Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/7/2024 21:54:18Επισκέπτες Online: 989


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΧΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΣΚΟΥΔΗ
24-02-2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΧΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΣΚΟΥΔΗ


Ποικίλα σχόλια προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του lagadas.net σχετικά με τις αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων του πρώην δήμου Σοχού
(διαβάστε το θέμα
εδώ).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην δήμου Σοχού διεκδικούν τις αποζημιώσεις από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σοχού και κατήγγειλαν στον συμπαραστάτη του δημότη κ. Ασδρέ το γεγονός ότι παρότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη τα χρήματα.


Διαβάστε τι έγραψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σ. Σισκούδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τους δημοτικούς συμβούλους του πρωην δήμου Σοχού που διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους απο τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου:

Είναι φόρες που η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση πληγώνει και σε πεισμώνει για αλλαγή κατεστημένων και χρόνιων νοοτροπιών. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα αλλά είναι θέμα προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Σήμερα έγινε καταγγελία από πρώην δημοτικούς συμβούλους (με σημαίνουσα θέση στην διοίκηση πρώην Δήμου) γιατί δεν πληρωθήκανε τις αποζημιώσεις από την συμμέτοχη τους στα δημοτικά συμβούλια του πρώην Δήμου κατά τα έτη 2007 έως 2010.
Πρέπει να καταλάβουν μερικοί ότι η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί λειτούργημα και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί σε οικονομικά οφέλη όταν σήμερα κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν παίρνει αποζημίωση για την συμμετοχή του στα δημοτικά συμβούλια. Συγγνώμη κύριοι, που εσείς δεν μπορέσατε να πληρώσετε τους εαυτούς σας, παρόλα τα δάνεια που πήρατε, μην ζητάτε όμως και τα ρέστα.

 


Η δημοτική σύμβουλος του πρώην δήμου Σοχού Χρυσή Νόικου απάντησε μέσω του lagadas.net στο κείμενο του αντιδημάρχου οικονομικών Στ. Σισκούδη.


"Με έκπληξη διαβάζουμε τη θέση σας, σχετικά με τις αποζημιώσεις των συμβούλων μας που οφείλετε να δώσετε.

Πιστεύαμε ότι εσείς τουλάχιστον πρέπει να ξέρετε ότι  η διοίκηση συνεχίζεται. Μιλάτε σ' εμάς για παλιές νοοτροπίες και εθελοντισμό; Ή όψιμα το καταλάβατε ή δεν το γνωρίζετε.

Τα λέτε σ' εμάς, ενώ εσείς έχετε πάρει και το τελευταίο ΕΥΡΩ από τις συνεδριάσεις του Δήμου, όταν μάλιστα ο κώδικας λέει ότι πρέπει να εξοφληθούν οι παλιές εκκρεμότητες;

Τα λέτε σ' εμάς, όταν οι δικοί σας σύμβουλοι γυροφέρνουν με τα αυτοκίνητα και τις βενζίνες του Δήμου; Ακόμη και τα ψώνια τους κάνουν μ' αυτά; Εμείς τα δικά μας αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαμε και τις βενζίνες εμείς πληρώναμε.

Μάλλον λοιπόν εμείς πρέπει να σας διδάξουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Οσο για τα χρέη που σας αφήσαμε, σας πληροφορούμε ότι κι εμείς παραλάβαμε ένα μεγάλο χρέος, το μειώσαμε, αλλά στα τρία χρόνια κάναμε και έργο, όπως και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του δικού μας δήμου, άφηναν χρέη, αλλά παρουσίαζαν και έργα.

Εμείς στα τρία χρόνια αξιοποιήσαμε τον χώρο του πανηγυριού μας, που εσείς σήμερα χαίρεστε, μία αίθουσα θεάτρου, που άλλη δεν υπάρχει σ’ ολόκληρο τον Δήμο, όπως εσείς επιβεβαιώνετε. Το ΚΑΠΗ στεγάζεται στο κτίριο της ΔΕΗ που εμείς αγοράσαμε και μη μας πείτε ότι το πληρώνετε, διότι αυτό πληρώνεται όλο από τους δικούς μας δημότες, ένα Μουσείο που εσείς ονομάσατε "κόσμημα του Λαγκαδά" και καταστρέψατε και μη μας πείτε ότι φταίει το κτίριο; Αφήστε τις φθηνές δικαιολογίες. Το δικό σας έργο στα 3,5 χρόνια ποιό είναι;; Το μόνο που είδαμε είναι τα μπάζα από το "τείχος της ντροπής" Βερολίνου που το φέρατε (πόσο κόστισε άραγε;;) και το κάνατε μνημείο στα Λουτρά του Λαγκαδά, για να φέρετε τάχα Γερμανούς τουρίστες. Αλήθεια πόσοι Γερμανοί τουρίστες ήρθαν; Εκτός βέβαια απ’ αυτούς που φιλοξενείτε και χρεώνετε τον Δήμο.

Και αλήθεια εσείς πόσα χρέη θ' αφήσετε στην επόμενη διοίκηση;; Εχετε κάνει τον απολογισμό σας;; Αφήστε λοιπόν τις πολιτικάντικες και ανυπόστατες δικαιολογίες για εθελοντισμό και νοοτροπία. Γιατί εσείς οι "εθελοντές" παίρνατε όλοι τις αποζημιώσεις σας και αφήνατε απλήρωτους εργάτες;; Εμείς ποτέ δεν ευλογούσαμε πρώτα τα γένια μας".

 

Νόικου Χρυσή

πρώην Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σοχού
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium