Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2022 00:37:29

 Επισκέπτες Online: 466


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΟΡΑ - ΑΣΑΦΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ
20-03-2014
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΟΡΑ - ΑΣΑΦΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ


Την ανεξαρτητοποίηση της από την παράταξη «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΑ ΑΡΧΗ» δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Μπόρα - Αγγελούδη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά.

Του Πασχάλη Μητρακούδη

Η κ. Μπόρα είναι το πιο νέο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, καθώς στις εκλογές του 2010 έλαβε 363 σταυρούς και ήταν η πρώτη αναπληρωματική σύμβουλος του δήμου Λαγκαδά. Μετά την παραίτηση του Φώτη Μάτη ένα χρόνο πριν, κάθισε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με πολιτιστικά θέματα και οργάνωσης επισκέψεων σχολείων στην «Αγγέλων Πόλις».

Το τελευταίο διάστημα ακούγονταν έντονα το όνομα της στα προεκλογικά πηγαδάκια, με αφορμή την επικειμένη ανεξαρτητοποίηση της και την προσχώρηση της στο συνδυασμό του  κ. Καραγιάννη. Η ίδια δεν επιβεβαίωνε, αλλά ούτε και διέψευσε ποτέ κάτι τέτοιο, ενώ ερωτώμενη από το lagadas.net για την μετέπειτα πορεία της, ανέφερε πως «δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το πολιτικό μου μέλλον. Μπορεί να κατέβω και για δήμαρχος Λαγκαδά…», παρότι είναι κοινό μυστικό πως λοξοκοιτάει προς Καραγιάννη μεριά.

Η επιστολή παραίτησης

Με μια ασαφής επιστολή, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πράγματα ή καταστάσεις, η κ. Μπόρα δηλώνει απογοητευμένη από τη σημερινή διοίκηση του δήμου Λαγκαδά και αναφέρει πως η ιδεολογία της δεν ταυτίζεται με αυτήν της δημοτικής αρχής, σε θέματα προσέγγισης και μελέτης σοβαρών θεμάτων και επίλυσης προβλημάτων. Μελετώντας λίγο παραπάνω την επιστολή ανεξαρτητοποίησης, διαπιστώνουμε πως στο μεγαλύτερο σκέλος της επιστολής εκθειάζει τον εαυτό της και τα όσα έχει κάνει για το τόπο, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα τους λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση, και ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (δύο μήνες πριν τις εκλογές) και όχι για παράδειγμα έξι μήνες πριν. Παράλληλα, η επιστολή δεν είναι αιχμηρή ή επιθετική απέναντι στη διοίκηση, γεγονός που δείχνει πως η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος δεν επιθυμούσε να συγκρουστεί άμεσα με τον Γιάννη Αναστασιάδη, απλά θέλησε να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη του δημάρχου, πριν προσχωρήσει σε άλλο συνδυασμό.  

Αναλυτικά, επιστολή παραίτησης της κ. Μπόρα αναφέρει τα εξής:

«Μετά από πάρα πολύ σκέψη και αφού εκτίμησα όλες τις παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω την αποχώρησή μου από την παράταξή μου.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν με πόσο πάθος και πόσο σκληρά εργάστηκα για το καλό του τόπου μας. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως έκανα τα πάντα για να βοηθήσω μέχρι και σήμερα στην καλή λειτουργία του Δήμου με σεβασμό προς τους θεσμικά ιθύνοντες, Δήμαρχο και Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους. Οι πράξεις μου και η συλλογική μου συνείδηση αποτελούν τα αποδεικτικά στοιχεία και προκαλώ όποιον από τους εκλεκτούς συνάδελφους να έχουν δει να πράττω διαφορετικά από αυτά που καταθέτω σήμερα.

Νιώθοντας εξαιρετικά απογοητευμένη, βρίσκω τη δύναμη να υψώσω το πολιτικό ανάστημα σε αυτό που αισθάνομαι και δηλώνω με πλήρη ειλικρίνεια, πως οι λόγοι που με οδήγησαν στην αποχώρηση είναι πολλοί και έδρασαν προσθετικά, ώστε να καταλήξω σήμερα στην απόφαση αυτή.

Ο χαρακτήρας μου και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τις οποίες ποτέ δεν άσκησα στην μέχρι τώρα ζωή μου και δεν τις αποδέχομαι. Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δεν θυσιάζονται, όπως είναι η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και η Οικογένεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ευθύνες που μου αναλογούν, τους πολίτες τους οποίους με τίμησαν, για να είμαι παρούσα και δυνατή στα δημοτικά συμβούλια με καθαρές προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας δηλώνω κατηγορηματικά πως ό,τι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του Δήμου και θα είναι καλό για το κοινωνικό σύνολο, θα το στηρίξω χωρίς να κάνω καμία αντιπολιτευτική κριτική ανούσια, για εντυπωσιασμούς και προβολή. Καμία απολύτως σκοπιμότητα δεν υποκρύπτει η σημερινή επιστολή, είναι πέρα για πέρα ειλικρινής και σαφής.

Διότι κάθε φορά που μπαίνω στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τούτο θυμάμαι: πως η θέση αυτή δεν είναι μόνιμη. Συγκρίνεται, κρίνεται και αξιολογείται. Και επειδή δεν έχω μάθει να μιλώ με πολιτικούς όρους, ο χρόνος θα το δείξει και θα με κρίνετε όλοι σας και κυρίως οι πολίτες του Δήμου Λαγκαδά, εάν έπραξα σωστά και προέβην σε παραίτηση. Ένα είναι βέβαιο, πως η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων, όπως και επίλυσης προβλημάτων, με εκείνον της Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ» και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που με στήριξαν στην έως τώρα κοινή μας πορεία». 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium