες τις προσφυγές, τόνισε ότι η δικαίωση τόσο του Δήμου Σοχού, όσο και άλλων Δήμων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, θα προκαλέσει νέα διεξαγωγή εκλογών.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Πικραμένος έκρινε ως υπαίτιο το Υπουργείο Εσωτερικών για την ολιγωρία που επέδειξε στην αποστολή των φακέλων σχετικά με τους δήμους που προσέφυγαν. Επίσης, καταλόγισε ως υπεύθυνο το Υπουργείο για την καθυστέρηση της εκδίκασης των προσφυγών. Το προεδρείο ζήτησε μέχρι τις 29 Οκτωβρίου να υποβληθεί Υπόμνημα νέων προτάσεων από πλευράς Δήμου και η απόφαση αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παπάς επεσήμανε:

«Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για την καθυστέρηση του Υπουργείου Εσωτερικών και η όλη επιχειρηματολογία χαρακτηρίζεται, επιεικώς, αστεία. Αυτό καταδεικνύει την πραγματική αλήθεια των προθέσεων του Υπουργείου. Τα στοιχεία, που προσκόμισε ο δικηγόρος του Δήμου μας κ. Χρυσόγονος, είναι αδιάσειστα και απόλυτα τεκμηριωμένα. Είμαστε αισιόδοξοι για την δικαίωση του Δήμου μας. Η στάση του Προεδρείου αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε υπονόμευση γίνεται αντιληπτή από τη Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ για την αγωνιστική συμπαράστασή τους, όλους τους κατοίκους που μετακινήθηκαν από το Σοχό στην Αθήνα. Ευχαριστώ, επίσης, όσους κατάγονται από το Σοχό, κατοικούν στην Αθήνα και έδωσαν το δυναμικό παρόν στην δίκη αυτή. Αμείωτα συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Προσδοκούμε και πιστεύουμε σε δίκαιες αποφάσεις για την τύχη του Δήμου μας 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium