Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/6/2023 10:25:44 Επισκέπτες Online: 409


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ένωση Θεσσαλονίκης προς διοικητή ΑΤ Λαγκαδά: " ή τα ρεπό ή ..."
05-03-2014
Ένωση Θεσσαλονίκης προς διοικητή ΑΤ Λαγκαδά: " ή τα ρεπό ή ..."

Επιστολή της ένωσης Θεσσαλονίκης στο διοικητή του ΑΤ Λαγκαδά μετα την επίσκεψη μελών του δ.σ. και την έκφραση παραπόνων για τα ανεπίλυτα προβλήματα του προσωπικού αναφορικά και κυρίως με το ωράριο εργασίας και τα ρεπό.

"Κύριε Αστυνόμε,

Όπως γνωρίζετε από το Προεδρείο της Ένωσής μας πραγματοποιήθηκε, την

Παρασκευή 28-02-2014, επίσκεψη στο Α.Τ. Λαγκαδά διοικήσεώς σας, έπειτα από οχλήσεις και έντονα παράπονα που είχαμε από συναδέλφους – μέλη μας σχετικά με τις αλλεπάλληλες καταστρατηγήσεις του Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού» που λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση πλέον.
Δυστυχώς, όσα μας αναφέρθηκαν προφορικά ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα. Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν διψήφιο αριθμό οφειλόμενων αναπαύσεων, ενώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μην έχει χορηγηθεί σε συνάδελφο ημερήσια ανάπαυση για χρονικό διάστημα άνω των δυο (2) εβδομάδων. Οι συνάδελφοι είναι αυτονόητο, όπως κάθε άνθρωπος βεβαίως, να μην μπορούν με την παρούσα κατάσταση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και καθημερινά να «υπερβάλλουν εαυτόν».
Όπως αναφέρει το αρθ.1 § 3 του ανωτέρω Π.Δ. για την αυτοδίκαιη χρήση της ημερήσιας ανάπαυσης: «Το αστυνομικό προσωπικό στο οποίο δεν χορηγήθηκαν οι ημερήσιες αναπαύσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα προηγούμενα εδάφια, μετά το πέρας του δεκαπενθημέ¬ρου, κάνει, αυτοδικαίως, χρήση των οφειλόμενων ημερη¬σίων αναπαύσεων, κατόπιν αναφοράς-γνωστοποίησης που υποβάλλει αμέσως στην Υπηρεσία του, για συγκεκρι¬μένες ημέρες τις οποίες ο διοικητής δύναται να διαφορο¬ποιεί εντός της ιδίας εβδομάδας που υποβλήθηκε η ανα¬φορά, εφόσον συντρέχουν έκτακτες και απρόβλεπτες υ¬πηρεσιακές ανάγκες.» Όσο κι αν ωθούμε τα μέλη μας να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματός τους, ο επαγγελματισμός, το φιλότιμο, αλλά και ο πιθανός «στιγματισμός» τους εκ μέρους της Διοικήσεως λειτουργεί αποτρεπτικά. Κι αυτό είναι άλλο ένα παράδοξο της καθημερινότητας του Αστυνομικού, να επιφυλάσσεται της χρήσης του δικαιώματος που του δίνει ο Νόμος, γιατί μπορεί η Διοίκηση να το θεωρήσει δείγμα κακής συμπεριφοράς. Δηλαδή, ενώ ο συνάδελφος είναι το «θύμα» που υφίσταται την μη εφαρμογή του Νόμου, να αντιμετωπίζεται ως «θύτης» επειδή αξιώνει το νόμιμο δικαίωμά του.

Κύριε Αστυνόμε,

Επειδή η ανωτέρω κατάσταση έχει γίνει καθεστώς στο Α.Τ. Λαγκαδά, όπως και σε πολλές άλλες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. πλέον δεν θα αρκεστούμε σε παραινέσεις. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων που οφείλετε σε όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας, τη συμμόρφωσή σας με τον Νόμο και τα διατασσόμενα, και επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας, ως νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Οποιαδήποτε δικαιολογία κι αν προβάλλεται από μέρους της Διοίκησης για έλλειψη δύναμης, αυξημένα μέτρα τάξης, χορήγηση αδειών κ.α., στο εξής θα μας αφήνει αδιάφορους. Δεν θα επιτρέψουμε η πίεση των Ανωτέρων να μετακυλύετε πάντοτε στο χαμηλόβαθμο προσωπικό.

Παρακαλούνται οι αποδέκτες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, όπως ελέγξουν την ακρίβεια των ανωτέρω και προβούν στις νόμιμες ενέργειες για την αποκατάσταση του «κοινού περί δικαίου αίσθημα» και της αποδοτικότητας των υπηρετούντων συναδέλφων."

www.bloko.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium