Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/5/2024 02:10:50Επισκέπτες Online: 1424


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ
24-10-2010
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ - ΒΟΛΒΗΣ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Λαγκαδά και συγκεκριμένα επισκέφθηκε αρχικά τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης. Εκεί, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Βόλβης και Κορώνειας, όπου η πρόεδρος του Φορέα, Δήμητρα Μπόμπορη, τον ενημέρωσε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη νέκρωση της λίμνης Κορώνειας, που έχει προκληθεί από την υπεράντληση υδάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης, «Εμφανίστηκαν κάποιοι λέγοντας ότι δήθεν θα μοιράσουν λεφτά σε αγρότες της περιοχής και ότι δήθεν έχουν τον τρόπο για να μοιράσουν λεφτά. Δε χρειάζεται να τα σχολιάσουμε αυτά, στην ουσία είναι εκείνος ο μύθος του Αισώπου που λέει ότι η καρακάξα που κρίθηκε ότι είναι η πιο άσχημη από όλα τα πουλιά, πήγε κι έκλεβε φτερά από τα ξένα πουλιά, για να πει ότι είναι όμορφη». Ο κ. Μπόλαρης μάλιστα μετέβη στον Άγιο Βασίλειο, όπου διαπίστωσε από κοντά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λίμνη Κορώνεια, με την εξόφθαλμη πλέον έλλειψη υδάτων.
Η συνάντηση με την Πόπη Καλαϊτζή
Ο κ. Μπόλαρης βρέθηκε στο Επαρχείο Λαγκαδά στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του «Μέτωπο Ανάπτυξης». Συγκεκριμένα, τον κ. Μπόλαρη συνόδευσαν οι παρακάτω υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Παντελίδης Νικόλαος από το Λαγκαδά, εφοριακός στη ΔΟΥ Λαγκαδά και Γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λαγκαδά, ο Δήμαρχος Ρεντίνας Αντώνης Στόϊτσας, ο Δημήτρης Χρηστίδης, ιατρός - ορθοπαιδικός από το Λαγκαδά, νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος του ΕΡΜΗ Λαγκαδά, ο Γιώργος Νάνος, πολιτικός μηχανικός ΤΕ, ο Κουκουλεκίδης Παντελής, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, προπονητής ποδοσφαίρου (ΠΑΟΚ) και νομαρχιακός σύμβουλος.
Στην είσοδο του επαρχείου τον περίμενε η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαιτζή. Στη συζήτηση που ακολούθησε τον λόγο πήρε πρώτα η κ. Καλαιτζή, όπου ανέφερε πως «με τη νέα διοικητική δομή της χώρας, το Επαρχείο Λαγκαδά καταργείται. Από εσάς κ. Μπόλαρη ζητώ την υπόσχεση πως αν εκλεγείτε, αυτόν τον τόπο θέλω να τον προσέξετε σαν τα μάτια σας, καθώς είναι ένας τόπος ευλογημένος, με πολλά φυσικά χαρίσματα και εύχομαι να είστε ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Για χρόνια η επαρχία Λαγκαδά ζούσε στη σκιά της Θεσσαλονίκης, ήταν κατά κάποιο τρόπο η «πίσω αυλή» και οποιοδήποτε αναπτυξιακό έργο για την περιοχή το διεκδικούσε και το έπαιρνε μία άλλη περιοχή, ενώ κάθε υποβαθμισμένο έργο το φέρνανε εδώ. Θα είμαι μαζί σας, αλλά και απέναντι σας αν βλέπω ότι τα όνειρα που έχουμε ως επαρχία Λαγκαδά δεν τα υπηρετείτε όπως θέλουμε» ανέφερε στο λόγο της κ. Καλαιτζή.

Ο κ. Μπόλαρης με τη σειρά του αναφέρθηκε στην επαρχία Λαγκαδά, λέγοντας πως με την Εγνατία Οδό αποκτά άλλη δυναμική, είναι είσοδος προς τα Βαλκάνια και πως, ενώ θα έπρεπε να είναι ένας τόπος προσέλκυσης ανθρώπων και τουρισμού, λόγω της κακής διαχείρισης από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, η ανάπτυξη δεν ήταν η αναμενόμενη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως «όταν κάποια πράγματα γίνονται για το “θεαθήναι” και για το “φαίνεσθαι”, οδηγούμαστε σε τέτοια αποτελέσματα» ρίχνοντας “σπόντα” με αυτό τον τρόπο προς συνυποψήφιο του.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κρίτων Αρσένης, που ανάφερε πως η πρώτη ερώτηση που έκανε στο Κοινοβούλιο αφορούσε τη λίμνη Κορώνεια και πως αυτό είναι ένα θέμα που τον απασχολεί προσωπικά.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Παντελίδης, όπου ανέφερε πως η επαρχία Λαγκαδά έχει τις δυνατότητες να γίνει το «βιολογικό περιβόλι» της Θεσσαλονίκης, καθώς εδώ και χρόνια καλλιεργούνται στην περιοχή οπωροκηπευτικά ανώτερης ποιότητας.

 
Τέλος, ο κ. Δημήτρης Χρηστίδης ανέφερε πως «πρέπει να αναδείξουμε τη φωνή μας για να μας ακούσουν, καθώς όπως λέει και ο λαός “αν το μωρό δεν κλάψει, η μάνα δεν το ταΐζει”».   

«Τέλος εποχής» για την Πόπη Καλαιτζή
Προς το τέλος της συζήτησης, η κουβέντα επικεντρώθηκε γύρω από την Πόπη Καλαϊτζή και την απόφαση της να μην είναι υποψήφια σε αυτές τις εκλογές. Ο κ. Μπόλαρης ανέφερε χαριτολογώντας πως «αφού τώρα δεν θα ασχοληθείς με την πολιτική, αλλά με την Ιατρική, ελπίζω να καταφέρεις να βρεις το γιατρικό για την επαρχία Λαγκαδά» και η κ. Καλαϊτζή του ανταπέδωσε «Μακάρι, γιατί η περιοχή μας  ασθενεί».
Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως «η κ. Καλαϊτζή έδωσε πολλούς αγώνες και θα μας λείψει, καθώς ήμασταν και συγκάτοικοι στο ίδιο κτίριο». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Χρηστίδης, όπου ανέφερε πως «η κ. Καλαϊτζή ήταν από τους καλύτερους νομαρχιακούς συμβούλους και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Ήμασταν συνοδοιπόροι και η ίδια έκανε πολλά πράγματα και άλλα τόσα ακόμη που ήθελε να κάνει, αλλά η κεντρική διοίκηση δεν της επέτρεψε να τα κάνει».
 
 
 Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης έγινε δεκτός από το μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη, όπου είχαν μια εγκάρδια συνομιλία, ενώ ο μητροπολίτης ξενάγησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη στους χώρους του κτηρίου της Μητρόπολης. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium