Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 09:30:10Επισκέπτες Online: 462


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΒΝΑΛΗ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
22-10-2010
Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΒΝΑΛΗ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα ΚΟΡΩΝΕΙΑ PALACE του υποψήφιου Δημάρχου Λαγκαδά και νυν Δημάρχου Ασσήρου Δημήτρη Ράβναλη. Πάνω από 1000 άτομα βρέθηκαν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, όλων των ηλικιών.
Οι πολίτες που παρεβρέθηκαν και από τους επτά δήμους της περιοχής καταχειροκρότησαν μια ομιλία μεστή περιεχομένου σε όραμα και προτάσεις προοπτικής για τον τόπο, σε ανάλυση του νέου θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη, σε έντονη κριτική για τα πεπραγμένα αλλά και τις ευκαιριακές προτάσεις, κυρίως του νυν δημάρχου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη, αλλά και του συνυποψηφίου για το δήμο κ. Αναστασιάδη. Τέλος, ο κ. Ράβναλης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της παράταξής του να εντείνουν τις προσπάθειές τους τις τελευταίες αυτές ημέρες των εκλογών και να ενεργοποιηθούν πλήρως για την μεγάλη ανατροπή στο νέο δήμο. "Είμαστε οι μόνοι που πιστεύουμε και υποστηρίζουμε το νέο ριζοσπαστικό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, είμαστε οι μόνοι με καθαρή, συνολική και τεκμηριωμένη πρόταση, είμαστε οι μόνοι που θα κοιτάζουμε και αύριο και πάντα τους συμπολίτες μας στα μάτια, είμαστε οι μόνοι που αξίζουμε να μας εμπιστευτούν οι συνδημότες μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράβναλης.
 
Ο κ. Ράβναλης ξεκίνησε το λόγο του λέγοντας πως "Ο Λαγκαδάς αξίζει μόνο το καλύτερο. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα όλοι μαζί εδώ, γι’ αυτό τόσο καιρό τώρα κάνουμε αυτόν τον ωραίο αλλά και αναγκαίο αγώνα. Για τον τόπο μας, την προοπτική του, το μέλλον όλων μας, το κοινό μας αύριο. Για τον νέο μεγάλο, Καλλικρατειακό δήμο Λαγκαδά".
Τα κύρια σημεία του λόγου του κ. Ράνβαλη είναι τα εξής :
«Μέχρι χτες αγωνιζόμαστε ο καθένας μόνος του στους αγαπημένους μας, αλλά μικρούς δήμους της Ασσήρου, του Βερτίσκου, των Καλλινδοίων, της Κορώνειας, του Λαγκαδά, του Λαχανά, του Σοχού. Τώρα σμίγουμε τις δυνάμεις μας και ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο Άλμα στη νέα εποχή. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις πρωτόγνωρες δυνατότητες του νέου θεσμού του Καλλικράτη και θα δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο και διάσταση στη λειτουργία του νέου δήμου μας. Με σύγχρονες και ευρωπαϊκές αρχές, με αποκλειστικές αρμοδιότητες και οικονομική αυτοδυναμία. Με αποκεντρωμένη δομή και ενίσχυση των διαμερισματικών συμβουλίων που ουσιαστικά θα λειτουργούν ως τοπικά δημαρχεία.  Θα ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ όλοι μαζί, με συνεργασία, συμπόρευση, κοινή προσπάθεια. Με τη νέα, σύγχρονη, συμμετοχική, δημιουργική δημοτική μας παράταξη ανοίγουμε νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες θετικής προοπτικής για τον Λαγκαδά.
 Ιδιαίτερα σήμερα που ο Λαγκαδάς κινδυνεύει να περιθωριοποιηθεί συνολικά από την ανυπαρξία στόχων και επιλογών.
Σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στην κοινωνία, τους θεσμούς , το περιβάλλον, τον άνθρωπο και στην ίδια την ιστορική προοπτική του τόπου μας. Η κεντρική πολιτική και ιδεολογική μας θέση είναι η συμμετοχική δημοκρατία, γιατί πιστεύουμε πως μόνο μέσα απ’ αυτή αναπτύσσει ο άνθρωπος τις πραγματικές πολιτικές του δυνατότητες και καλύπτει τις ουσιαστικές του υλικές και πνευματικές ανάγκες. Καταδικάζουμε πολιτικά την υποτονική, άβουλη και ανέτοιμη για σημαντικές επιλογές σημερινή διοίκηση του κεντρικού δήμου. Η οποία απέτυχε παταγωδώς να υλοποίηση τα σοβαρά και αναγκαία έργα που είχε ανάγκη ο Λαγκαδάς. Η σημερινή δημοτική αρχή του Λαγκαδά δημιούργησε ένα μεγάλο οικονομικό έλλειμμα με την κακοδιαχείριση και τις πελατειακές σχέσεις που ιδιοτελώς ανέπτυξε. Οδήγησε σε σταθερή οπισθοδρόμηση και υποβάθμιση της περιοχής μας.
Δεν μας αξίζουν ηγεσίες που λειτουργούν μα αναχρονισμό, με πελατειακές σχέσεις , με αδιαφάνεια, με καρεκλοθηρία, με αρνητισμό και φοβίες στην αντιμετώπιση των εξελίξεων, με έλλειψη ουσιαστικού προγράμματος.
Ο κ. Καραγιάννης στο πρόγραμμά του αναφέρει ότι θα αποκεντρώσει τη διοίκηση του νέου δήμου, θα αναδείξει τις πρωτεύουσες των σημερινών δήμων σε περιφερειακά στρατηγεία και ότι θα παραχωρήσει κονδύλια και αρμοδιότητες. Μα αυτό το επιβάλλει το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, το αναφέρει ο ίδιος ο νόμος. Δεν είναι λοιπόν επιλογή, έμπνευση ή μεγαλοθυμία του κ. Καραγιάννη.Το κόμμα στο οποίο ανήκει ο νυν δήμαρχος Λαγκαδά, η Ν.Δ., έχει καταψηφίσει τον Καλλικράτη και έχει δηλώσει ότι θα τον αντικαταστήσει όταν και όποτε έρθει στην εξουσία. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη πολιτική αντίφαση, ένα ευκαιριακό και ιδιοτελές επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Συμφωνεί με την πολιτική του κόμματός του ο κ. Καραγιάννης, στα φυλλάδιά του δεν το ξεκαθαρίζει και γενικολογεί.
Ακόμα σε άλλο σημείο αναφέρει πως δεσμεύεται ότι όλα τα Αστυνομικά τμήματα, οι Εφορείες και πολλοί άλλοι δημόσιοι φορείς και υπηρεσίες που υπάρχουν σήμερα στους επτά δήμους θα παραμείνουν και θα αναβαθμιστούν. Πως θα αποφασίσει αυτός μόνος του για όλο το κρατικό μηχανισμό και θα τους επιβάλει τη θέση του. Είναι άλλο να λες ότι θα αγωνιστείς με μέθοδο, συνέπεια, πειθώ και συνεργασία για να αναβαθμίσεις τον τόπο σου και άλλο να δεσμεύεσαι για κάτι που από το νόμο δεν είναι στο χέρι σου. Εκτός κι αν ο κ. Καραγιάννης στον ύπνο του διεκδικεί τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας. Βέβαια τα αποτελέσματα των εκλογών θα τον ξυπνήσουν απότομα. Ποιόν κοροϊδεύουν τέλος πάντων, με ανοησίες δεν θα ξεγελάσουν τον κόσμο.
Όπως και πολλά από τα έργα που λένε πως δήθεν έκαναν αυτοί είναι έργα των υπουργείων, τόσο στη χρηματοδότηση, όσο και στον σχεδιασμό. Δεν μπορούν να καπηλεύονται τα πάντα, δεν μπορούν να μας θεωρούν αφελείς. Ο Λαγκαδάς πρέπει να βγει από το τέλμα και την εγκατάλειψη, τώρα είναι η ώρα ευθύνης όλων μας. Εμείς πιστεύουμε πως: Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν. Κεντρικός μας στόχος είναι η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου μας για την ανάπτυξή του. Μια ανάπτυξη ανθρωποκεντρική, οικολογική, με διάρκεια στο χρόνο, αειφόρα, που να αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
Θα δώσουμε έμφαση στον πολιτισμό και στην παράδοσή μας, στις ομορφιές και στις δυνατότητες του περιβάλλοντος, στις ευκαιρίες επιχειρηματικής δράσης, στην παραγωγικότητα των αγροτών μας, στης δεξιότητες των επιστημόνων μας, στην φρεσκάδα της νεολαίας μας. Για την ολοκληρωμένη συγκρότηση του σχεδίου μας θα διοργανώσουμε Αναπτυξιακό Συνέδριο, με τη συμμετοχή επιμελητηρίων, πανεπιστημιακών και βεβαίων των ίδιων των δημοτών. Εκεί θα αποκρυσταλλωθεί το σύγχρονο Μοντέλο Ανάπτυξης του νέου μεγάλου Λαγκαδά. Θα προηγηθούν ημερίδες - διημερίδες σε κάθε χωριό και πόλη του δήμου μας, για να καταγραφούν και να αναλυθούν οι τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες και να καταλήξουμε σε ένα βαρυσήμαντο συνέδριο στην έδρα του δήμου.
Βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των διαμερισμάτων του δήμου μας. Να βρούμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, του τόπου που θα αναπτύξουμε.
Δεν υπάρχουν για εμάς πόλεις και χωριά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ούτε δημότες ημέτεροι και αντίπαλοι.
Είμαστε πολέμιοι των πελατειακών σχέσεων που βολεύουν τους λίγους και καταδικάζουν τους πολλούς στην αφάνεια και την αδικία.  
Δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους Πάμε μπροστά όλοι μαζί, με Όραμα, Σχέδιο, Αποφασιστικότητα, για την Ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας. Έχουμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε όλα τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με την δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών και τη σωστή λειτουργία των υπαρχόντων.
Βιολογικός καθαρισμός για όλο τον νέο δήμο, σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, κοινωνική φροντίδα και προστασία, κέντρα υγείας συγκοινωνίες, σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, είναι μερικά από τα βασικά θέματα που θα μας απασχολήσουν έντονα.
Θα διεκδικήσουμε την μεταφορά της έδρας στον Λαγκαδά δημόσιων υπηρεσιών που χρειάζονται οι δημότες μας. Θα παλέψουμε σκληρά και θα πετύχουμε πολλά. Στόχος μας είναι η αποτελεσματική διαχείριση των καθημερινών θεμάτων που απασχολούν τον δήμο και τους δημότες. Θα θεσμοθετήσουμε τη λειτουργία συστήματος εσωτερικού ελέγχου του δήμου. Στόχος η διαφανής λειτουργία, τα οικονομικά πλεονάσματα, η εύρυθμη και πλήρης λειτουργία.
Εμείς πιστεύουμε στην Συμμετοχική Δημοκρατία, στην Λογοδοσία και στον Κοινωνικό Έλεγχο.  Εγγυόμαστε τη διαφανή, αξιόπιστη και αποτελεσματική διαχείριση του δήμου. Η προστασία του περιβάλλοντος θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή, με ευρύτερο σχεδιασμό και δημιουργία υποδομών. Θα εκφράσουμε έμπρακτα και θεσμικά την πίστη μας στην Αλληλεγγύη, στην προστασία, στην συμπαράσταση σε όλους τους δημότες μας.
Το Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός Λαγκαδά με ευημερία, κοινωνική συνοχή, συνεχή δημιουργικότητα και πολύπλευρη πρόοδο.
Αγαπητοί συνεργάτες, Σας ζητάω με την έντονη και πλήρη συμμετοχή σας στον επίπονο, αλλά και ελπιδοφόρο προεκλογικό αγώνα, να συμβάλλετε στην Μεγάλη Ανατροπή, στην Μεγάλη Αλλαγή, στη Μεγάλη Νίκη, στις 7 Νοεμβρίου.
Είμαστε οι μόνοι που πιστεύουμε και υποστηρίζουμε το νέο ριζοσπαστικό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, είμαστε οι μόνοι με καθαρή, συνολική και τεκμηριωμένη πρόταση, είμαστε οι μόνοι που θα κοιτάζουμε και αύριο και πάντα τους συμπολίτες μας στα μάτια, είμαστε οι μόνοι που αξίζουμε να μας εμπιστευτούν οι συνδημότες μας.
Γι’ αυτό και θα νικήσουμε στις εκλογές.
Με αγώνα αλλά και με αισιοδοξία και με χαμόγελο θεμελιώνουμε την μεγάλη Νίκη μας, τη Νίκη του Λαού, τη νίκη της Αλλαγής.
Να είστε καλά»

Γραφείο Τύπου Δ. Ράβναλη
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium