Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 10:10:50Επισκέπτες Online: 632


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ. ΜΠΟΡΑ ΣΤΟ lagadas.net
20-03-2014
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ. ΜΠΟΡΑ ΣΤΟ lagadas.net

Λαγκαδάς, 20 - 3 - 2014

Κύριε Μητρακούδη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα το σχετικό με εμένα άρθρο, το οποίο είχατε ήδη ετοιμάσει και δημοσιεύσει σχεδόν πριν τελειώσει το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση σας οι λόγοι της παραίτησης μου είναι ασαφείς και ο μοναδικός μου στόχος ήταν να εκθειάσω τον εαυτό μου και να προετοιμάσω την προσχώρηση μου σε άλλη παράταξη.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όταν κάποιος αποχωρεί "δυο μήνες " προ εκλογών  όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σας προφανώς έχει τους λόγους του και δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά υποκρύπτει κάτι.

Αν ωστόσο θέλατε να μιλήσουμε με γεγονότα και ημερομηνίες οφείλατε να ζητήσετε προηγούμενα και την δικιά μου άποψη πριν βγάλετε τα συμπεράσματα σας και γράψετε το άρθρο σας.

Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε το γεγονός ότι "αντιγράψατε" την επιστολή μου χωρίς  να σας την έχω αποστείλει ακόμη. Δεν παρατήρησα την ώρα του δημοτικού συμβουλίου να καταγράφετε κάτι και ούτε εσείς παρατηρήσατε, ότι επανειλημμένα  ζητούσα τον λόγο  από τον Πρόεδρο για να εξηγήσω τα τυχόν ερωτηματικά που  δημιούργησε η επιστολή μου.  Άλλωστε δεν είδα  κάποιον από τους συναδέλφους να  αναρωτιέται;; Γιατί ;;;Μήπως γνώριζαν;;; Δυστυχώς  δεν είδα πουθενά στο άρθρο σας να το αναφέρετε αυτό.

Τελειώνοντας, εκτιμώ ότι σε μια τόσο σημαντική για μένα στιγμή, είχα το δικαίωμα να κάνω και ένα μικρό απολογισμό της δραστηριότητας μου και της προσφοράς μου στην παράταξη που στήριξα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα το πως προκύπτει ότι εκθείαζα τον εαυτό μου είναι δικιά σας υπόθεση.

Σταματώ εδώ εκφράζοντας την λύπη για την ειρωνεία που βγάζετε στο πρόσωπο μου αν και πραγματικά κ. Μητρακούδη δεν γνωρίζω από που πηγάζει.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΟΡΑ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ lagadas.net

 

Αγαπητή κ. Μπόρα,

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που απαντάτε στο κείμενο που δημοσιεύσαμε χθες σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της υποψηφιότητάς σας.

Στο κείμενο της απάντησης σας αναφέρετε πως ετοιμάσαμε και δημοσιεύσαμε το κείμενο της ανεξαρτητοποίησης σας σχεδόν πριν τελειώσει το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και θα σας το αποδείξουμε με πολύ απλό τρόπο. Αμέσως μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου ζήτησα από τον πρόεδρο κ. Ζαχαρέγκα να μου δώσει ένα αντίγραφο της επιστολής ανεξαρτητοποίησης σας, όπως και έπραξε. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως σεβαστήκαμε απόλυτα την επιλογή σας να μην δημοσιεύσουμε τίποτα σχετικά με εσάς πριν το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, όπως και έγινε, παρότι για την επιστολή σας ήταν ενήμεροι όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι της διοίκησης. Το κείμενο που αφορούσε την ανεξαρτητοποίησή σας δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας και όχι την επόμενη μέρα, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο «φρέσκο» και επίκαιρο.

Οσον αφορά τη χρονική περίοδο που αποφασίσατε να ανεξαρτητοποιηθείτε, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Παρότι ήσασταν αρχικά επιλαχούσα δημοτική σύμβουλος, συμμετείχατε ενεργά στο δήμο σε καίριες θέσεις και έχοντας καθημερινή επαφή με τη διοίκηση, όπως το ίδιο κάνατε και ως δημοτική σύμβουλος Λαγκαδά μετά την αποχώρηση του κ. Μάτη. Κανείς δεν αμφισβητεί τη δράση και την προσφορά σας, όμως η ανεξαρτητοποίηση σας γίνεται δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής και μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου. Ολο το προηγούμενο διάστημα δεν αναφερθήκατε ποτέ κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου σε θέματα ή καταστάσεις που σας ενοχλούσαν. Αν η απογοήτευση σας από τη διοίκηση πρόεκυψε το τελευταίο διάστημα, είναι κάτι το οποίο δεν είναι γνωστό σε μας, αλλά ούτε και μέσω της επιστολής σας αναφέρετε ημερομηνίες και γεγονότα.

Οσον αφορά το γεγονός ότι «αντιγράψαμε» την επιστολή σας, παρότι εσείς η ίδια δεν μας την είχατε αποστείλει ακόμη, σας αναφέρουμε τα εξής: Η επιστολή σας από τη στιγμή που θα κατατεθεί στο τμήμα πρωτοκόλλου και θα λάβει τον αντίστοιχο αριθμό γίνεται πλέον δημόσιο έγγραφο και κάθε δημότης μπορεί να την έχει στα χέρια του, κατόπιν αιτήσεως του. Οπότε παύει να υφίσταται ο χαρακτήρας του «προσωπικού εγγράφου» που πρέπει να το ζητήσουμε από εσάς για να το δημοσιεύσουμε.

Στο σχόλιο που κάνετε για το αν οι σύμβουλοι γνώριζαν για τους λόγους που ανεξαρτητοποιείστε, αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας απαντήσουν μόνο οι ίδιοι. Γεγονός είναι πάντως πως πέραν του δημάρχου, που εξέφρασε μια απλή ευχαριστία για τη συνεργασία μαζί σας, κανένας άλλος σύμβουλος δεν ανέφερε το παραμικρό για το θέμα αυτό ούτε υπήρξε καμία απορία από κανέναν. Αν κάποιοι σύμβουλοι γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή σας ή αν απλά δεν τους ενδιέφερε το θέμα, είναι όντως κάτι που θέλει διερεύνηση από την πλευρά μας. Θα το κοιτάξουμε και θα επανέλθουμε σε αυτό.

Τέλος, όσον αφορά την ειρωνεία που αναφέρετε, σας απαντούμε πως ειλικρινά δεν είχαμε τέτοια διάθεση και απολογούμαστε για το αν το εκλάβατε έτσι.

Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνετε.

Για το lagadas.net

Μητρακούδης ΠασχάληςΥ.Γ. Η απάντηση της κ. Μπόρα στον κ. Μητρακούδη δημοσιεύτηκε και σε άλλο τοπικό site, χωρίς το συγκεκριμένο να έχει αναδημοσιεύσει το αρχικό θέμα από το lagadas.net. Παρ' όλα αυτά, ευχαριστούμε για την προβολή που μας κάνει.
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium