Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 07:35:16Επισκέπτες Online: 457


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
08-10-2013
Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Ελάχιστα τα ξενοίκιαστα μαγαζιά στο κέντρο της κωμόπολης

Γερές αντιστάσεις στην κρίση φαίνεται ότι κρατάει η αγορά του Λαγκαδά, αφού στις κεντρικές οδούς Λουτρών και Μ. Αλεξάνδρου σπάνια συναντά κανείς ξενοίκιαστο κατάστημα. Σαφώς και τα μαγαζιά κάνουν μικρότερους τζίρους σε σχέση με παλαιότερες χρονιές, όμως η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που αντικρίζει κάποιος σε άλλες περιοχές, όπως πχ. το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στον κεντρικό δρόμο του Λαγκαδά, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, σχεδόν δεν υπάρχει ξενοίκιαστο μαγαζί, ενώ μόλις κλείνει μια επιχείρηση, ανοίγει μια άλλη στη θέση της, αφού οι έμποροι αναζητούν περιοχές με κίνηση για να στήσουν τα μαγαζιά τους. Τα ελάχιστα ξενοίκιαστα καταστήματα του κέντρου που υπάρχουν, παραμένουν ακόμη ελεύθερα λόγω των υψηλών απαιτήσεων των ιδιοκτητών τους στην τιμή του μισθώματος. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα χαράτσια και η υψηλή φορολογία που έχει επιβληθεί στα ακίνητα τους έχει κάνει να είναι ανένδοτοι στις απαιτήσεις τους και να μη δέχονται διαπραγμάτευση μισθώματος, καθώς όπως λένε, «το μισό ενοίκιο πάει στο κράτος. Προτιμώ να το έχω ξενοίκιαστο, παρά να ρίξω την τιμή του». Παρ’ όλα αυτά συγκριτικά με άλλες περιοχές του νομού, ο Λαγκαδάς διατηρεί μικρό ποσοστό ξενοίκιαστων καταστημάτων.

Στήριξη από τα χωριά

Ο Λαγκαδάς ανέκαθεν αποτελούσε το εμπορικό και οικονομικό κέντρο για ολόκληρη σχεδόν την επαρχία Λαγκαδά, ενώ το σύνολο σχεδόν των καταστηματαρχών του Λαγκαδά συμφωνούν πως την αγορά του Λαγκαδά τη στηρίζουν κυρίως οι κάτοικοι των χωριών της ευρύτερης περιοχής. Γι’ αυτό και έστω και με δυσκολία, καταφέρνει να αντέχει στην κρίση. Σήμερα στο Λαγκαδά μπορεί ο αγοραστής να βρει τα πάντα, αφού η αγορά διαθέτει μεγάλη ποικιλία ειδών, τα οποία καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, και προσφέρονται για όλα τα βαλάντια. Συγκριτικά με άλλες περιοχές, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Λαγκαδά κυκλοφορεί κόσμος και υπάρχει ζωή.

 

Διαβάστε σχετικό θέμα: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium