Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/3/2024 15:45:47Επισκέπτες Online: 437


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
03-09-2013
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ


Σχετικό θέμα: ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΣΣΗΡΟΥ-ΚΡΙΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 29-08-2013

Με πλήρη συνείδηση ότι περαιτέρω σχολιασμός του θέματος κινδυνεύει να φαιδρύνει το πρόβλημα και να μειώσει τη σοβαρότητα του, διακινδυνεύουμε ορισμένες παρατηρήσεις στο δελτίο τύπου (29-08-2013) του Δήμου.

Να τονίσουμε  ότι η δυσοσμία στην Ασσηρο μέχρι τώρα, είναι μόνον από το ΧΥΤΑ (μυρωδιά σκουπιδιού) και αυτό καταγγέλλουμε, όπως και πολλά άλλα, εδώ και μήνες.

Γιατί το δελτίο τύπου του Δήμου (23/08/2013) στάλθηκε ιδιαίτερα στον πρόεδρο  του ΦoΔΔΑ κ.Γεράνη με fax και δεν αναρτήθηκε στο site του Δήμου, όπως θα έπρεπε ;;

Πόσο μπορεί  να ενδιαφέρει τον ΦοΔΣΑ (φορέα διαχείρισης απορριμμάτων) και τον ΟΤΑ η λίπανση των χωραφιών της Κριθιάς; Κάτι που όπως αναφέρεται και σε σχόλιο, γίνεται από καταβολής κόσμου από τους αγρότες.

Αν πουλάει το θέμα του ΧΥΤΑ όπως αναφέρεται δεν γνωρίζουμε,  αυτό που μας φοβίζει είναι μήπως ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ.

Σχετικά με την επιτροπή κοινωνικού ελέγχου, πράγματι συστάθηκε εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, επισκέπτεται τον ΧΥΤΑ, συντάσσει εκθέσεις, κάνει προτάσεις που τις κοινοποιεί προς τον Δήμο, αλλά δεν υπάρχει συνέχεια από μέρος της Δημοτικής Αρχής, το έργο εξακολουθεί να λειτουργεί επικίνδυνα για την δημόσια υγεία εδώ και  χρόνια.

Στην συνάντηση μάλιστα που είχαμε πρόσφατα με τον κ. Γεράνη, μας διευκρινίστηκε ότι, από δω και στο εξής οι επισκέψεις στο χώρο θα γίνονται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού και όχι αιφνίδια, αλλά από μέρος των αντιδημάρχων σ’ αυτό το άκουσμα, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

Και για να μην θεωρηθεί ότι λασπολογούμε με το θέμα των αντισταθμιστικών, κάνουμε ανοιχτή πρόταση στον Δήμο Λαγκαδά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συστήσει μια επιτροπή αποτελούμενη από μέλη όλων των παρατάξεων του Δήμου, που θα εγγυάται ότι τα χρήματα θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο προς  αποκατάσταση των συνεπειών της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο περιβάλλον, και να μην μπορεί κανείς να κατηγορήσει την Δημοτική αρχή.

Όμως, χαιρόμαστε πραγματικά που ο Δήμος Λαγκαδά μ’ αυτήν του την επιστολή, μας πληροφορεί, ότι νοιάζεται για την υγεία των παιδιών μας και δεσμεύεται για την αποτροπή οποιουδήποτε άλλου έργου στο  χώρο του ΧΥΤΑ.

Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια εύκολα λέγονται, ο καιρός όμως περνάει και κάθε μέρα λειτουργεί  αθροιστικά σε βάρος της υγείας μας. Το έχουμε πει και το έχουμε γράψει πολλές φορές. Έργα δεν βλέπουμε.

Όταν λοιπόν ο Δήμος προχωρήσει ΚΑΙ σε έργα, να είναι σίγουρος ότι θα είμαστε δίπλα  του.

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium