Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/7/2024 06:22:13Επισκέπτες Online: 653


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΛΗΘΩΡΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΚΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
03-11-2010
ΠΛΗΘΩΡΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΚΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΑΙΧΜΗΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ
Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Ρόκος πραγματοποίησε χθες το βράδυ την κεντρική ανοιχτή ομιλία του στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά, παρουσία πλήθος κόσμου. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο βήμα ο κ. Ρόκος έδειχνε βαθύτατα συγκινημένος από την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ είναι ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος που δεν διάβαζε ούτε συμβουλευόταν κάποιο κείμενο για την ομιλία του. Η εμπειρία του άλλωστε από τα έδρανα της Βουλής όπου διετέλεσε βουλευτής ΔΗΚΚΙ και ο αριθμός - ρεκόρ ομιλιών του στη Βουλή (1.182 ομιλίες) τον καθιστούν άριστο χρήστη του προφορικού λόγου και έμπειρο πολιτικό.
Στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πολιτική του δράση, δηλώνοντας πως «είμαι στην πολιτική εδώ και 38 χρόνια και αγκαλιάζω όλους τους ανθρώπους, καθέναν με τη δική του ιστορία. Δε δίστασα όλα αυτά τα χρόνια να συγκρουστώ με την εξουσία και να βρεθώ από τα μεγάλα στα μικρά, κάτι που ήταν πολιτική μου επιλογή».
Όσον αφορά την απόφαση του να πολιτευτεί ως υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά ανέφερε πως «πολλοί άνθρωποι και ανάμεσα τους πρώην δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το Λαγκαδά μου ζήτησαν επιτακτικά να μπω μπροστά και να διεκδικήσω το δήμο Λαγκαδά. Θα ήμουν ανεύθυνος πολίτης και πολιτικός αν αρνιόμουν».

 
Για τους συνυποψήφιους του
Αιχμηρός ήταν ο Γιώργος Ρόκος σε θέματα που αφορούσαν τις άλλες παρατάξεις και τις σημερινές διοικήσεις των δήμων που απαρτίζουν το δήμο Λαγκαδά.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «τα τελευταία χρόνια στο Λαγκαδά δημιουργήθηκαν 2.500 θέσεις ανεργίας, από τα εργοστάσια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Στη Νάουσα, όταν έκλεισε το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ενεργοποιήθηκε ο δήμαρχος της πόλης και με προσωπικό αγώνα εξασφαλίστηκαν θέσεις σε άλλους τομείς για τους ανέργους ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Αντίθετα, στο Λαγκαδά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά τις διαφημιστικές αφίσες και την μεγάλη προεκλογική σπατάλη που γίνεται από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους ανέφερε πως «περιοριστήκαμε σε αφίσες και μεγάλα έξοδα διαφήμισης, καθώς δεν θέλαμε να προκαλέσουμε, παρ’ ότι μπορούσαμε κι εμείς να το κάνουμε».
Αιχμηρός υπήρξε και για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού Λαγκαδά, αναφέροντας πως «εδώ 11 χρόνια με δικά σας λεφτά κατασκευάστηκε ο βιολογικός καθαρισμός, χωρίς όμως να υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο». Συμπλήρωσε πως ο δήμος Λαγκαδά δεν διεκδίκησε έργα, όπως το φυσικό αέριο, κλειστό κολυμβητήριο στα Λουτρά, καινούργιο ξενοδοχείο κ.α.
Συμπλήρωσε επίσης πως «δεν θα κάνουμε προεκλογικό εμπόρευμα την ανάγκη για δουλειά, όπως εμπορεύονται την ανεργία οι άλλες πολιτικές παρατάξεις, τάζοντας πως θα τους βάλουν σε δουλειά στο δήμο, στον ΟΑΣΘ και αλλού».
Τόνισε ακόμη πως «όταν κάποιοι κάνανε αγώνα εναντίον του ΧΥΤΑ στην περιοχή, όπως ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων, την ίδια στιγμή κάποιοι κάτω από το τραπέζι διαπραγματεύονταν τα ανταποδοτικά τέλη από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ο δήμος Λαχανά έχει ανταποδοτικά τέλη από το ΧΥΤΑ 3 εκατ. ευρώ και χρωστά 4,5 εκατ. ευρώ».
 
Κατάθεση ψυχής
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ρόκος ανέφερε πως «στην πολιτική έκανα κατάθεση ψυχής. Κι αν απέτυχα να αντιμετωπίσω τη γάγγραινα του ανθρωποκεντρικού κράτους, δεν θέλω να αποτύχω κι εδώ. Δεσμεύομαι να βοηθήσω τον τόπο και όσοι αναφέρουν πως είμαι ένας εξαγορασμένος πολιτικός έχω να τους απαντήσω πως δεν εξαγοράστηκα τόσα χρόνια που είμαι στην πολιτική, θα εξαγοραστώ από χθεσινούς νεαρούς;».  
 
 
 
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium