Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/6/2023 02:00:20 Επισκέπτες Online: 387


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΓΝΟ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
16-09-2013
ΑΓΝΟ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Καλά κρατεί το αδιέξοδο στη βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, που σταμάτησε την παραγωγή εδώ και έξι μήνες -από τότε, δηλαδή, που οι αγελαδοτρόφοι σταμάτησαν την εισκόμιση γάλακτος.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου


Από τον Ιούνιο η διοίκηση της εταιρείας κάνει λόγο για ύπαρξη στρατηγικού επενδυτή που ενδιαφέρεται να ρίξει κεφάλαια στην εταιρεία -και, μάλιστα, υπό αυτή την προοπτική 170 εργαζόμενοι πείστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, με αποδοχές μειωμένες κατά 20%.
Οι ελπίδες των εργαζομένων αναπτερώθηκαν όταν, στα μέσα Αυγούστου, είδαν τον κ. Ιβάν Σαββίδη να ξεναγείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον οικονομικό διευθυντή τής ΑΓΝΟ, κ. Θέμη Κωστόπουλο. Έκτοτε, όμως, δεν έγινε καμία κίνηση εκ μέρους του ομογενή επιχειρηματία...

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΚΟΛΙΟΣ»
Στο μεταξύ, το σωματείο εργαζομένων προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας «Κολιός» (βασικού μετόχου τής ΑΓΝΟ), διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013, που υπολογίζονται στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Το σωματείο κέρδισε ήδη τα ασφαλιστικά μέτρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Δεν θέλαμε να προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, επειδή στόχος μας δεν είναι να διαλύσουμε το εργοστάσιο. Από τη στιγμή που η ΑΓΝΟ δεν λειτουργεί, θα στραφούμε κατά της ‘Κολιός’» εξηγεί, μιλώντας στη «ΜτΚ», ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Γιώργος Κουζαξίδης.
Στο μεταξύ, αν δεν προκύψει άμεσα ρευστότητα στη γαλακτοβιομηχανία, επίκειται η διακοπή ηλεκτροδότησης του εργοστασίου, στις 20 Σεπτεμβρίου: «Τότε θα φανεί αν όντως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον να παραμείνει ζωντανή η ΑΓΝΟ...» σημειώνει ο κ. Κουσαξίδης. Στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου ενδέχεται να έχει εκδοθεί και η απόφαση επί της έφεσης που άσκησε η διοίκηση της ΑΓΝΟ επί της πρωτόδικης απόφασης, που δεν έκανε δεκτή την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Σήμερα, τα χρέη της ΑΓΝΟ αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,5 εκατ. αφορούν τη μητρική «Κολιός», τα 17,5 εκατ. παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας που δεν εξυπηρετούνται και έχουν καταγγελθεί και τα 3,5 εκατ. ευρώ οφειλές σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium