Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/4/2024 21:31:51

Επισκέπτες Online: 705


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ»
27-10-2010
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ»

Με το φωτογραφικό φακό του lagadas.net


Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά, το πρωί της 27ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου.
Στις 10.00 τελέστηκε επίσημη δοξολογία παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.Στη δοξολογία παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Παντελίδης από το Καβαλάρι, η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαιτζή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννης Αναστασιάδης, Δημήτρης Ράβναλης και Γιώργος Ρόκος, ο παλιός δήμαρχος Λαγκαδά Νίκος Ασμάνης, υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, νέοι και νέες από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, στρατιωτικές διμοιρίες και πλήθος κόσμου.Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης ανέφερε πως «η παρουσία του κ. υπουργού στη σημερινή εκδήλωση δείχνει πως βρίσκεται κοντά στα προβλήματα και τις αγωνίες του λαού» και τον ευχαρίστησε που μεσολάβησε στην παραχώρηση του στρατοπέδου Μπαρέτη στο δήμο Λαγκαδά, «προς το λαό της πόλεως μας, για να αναπτυχθούν έργα ευημερίας και προόδου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον δήμαρχο Λαγκαδά Ιωάννη Καραγιάννη, όπου ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε τη σχέση του με τον κ. Βενιζέλο, καθώς υπήρξε καθηγητής του στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Στη συνέχεια ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του για τη μεσολάβηση στην παραχώρηση του στρατοπέδου Μπαρέτη (το στρατόπεδο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης) και ανέφερε πως ο εορτασμός των «Ελευθερίων Λαγκαδά» ξεκίνησε να πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια και πως η 27η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από το κράτος ως επίσημη επέτειος της πόλης του Λαγκαδά λόγω της απελευθέρωσης της πόλης από τον τούρκικο ζυγό το 1912 και από την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από το Λαγκαδά το 1944.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Το Επος του 40» στο Πνευματικό Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Λαγκαδά, ενώ στις 19.00 σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εόρτιος εκδήλωση στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Παρασκευής με θέα «Η Απελευθέρωση της πόλης του Λαγκαδά» με τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων της πόλης. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium