Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2024 16:32:10

Επισκέπτες Online: 638


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΔΡΕ ΚΑΙ ΣΙΣΚΟΥΔΗ
23-02-2014
ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΔΡΕ ΚΑΙ ΣΙΣΚΟΥΔΗ


Για πειθαρχικό αδίκημα κατηγορεί ο συμπαραστάτης του δημότη κ. Ασδρές τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Σισκούδη, καθώς ο δεύτερος αρνείται να συνεργαστεί και να χορηγήσει στοιχεία και έγγραφα στον κ. Ασδρε. Συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε έπειτα από καταγγελίες δημοτικών συμβούλων του πρώην δήμου Σοχού πως δεν έχουν πληρωθούν τις αποζημιώσεις απο τη συμμετοχή του στα δημοτικά συμβούλια την περίοδο 2009-2010. Ο κ. Ασδρές ζήτησε ενημέρωση για το θέμα αυτό από τον κ. Σισκούδη, ο οποίος, παρότι έχει περάσει χρονικό διάστημα πέραν του ενός μηνός, δεν έχει δωσει καμία απάντηση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ Κ. ΑΣΔΡΕ

Την
20.1.2014 δέχθηκα καταγγελίες από πρώην Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την διετία 2009-2010, παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Επίσης κατήγγειλαν ότι ο Αντιδήμαρχος τους απάντησε ότι το ένταλμα πληρωμής απορρίφθηκε από το Επίτροπο, ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αυτό δεν ευσταθεί, καθόσον ουδέποτε στάλθηκε για έγκριση.

Την 21.1.2014 απέστειλα σχετικό έγγραφο διερεύνησης της καταγγελίας προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, με την παράκληση να με ενημερώσει το συντομότερο δυνατό προκειμένου στην συνέχεια να απαντήσω εντός της νόμιμης προθεσμίας, σύμφωνα με το νόμο, στους καταγγέλλοντες. Μετά την πάροδο του ενός μηνός και παρά τις συνεχείς υπομνήσεις προς τον Αντιδήμαρχο δεν έχω λάβει απάντηση κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.

Υπενθυμίζεται και πάλι η εκ του νόμου 3584/2007 υποχρέωση της Διοίκησης για παροχή πληροφόρησης στους πολίτες, καθόσον η άρνηση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, όπως επίσης και η άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων προς τον Συμπαραστάτη του Δημότη.
Διαβάστε τι έγραψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σ. Σισκούδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τους δημοτικούς συμβούλους του πρωην δήμου Σοχού που διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους απο τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου:

Είναι φόρες που η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση πληγώνει και σε πεισμώνει για αλλαγή κατεστημένων και χρόνιων νοοτροπιών. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα αλλά είναι θέμα προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Σήμερα έγινε καταγγελία από πρώην δημοτικούς συμβούλους (με σημαίνουσα θέση στην διοίκηση πρώην Δήμου) γιατί δεν πληρωθήκανε τις αποζημιώσεις από την συμμέτοχη τους στα δημοτικά συμβούλια του πρώην Δήμου κατά τα έτη 2007 έως 2010.
Πρέπει να καταλάβουν μερικοί ότι η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί λειτούργημα και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί σε οικονομικά οφέλη όταν σήμερα κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν παίρνει αποζημίωση για την συμμετοχή του στα δημοτικά συμβούλια. Συγγνώμη κύριοι, που εσείς δεν μπορέσατε να πληρώσετε τους εαυτούς σας, παρόλα τα δάνεια που πήρατε, μην ζητάτε όμως και τα ρέστα.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium