Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/6/2024 16:18:09Επισκέπτες Online: 463


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΗΜΑΡΧΟΙ… ΓΙΑ ΤΑ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ», ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ», ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!!
17-03-2014
ΔΗΜΑΡΧΟΙ… ΓΙΑ ΤΑ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ», ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ», ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!!


Του Χρήστου  Χατζηπαραδείση

Ανεξάρτητος  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Ωραιοκάστρου

Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περ/ντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά

 

Φίλες και Φίλοι! Μπροστά σε ένα παρόν που αποδιαρθρώνεται και διαλύεται με ρυθμούς επικίνδυνους και ένα μέλλον που κανένα μήνυμα αισιοδοξίας δεν μεταφέρει, κανείς δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής, αδιάφορος και σιωπηλός. Σε ένα παρόν όπου η Τρόικα ασκεί άνομη εξουσία και είναι ποινικά υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα, παραβιάζοντας κανόνες δημοσίου δικαίου, επιφέροντας την κοινωνική αποσύνθεση, εμφανίσθηκαν τα γνωστά «τρωκτικά» μεγαλοεργολάβοι, νταβατζήδες και όλο το διαπλεκόμενο πολιτικοεπιχειρηματικό σύστημα, εντός και εκτός των «τοιχών» να αναλάβουν τη διαχείριση των σκουπιδιών. Αφού λοιπόν, λόγω κρίσης σταμάτησαν τα μεγάλα έργα και οι προμήθειες του Δημοσίου, οι λεγόμενοι νταβατζήδες ενημερώθηκαν και κατάλαβαν ότι, η διαχείριση και επεξεργασία των σκουπιδιών σε όλον τον κόσμο, αποτελεί καλή μπίζνα με τεράστια κέρδη.
Για το σκοπό αυτό ξένοι και ντόπιοι μεγαλοεργολάβοι (σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας) σε συμπαιγνία με το πολιτικό κατεστημένο, επενδύουν και ποντάρουν τα μέγιστα, ώστε να εκλεγούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες της αρεσκείας τους, που να «προσκυνούν» το πολιτικό «σάπιο» σύστημα, ξεπουλώντας τη διαχείριση των σκουπιδιών, γιατί τα λεφτά είναι πολλά!! Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών είχε έτοιμο το νομοσχέδιο, για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (με ξεχωριστά ψηφοδέλτια) απειλήθηκε με καταψήφιση και το πήρε πίσω. Δεν είναι τυχαίο που ο «Φουχτελάκος» θυμάστε! περιδιάβαινε τους Δήμους της χώρας για να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες τους με πρώτη και καλύτερη τη διαχείριση των σκουπιδιών. Δικαίως λοιπόν τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, ορισμένα ΜΜΕ τις ονόμασαν «εκλογές των σκουπιδιών». Δεν είναι τυχαίο που σφυγμομετρήσεις για «αρεστούς» Δημάρχους και Περιφερειάρχες (οι οποίοι θα υπογράψουν τις συμβάσεις) παρουσιάζονται με τη μέγιστη κοινωνική αποδοχή, ενώ ουσιαστικά αποτελούν εγγύηση της παλαιοκομματικής διαφθοράς και συνέχειας. Δεν είναι τυχαίο που μόλις πριν από ενάμιση μήνα το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους στον ΤΙΤΑΝΑ να καίει σύμμεικτα απορρίμματα. Δεν είναι τυχαίο που συστήθηκε Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) στο ΥΠΕΚΑ και προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι, με το ξεπούλημα των σκουπιδιών θα εφαρμοσθεί ένας καλύτερος Εθνικός σχεδιασμός διαχείρισης και μάλιστα χρηματοδοτούμενος.
Εδώ δεν μπόρεσαν σε επίπεδο Περιφέρειας να διαχειριστούν τα απορρίμματα, σκεφτείτε τι θα γίνει σε επίπεδο επικράτειας! Σήμερα οι πολίτες πληρώνουν 23 ευρώ τον τόνο, εάν πάμε σε διαδικασία εργοστασίων που εμπεριέχουν καύση, το κόστος θα φθάσει και τα 150 ευρώ τον τόνο!! Η τεχνολογία της καύσης είναι ευθέως ανταγωνιστική με την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων και ακυρώνει οριστικά το βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης που στηρίζεται στην πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, προδιαλογή υλικών, ανακύκλωση και κομποστοποίηση (οδηγία 2008/98/ΕΚ). Όπως επίσης ακυρώνει δραστικά τη δυνατότητα δημιουργίας χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της ορθολογικής διαχείρισης. Φίλες και Φίλοι!!Σήμερα που η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που εν καιρώ ειρήνης απώλεσε την Εθνική της κυριαρχία (Liberation), σήμερα που η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός παρατεταμένου, διευρυμένου κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και μια διαδικασία φαλκίδευσης της λαϊκής κυριαρχίας, πρέπει από τώρα, να αποκαλυφθούν ποιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έχουν αναλάβει, κάτω από το τραπέζι να προωθήσουν τέτοιες σκανδαλώδεις συμβάσεις με τους νταβατζήδες. Πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω κρίσης, να μην επιτρέψουμε να υποστεί άλλη μείωση δομών και λειτουργιών, καθώς και την υποβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών.
Σε κάθε συγκέντρωση του προεκλογικού αγώνα, πρέπει να αναγκάζουμε τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, να δεσμεύονται ΔΗΜΟΣΙΩΣ ότι, δεν θα ξεπουλήσουν δομές, όπως η διαχείριση απορριμμάτων με άμεσο αντίχτυπο στην οικονομία του Δήμου και των πολιτών και ότι, θα εφαρμόσουν ένα πλαίσιο ορθολογικής διαχείρισης όπως προβλέπει η οδηγία 2008/98/ΕΚ. Είναι χρέος μας για τις επόμενες γενιές.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium