Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/3/2024 00:37:01Επισκέπτες Online: 353


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ
07-11-2010
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ

Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώνεται την ίδια μέρα στις 7 το βράδυ. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 9 το βράδυ και συνήθως αφορούν τα αποτελέσματα της Περιφέρειας. Μέχρι τις 12 το βράδυ θα είναι γνωστά τα τελικά αποτελέσματα για το Δήμο Λαγκαδά.
Ψηφίζετε μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας.
Αν δεν γνωρίζετε που ψηφίζετε, μπορείτε να το μάθετε από το site του Υπουργείου Εσωτερικών: 
http://www.ypes.gr/eeagr/eea.htm ή τηλεφωνήστε στο 1500.
 
ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Κατά τη προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.

 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Στην αρχή του ψηφοδελτίου αναφέρονται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην εκλογική περιφέρεια την οποία ανήκετε (εκλογικές περιφέρειες είναι όλοι οι πρώην δήμοι π.χ. Λαγκαδά, Ασσήρου, Λαχανά, Σοχού, Καλλινδοίων, Βερτίσκου και Κορώνειας). Εδώ μπορείτε να βάλετε μέχρι και τρείς (3) σταυρούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο στην περίπτωση που ανήκετε στην εκλογική περιφέρεια Βερτίσκου μπορείτε να ψηφίσετε μόνο έναν (1) υποψήφιο, καθώς είναι τριεδρική εκλογική περιφέρεια. Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνο υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, το όνομα του οποίου βρίσκεται στην αρχή του ψηφοδελτίου, δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του. Εάν όμως τοποθετηθεί σταυρός στο όνομά του, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο.

 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Εδώ περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των υπολοίπων εκλογικών περιφερειών, εκτός της εκλογικής περιφέρειας όπου ανήκετε. Εδώ μπορείτε να βάλετε μέχρι ένα (1) σταυρό.

 
ΥΠΟΨΗΦΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ή ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι δύο (2) υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας (δημοτικές κοινότητες είναι όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων. Στο διευρυμένο δήμο Λαγκαδά οι δημοτικές κοινότητες είναι οι εξής πέντε: Λαγκαδάς, Ασσηρος, Ζαγκλιβέρι, Λαγυνά και Σοχός).


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Στις τοπικές κοινότητες μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι έναν (1) υποψήφιο. Οι τοπικές κοινότητες είναι όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Στο διευρυμένο δήμο Λαγκαδά τοπικές κοινότητες είναι η Κριθιά, Οσσα, Βερτίσκος, Εξάλοφος, Λοφίσκος, Αδάμ, Καλαμωτό, Πετροκέρασα, Σαρακήνα, Γερακαρού, Αγιος Βασίλειος, Αρδαμέρι, Βασιλούδι, Λαγκαδίκια, Ανάληψη, Ηράκλειο, Καβαλλάρι, Κολχικό, Περιβολάκι, Χρυσαυγή, Ξυλόπολη, Καρτεραί, Λαχανάς, Λευκοχώρι, Νικόπολη, Ασκός και Κρυονέρι.
 
Αν δεν θυμάστε όλα τα παραπάνω, μην ανησυχείτε καθώς πάνω στα ψηφοδέλτια αναφέρονται επακριβώς μέχρι πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι τέσσερις (4) υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium