Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/2/2024 20:46:28

Επισκέπτες Online: 429


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ
01-04-2014
ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ


Στην ζωή μας έρχονται μερικές στιγμές οριακές, που πρέπει να αποφασίσεις για θέματα κοινά, της πόλης σου, της γειτονιάς σου, του Δήμου σου. Τα «ναι μεν αλλά» δεν βοηθούν σε τίποτα, όταν τα προβλήματα όχι μόνο τρέχουν, αλλά και μεγαλώνουν και με δική μας ευθύνη, γιατί την μεγάλη κουβέντα τη λέει τελικά ο πολίτης. Είναι αλήθεια πως κάποτε οι εκλογές δίχαζαν φοβερά το λαό και χαλούσαν ακόμα και φιλίες και συγγένειες και χώριζαν αδέρφια. Θέλω να πιστεύω ότι οι εποχές αυτές παρήλθαν ή μπορούν να παρέλθουν, όταν επιδείξουμε όλοι και προβάλουμε έναν πολιτικό πολιτισμό, που δεν αμφιβάλλει για τις προθέσεις των άλλων, αλλά κρίνει τον προγραμματισμό, τις δυνατότητες της ομάδας, την αποτελεσματικότητα και το έργο. Τι μας ενδιαφέρει τελικά; Να πάρει κάποιος το Δήμο και να τον διαχειριστεί κατά το δοκούν, ή να εμπλακεί και ο πολίτης σ’ αυτή τη διαδικασία, προωθώντας άτομα που μπορούν και ξέρουν να διαχειριστούν σωστά τα προβλήματα;

Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν δίστασα να πω φωναχτά τη σκέψη μου και τις θέσεις μου για αρκετά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, δεχόμενος θετική ή και αρνητική κριτική. Πάντως ένα δεν μπορεί να μου προσάψει κανείς, ότι έβλαψα τον τόπο μου με τις θέσεις μου και τις επιλογές μου. Έτσι λοιπόν και τώρα τολμώ να εκφράσω και δημόσια τις σκέψεις μου για τον επερχόμενο εκλογικό αγώνα, χωρίς προκαταλήψεις και πάθος. Το πάθος μας είναι ο Λαγκαδάς και θέλουμε όλοι να τον δούμε καλύτερο. Θέση μου: «φίλος μεν Γιάννης, φίλτερος ο Λαγκαδάς, φιλτάτη η αλήθεια» και συγχωρήστε μου το θάρρος να πω:

 Γιατί στηρίζω τον «ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ» και την Μαρκέλλα Ταυρίδου στο Δήμο Λαγκαδά;   

- Γιατί σαν πραγματικά «Ενεργός Δημότης», δεν ακολουθώ τους αυτόκλητους, αλλά συναποφασίζω και συνδημιουργώ την παράταξη που διεκδικεί την άλλη μέρα στο Δήμο Λαγκαδά.

- Γιατί δεν έχω να απολογηθώ εγώ για τα λάθη της τελευταίας εικοσαετίας, όσων κυβέρνησαν τον Δήμο μας και δεν έχω την τάση να κρύψω, ακόμη μια φορά, τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αναδεικνύω τα λάθη και φροντίζω για την αλλαγή πορείας. Γυρίζω αμέσως σελίδα, δεν μουτζουρώνω απλά τα λάθη μου.

- Γιατί όσοι έκαναν λάθη για μια χρονιά και προσπάθησαν να τα διορθώσουν, είναι κατανοητό, όσοι συνέχισαν τα λάθη τους, αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι διόρθωσης. Άρα έβλαψαν τον Δήμο. Όσοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν τα προβλήματα, απέδειξαν ότι δεν ξέρουν τη λύση τους. Η γνώση των προβλημάτων δεν αρκεί.

- Γιατί αρνούμαι να μαθαίνουν κάποιοι την τέχνη της πολιτικής στην δική μου πλάτη και εις βάρος του Δήμου μου. Τα λάθη συγχωρούνται, η επιμονή όμως σ’ αυτά και η επανάληψή τους δεν είναι πολιτική αρετή που πρέπει να επιβραβευτεί με μια ψήφο. Αρκετά λάθη πληρώνει ο λαός μας.

- Γιατί επιτέλους αναζητώ την αξιοσύνη και την ποιότητα στη σχέση μου με τον Δήμο. Κουράστηκα να απαξιώνομαι ως πολίτης και ως Δημότης από λογικές που δεν αποτελούν χαρακτηριστικά υγιούς πολιτικής σκέψης.

- Γιατί η κατασπατάληση των εσόδων του Δήμου για προσωπική προβολή και αμφίβολης ποιότητας δραστηριότητες, ζημιώνουν τελικά τον πολίτη και τον Δήμο.

- Γιατί δεν μπορώ να βλέπω τα ίδια πρόσωπα που ανακυκλώνονται μεν στην εξουσία για 20 χρόνια αλλά να είναι αδύναμοι να προωθήσουν την ανακύκλωση των απορριμμάτων του Δήμου μας.

- Γιατί κουράστηκα να βλέπω τους ίδιους ανθρώπους να μου τάζουν τα ίδια πράγματα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και να υπόσχονται λύσεις που δεν έφεραν ποτέ, όταν για χρόνια τώρα αυτοί έχουν τις λύσεις στα χέρια τους και δεν ξέρουν να τις διαχειριστούν.

- Γιατί φαντάζομαι τη σχέση μου με τον Δήμο σαν μια σχέση σεβασμού και καταξίωσης και όχι απαξίωσης και προβληματισμού.

- Γιατί επιθυμώ να πρυτανεύσει ο πολιτισμός στην πολιτική και να δω τα νιάτα να μη αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από αυτήν.

- Γιατί φαντάζομαι πως ο πολιτισμός και η αισθητική αγωγή του λαού, δεν πρέπει να υποβαθμίζονται με πανάκριβες εκδηλώσεις υποκουλτούρας.

- Γιατί είδα ξαφνικά ανθρώπους από όλα τα κομματικά μετερίζια, να προβάλλουν την ανάγκη της ενότητας και της αλλαγής πορείας, για το κοινό καλό όλων μας αλλά και του τόπου μας. Στον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ η πολιτική απέκτησε πολυχρωμία πραγματική, όχι σχεδιαστική.

- Γιατί ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ στηρίζει μόνος του την παράταξη του και δεν περιμένει  τους εργολάβους και τους επιχειρηματίες να τον στηρίξουν.

Και τέλος, γιατί η Μαρκέλλα Ταυρίδου, αποτελεί την εγγύηση της σωστής διαχείρισης, της αποτελεσματικής δουλειάς, της επιτυχημένης πορείας, της εξειδικευμένης επιστήμονος, της γυναίκας που μπορεί να νοικοκυρέψει τον Δήμο με ένα επιτελείο άφθαρτου και αποφασισμένου στελεχιακού δυναμικού.

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας, κάνει όνειρα και δεν ονειροβατεί, δεν κάνει μια νέα αρχή, ούτε σχεδιάζει έναν νέο Δήμο, απλά φωτίζει τα πράγματα με ένα διαφορετικό φως, και αλλάζει τρόπο πορείας και πλεύσης.

 

 

Σ’ αυτό το ταξίδι θα είμαι συνταξιδιώτης.

Τρύφων Τσομπάνης

Επίκουρος Καθηγητής

Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium