Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 21:26:09Επισκέπτες Online: 538


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ LAGADAS.NET
27-10-2010
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ LAGADAS.NET


ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗΟ Λάμπρος Λαμπρογιάννης γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του ήταν ποντιακής καταγωγής και καταγόταν από τον Ασκό Λαγκαδά και η μητέρα του κατάγεται από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Ζει στην Άνω Πόλη. Τελείωσε το 13ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., από όπου αποφοίτησε το 2005. Είναι ειδικευόμενος στην Οφθαλμολογία. Υπηρέτησε στο Νοσοκομείο της Νάουσας και, ως αγροτικός γιατρός, στο Αγροτικό Ιατρείο του Σταυρού και στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου. Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ολοκληρώνει επίσης τώρα τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Παράλληλα, παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα << Νανοεπιστήμες και νανοτεχνολογίες >> στο Τμήμα Φυσικής. Μιλάει τρεις γλώσσες ( Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά). Ήταν μέλος του συντονιστικού της ΠΑΣΠ Ιατρικής και αργότερα της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης. Στο Συνέδριο Επανίδρυσης του 2007 εκλέχτηκε στην Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στη Β΄ Θεσσαλονίκης από το 2005. Είναι ιδρυτικό μέλος της Μ.Κ.Ο. <<Νεανικός Όμιλος Πολιτικής Έκφρασης- Ν.Ο.Π.Ε.>>Πως αποφάσισες να σσχοληθείς με την πολιτική;

Δε θα τη χαρακτήριζα ως απόφαση, αλλά ως φυσική εξέλιξη της ενεργής συμμετοχής μου τόσο στο φοιτητικό κίνημα με την Π.Α.Σ.Π, όσο και στη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι για μένα αυτοσκοπός παρά μόνο ένα ευχάριστο ταξίδι που δεν το κάνεις για να φτάσεις σε κάποιο προορισμό, αλλά για να ζήσεις τη μαγεία του ίδιου του ταξιδιού. Η θέληση να προσφέρω στον τόπο μου και η χαρά του να είμαι ένας από αυτούς που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ουσιαστικά, ήταν τα κίνητρα που με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδιαίτερα στον καινούργιο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Νομίζω επίσης ότι ένας νέος θεσμός μπορεί και πρέπει να διαφυλαχθεί από τις αρνητικές συνέπειες νοοτροπιών και καθεστωτικών αντιλήψεων που οδήγησαν τον τόπο μας στην οδυνηρή κατάσταση που βιώνουμε.

 
 
Κατάγεσαι από την επαρχία Λαγκαδά και γνωρίζεις τα προβλήματα του τόπου. Ποια θεωρείς σημαντικότερα, όσον αφορά τη βελτίωση των συνθηκών ζωής
 
Δυστυχώς η επαρχία Λαγκαδά είναι στιγματισμένη από την αναπτυξιακή υστέρηση, αν και είναι «ένα βήμα» από τη Θεσσαλονίκη. Ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε ισότιμα και ισόρροπα με τις άλλες περιοχές του νομού.
Ο ιδιότυπος συγκοινωνιακός αποκλεισμός που υφίσταται η μισή σχεδόν επαρχία, αποκλειόμενη από την αστική συγκοινωνία, είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.
Δυστυχώς η αποδοχή στο παρελθόν των οχλουσών και δυσάρεστων δραστηριοτήτων του Νομού από τους τοπικούς άρχοντες δεν συνοδεύτηκαν από τους καλύτερους όρους που διασφάλιζαν το περιβάλλον και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Η αντιμετώπιση της καταστροφής της λίμνης Κορώνειας είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Πρέπει να δούμε το πρόβλημα από περιβαλλοντική σκοπιά, χωρίς όμως να παραβλέπουμε και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Ένα «ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο» για την περιοχή είναι απαραίτητο εργαλείο, ώστε να καταστεί η περιοχή γύρω από τη λίμνη τόπος ήπιων, αλλά βιώσιμων, επαγγελματικών δραστηριοτήτων των κατοίκων.
Η αναπτυξιακή υστέρηση της επαρχίας Λαγκαδά μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα και εφαλτήριο ανάπτυξης για την μετατροπή της σε «πράσινη περιοχή». Μια περιοχή εναλλακτικών καλλιεργειών, παραδοσιακών εκτροφών, οικοτουρισμού και θερμαλιστικού τουρισμού, με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητα και την επωνυμία των προϊόντων και των υπηρεσιών της.
Τέλος πρέπει να αναφερθώ και στην ανάγκη ουσιαστικής βελτίωσης του οδικού της δικτύου. Η Εγνατία και ο άξονας των Σερρών είναι ουσιαστική βελτίωση της τραγικής κατάστασης που επικρατούσε, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην αναβάθμιση του εσωτερικού επαρχιακού δικτύου, που αποτελεί όνειδος.
 
 
Ποιες είναι οι προτάσεις σου όσον αφορά το θέμα της υγείας στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» του υποψήφιου περιφερειάρχη Μάρκου Μπόλαρη;
 
Σαφώς και αναγνωρίζω τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην περιφέρεια μας. Οι προτάσεις μου στο πρόγραμμα του συνδυασμού βασίζονται στους 3 παρακάτω θεματικούς πυλώνες: Αρχικά, η ύπαρξη κινητών μονάδων υγείας θα μπορέσει να ενισχύσει την λειτουργία τόσο των κέντρων υγείας όσο και των περιφερειακών ιατρείων. Επιπλέον, επιβάλλεται η υλοποίηση μαζικών προγραμμάτων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, που σε συνδυασμό με την αναβάθμιση και τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Επαρχίας Λαγκαδά θα διασφαλίσουν το μείζον αγαθό της υγείας.
 Τέλος, χρειάζεται η ενίσχυση της άθλησης και της παραδοσιακής διατροφής σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, ώστε να συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωσή της ποιότητα της υγείας και της ζωής των πολιτών γιατί πρέπει να τονίσω ότι οι αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες δεν κάνουν καλό μόνο στην υγεία μας, αλλά έχουν σημαντικά κοινωνικά και παιδαγωγικά οφέλη. Ο ρόλος της πολιτείας και ιδιαίτερα της αιρετής Περιφέρειας προβλέπεται να είναι ισχυρός όσον αφορά τον σχεδιασμό, τη διασφάλιση των πόρων και τους ελέγχους που απαιτούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και της δημόσιας υγείας. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium