Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/2/2023 22:35:27

 Επισκέπτες Online: 567


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Πρώτη κατοικία κοντά… στην Εγνατία οδό
24-03-2010
Πρώτη κατοικία κοντά… στην Εγνατία οδό
Ο δρόμος που άλλαξε κατεύθυνση στα δεδομένα των Θεσσαλονικέων για μόνιμη κατοικία
Αυξάνουν και… πληθαίνουν οι μόνιμοι κάτοικοι στις περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία οδός. Σύμφωνα με τον απολογισμό των τοπικών αρχόντων, σε δήμους που παλαιότερα ήταν σχεδόν αποκλειστικά τουριστικός προορισμός, η Εγνατία τώρα λειτουργεί ως καταλυτικός παράγοντας για να «μεταναστεύσει» κάποιος «εκτός των τειχών». Κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από την περιοχή του Λαγκαδά μέχρι και την Ασπροβάλτα, η εισροή ατόμων που επιζητούν μόνιμη κατοικία τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζει αύξηση από 10% έως και 30%.
Δήμος Λαγκαδά
«Η Εγνατία οδός μίκρυνε τόσο πολύ τις αποστάσεις, που πλέον διανύεις τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Προφήτης μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών» τονίζει ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος επισημαίνει πως η αύξηση των μόνιμων κατοίκων στο δήμο του ξεπερνά πλέον το 10%, με «τη μερίδα του λέοντος» να λαμβάνουν ο Λαγκαδάς και τα Λαγυνά. «Από τότε που δόθηκε για χρήση η Εγνατία οδός υπήρξε έντονη ανοικοδόμηση στο δήμο Λαγκαδά, αλλά και στους όμορους δήμους».
Δήμος Ρεντίνας
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την τελευταία απογραφή του 2001, ο πληθυσμός στο δήμο Ρεντίνας έχει αυξηθεί κατακόρυφα και σε αυτό συνετέλεσε και η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου υποδομής των τελευταίων δεκαετιών.
«Λόγω της Εγνατίας οδού, οι μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 30%. Αιτία αυτής της αύξησης είναι αφενός η δημιουργία της Εγνατίας και αφετέρου ο συνδυασμός φτηνών σπιτιών, αλλά και θέσεων εργασίας που προσφέρει η περιοχή μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Ρεντίνας, Αντώνης Στόιτσας.
Δήμος Αγίου Γεωργίου
Περίπου 500 με 600 άδειες εκδίδονταν ετησίως μέχρι και το 2009 για ανοικοδόμηση οικοπέδων στο δήμο Αγίου Γεωργίου, όπου και σ’ αυτήν την περίπτωση εντοπίζεται αυξητική τάση στη ζήτηση για μόνιμη κατοικία. Μπορεί για κάποιους Θεσσαλονικείς ο δήμος Αγίου Γεωργίου να φαντάζει ως μια μακρινή απόσταση προκειμένου να αποφασίσουν να μείνουν εκεί, για όσους όμως εργάζονται στις γύρω περιοχές, όπως η Μάδυτος, τα Κερδύλλια και γενικότερα οι περιοχές που βρίσκονται στις παρυφές του Στρυμονικού Κόλπου, μία μόνιμη κατοικία στην Ασπροβάλτα είναι η ιδανική λύση.
«Ο πληθυσμός μας αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 10% και αυτό το συμπεραίνουμε και από τη ραγδαία αύξηση των μαθητών στα σχολεία του δήμου. Λόγω της Εγνατίας, έχουμε εισροή νέων μόνιμων κατοίκων, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τις γύρω περιοχές και φυσικά είχαμε και πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση», είπε ο δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, Άγγελος Φραντζής, διευκρινίζοντας βέβαια πως από το 2009 και μέχρι σήμερα η οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή παρουσιάζει κάμψη κατά 30%, μια πτώση η οποία είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης.
Της Ελσας Αγοραστού, αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» και www.aggelioforos.gr, 24/3/10. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium