Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/3/2024 10:02:15Επισκέπτες Online: 434


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΕΡΙ ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΛΙΣ….
09-12-2013
ΠΕΡΙ ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΛΙΣ….


Του Δημήτρη Ράβναλη, δημοτικού συμβούλου Λαγκαδά

Ακόμη ένα συμβούλιο παρωδία! Ακόμη ένα συμβούλιο (ή μάλλον δύο συμβούλια), όπου απλώς πήγαμε και ψηφίσαμε πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που το κάνουμε (για όσους το κάνουν)!

Δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι λάμπουν δια της απουσίας τους διότι εάν έρχονταν θα έπρεπε να καταψηφίσουν πράγματα και ο δήμαρχος με διάφορες μεθοδεύσεις να περνάει αυτά που θέλει. Να γίνω όμως πιο σαφής: Ας πάμε λοιπόν στο πρώτο συμβούλιο στις 3/12/2013 και στο φλέγον θέμα «Αγγέλων Πόλις». Ψηφίστηκαν 62.000 ευρώ σε περίοδο κρίσης για να έχουμε πάλι «άρτον και θεάματα», ή μάλλον όχι, μόνο θεάματα, γιατί και ο άρτος δυστυχώς λείπει από πολλές οικογένειες.

Ψηφίσαμε 62.000 ευρώ για να έχουμε πάλι το καλλιτεχνικό γραφείο του δήμου, το οποίο φέρνει διάφορους καλλιτέχνες ποικίλου ρεπερτορίου μέσα στην καρδιά του χειμώνα, τη στιγμή που η κοινωνία του δήμου μας ταλανίζεται από την οικονομική κρίση. Καλλιτέχνες που ο θεός να τους κάνει καλλιτέχνες, γιατί η τέχνη έχει και αυτή τους κανόνες της. Δεν θα μείνω όμως στην ποιότητα αυτών των ανθρώπων, όμως στο θράσος εκείνων που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις αυτές, δίνοντας στον καθένα απ’ αυτούς 10.000 ευρώ περίπου. Και από την άλλη να έχουμε ένα δράμα που ζει όλη η κοινωνία του δήμου μας μεσούσης της κρίσης στην κατεχόμενη χώρα μας. Γιατί κύριοι ψηφίζετε αυτά τα εκτρώματα; Γιατί διαχειρίζεστε μ’ αυτόν τον θρασύτατο και απροκάλυπτο τρόπο τα λεφτά των δημοτών; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Και μην μου πείτε ότι σας κάνω αντιπολίτευση στείρα για την «Αγγέλων Πόλις», αλλά εφόσον έχετε σκοπό να κάνετε αυτή την εκδήλωση κάντε την, αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να ξοδεύετε αυτή την εποχή τουλάχιστον 30.000 ευρώ για καλλιτέχνες αμφιβόλου ποιότητας, αλλά ακόμη και για καλλιτέχνες με όλη τη σημασία της λέξης.

Θα μπορούσαμε κύριοι της διοίκησης αυτά τα λεφτά να τα διαθέσουμε στους άνεργους δημότες μας για να μπορέσουν κι αυτοί σαν άνθρωποι να κάνουν Χριστούγεννα. Το ξέρετε ότι υπάρχουν δεκάδες οικογένειες, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα για το οικογενειακό τραπέζι; Το ξέρετε ότι υπάρχουν οικογένειες οι οποίες δεν έχουν στα σπίτια τους ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο για να ζεσταθούν, επειδή δεν έχουν χρήματα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα αγαθά πρώτης ανάγκης; Εμείς όμως κάνουμε γιορτές Αγγέλων και Αρχαγγέλων!! Φέρνουμε στις εκδηλώσεις τον Τσαλίκη και την Φουρέιρα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο κόσμος πεινάει!

Η πρόταση μου είναι η εξής: όσο είναι καιρός πάρτε πίσω την απόφαση για τις δαπάνες των καλλιτεχνών και με τα λεφτά αυτά να γίνει μια επιτροπή από το Δήμο ώστε τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε δράσεις που θα πιάσουν τόπο. Ξέρετε πόσες οικογένειες θα χαρούν εάν τους εξασφαλίσουμε εμείς σαν Δήμος τα τρόφιμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων; Και φυσικά την «Αγγέλων πόλις» αφού θέλετε σαν Διοίκηση να την κάνετε, μπορείτε να την κάνετε. Μπορείτε όμως να την κάνετε με ένα ελάχιστο κόστος, π.χ. δημοτικές βραδιές, ποντιακές εκδηλώσεις κ.α., οι οποίες δεν έχουν αυτό το δυσβάσταχτο κόστος. Κάντε το όσο είναι καιρός, γιατί με αυτές τις 30.000 ευρώ που θα ξοδεύατε σε αυτές τις εκδηλώσεις θα χαρούν τουλάχιστον 200 οικογένειες του δήμου μας.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium