Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/7/2024 07:00:19Επισκέπτες Online: 473


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

Λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό το εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας στο κέντρο του Λαγκαδά, όπου παρέχονται υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογικής στήριξης, συμβουλευτικής γονέων κ.α. απο καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες.


Δείτε το βίντεο πατώντας παρακάτωΥπεύθυνη του Εξειδικευμένου Κέντρου Θεραπείας είναι η κ. Μάγδα Πατσιούλη.

Το Κέντρο στεγάζεται στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά, στην οδό Ράμναλη 2, τηλ. 23940 25.407, κιν. 6986 080 323, www.eketh.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε το άρθρο:

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Διαβάστε το άρθρο:


ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΛΟΓΟΥ - ΟΜΙΛΙΑΣ


Διαβάστε το άρθρο:


ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Διαβάστε το άρθρο:

ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ;

Διαβάστε το άρθρο:

ΘΕΣΗ W: Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να κάθονται σε αυτή τη θέση


Λίγα λόγια για το Κέντρο:

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας αποτελεί έναν σύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο χώρο θεραπευτικής παρέμβασης στο Λαγκαδά, στελεχωμένο από μια άρτια καταρτισμένη και έμπειρη διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών, που στοχεύει στην κατά το δυνατόν ουσιαστικότερη διάγνωση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης, λόγου και συμπεριφοράς παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου, με αγάπη προς τα παιδιά και με ειλικρινές ενδιαφέρον για τις οικογένειες τους, οι επιστήμονες του χώρου μας διασφαλίζουν αφενός την έγκαιρη και πολύπλευρη διάγνωση των δυνατοτήτων και αδυναμιών του εκάστοτε ατόμου και αφετέρου την οργάνωση των καταλληλότερων κατά περίπτωση εξατομικευμένων προγραμμάτων μάθησης και αποκατάστασης.

Η θεραπευτική μας προσέγγιση, επομένως, στηρίζεται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και στη μεγιστοποίηση των ικανοτήτων του κάθε παιδιού, εφήβου και ενήλικα του χώρου μας, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ:

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
 
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

     ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

   ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

      ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

       ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΟ.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ: ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟ.

ΝΕΟ: ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση των διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Οι υπηρεσίες λογοθεραπείας αποσκοπούν στη διάγνωση και αποκατάσταση όλων των διαταραχών και δυσκολιών στο λόγο, στη φωνή και στην ομιλία που μπορεί να παρουσιάζει ένα άτομο.

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι η επιστήμη που παρέχει εξειδικευμένη και στοχευμένη βοήθεια στον άνθρωπο, ώστε να αναπτύξει, να διατηρήσει ή να επανακτήσει τις εκάστοτε λειτουργικές του δεξιότητες (αδρή και λεπτή κινητικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, κ.α.). Η εργοθεραπεία εκτιμά τις ικανότητες και λειτουργίες του παιδιού και του εφήβου, εντοπίζει τις όποιες αδυναμίες και μέσω ενός δομημένου προγράμματος δραστηριοτήτων βελτιώνει σημαντικές και διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς του (σπίτι, σχολείο, δουλειά).

ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής, νηπιακής ηλικίας (0-5 ετών) και στοχεύει αφενός στον εντοπισμό δυσκολιών και ελλειμματικών δεξιοτήτων και αφετέρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και βελτίωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τομέων της ανάπτυξης. Βασικός σκοπός, άλλωστε της Πρώιμης Παρέμβασης είναι να προετοιμάσει το παιδί για την ένταξή του στο σχολικό ή/ και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και να βελτιώσει το επίπεδο κοινωνικοποίησης και αυτοεξυπηρέτησής του.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που δυσκολεύουν το άμεσα ενδιαφερόμενο άτομο ή την οικογένειά του και που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα και την ικανότητα προσαρμογής του στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Έχοντας από τη μία ως βασικό γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και την υπεράσπιση της ξεχωριστής ατομικότητας και «χρησιμοποιώντας», από την άλλη, τα παιδαγωγικά «εργαλεία» της μουσικής, του χορού, της ζωγραφικής, του παιχνιδιού, οι Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης παρέχουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργιους τρόπους έκφρασης, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας, αποσκοπώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων.ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά - Ράμναλη 2

Τηλ. 23940 25407 - Κιν. 6986080323

Βρείτε μας και στο facebook


πατήστε εδώ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium