Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/6/2021 21:14:10
  


 
Επισκέπτες Online: 456


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΣΩΝΗ
09-05-2014
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΣΩΝΗ


Τον τελευταίο καιρό, λόγω εκλογών, ακούγονται απόψεις, κρίσεις-επικρίσεις χωρίς το αντίβαρο κάποιας πρότασης. Ευκολότερο όλων είναι η στείρα, λαϊκίστικη προσέγγιση των πραγμάτων και άνθρωποι που δεν προσέφεραν σχεδόν τίποτε να επικρίνουν, σήμερα, τους άλλους επειδή  δεν πρόλαβαν να κάνουν τα πάντα.

Για την διοίκηση του Γιάννη Αναστασιάδη το θέμα της παιδείας είναι υψίστης σημασίας και από την νευραλγική θέση της προέδρου σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορώ να πω ότι η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου αποτέλεσε και αποτελεί για εμάς γνώμονα και δείκτη δράσης.

Πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση των επιτροπών και οι ευθύνες πέρασαν στα δύο ΝΠΔΔ που ιδρύθηκαν.

Αναλαμβάνοντας τα χρέη των  πρώην δήμων σε επίπεδο σχολικών επιτροπών, κληθήκαμε να λειτουργήσουμε εξήντα σχολεία με την επιχορήγηση του «καποδιστριακού» δήμου Λαγκαδά, των επτά χωριών, και αυτή μειωμένη δραματικά.

Να θυμίσω σε αυτούς που έχουν βραχεία μνήμη, κάτι που είναι και καταγεγραμμένο και στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, τη παραδοχή της μείζονος αντιπολίτευσης ότι «τα σχολεία μας μείνανε χωρίς φωτοτυπικό χαρτί». Καλώς ή κακώς αυτό παραλάβαμε, σχολεία χωρίς πετρέλαιο, χαρτί, κτλ.

Κληθήκαμε λόγω απραξίας του υπουργείου να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας,7800 περίπου με φωτοτυπίες βιβλίων.

Δώσαμε αγώνες και πετύχαμε να σώσουμε σχολικές μονάδες από το κύμα συγχωνεύσεων που προωθεί κάθε χρόνο το υπουργείο, όπως αυτές στα Καλίνδοια και την Ξυλόπολη. Στην θητεία μας και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το μοναδικό σχολείο που συγχωνεύτηκε ήταν το γυμνάσιο ασκού και αριθμούσε 27 μαθητές. Παρόλα αυτά εμείς δεν μείναμε αδρανείς, για τον Ασκό, έχοντας προωθήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες θα λειτουργήσει το πρώτο ΕΕΕΕΕΚ (ειδικό σχολείο) του δήμου μας και ακολουθεί μία σειρά αιτημάτων προς το υπουργείο ώστε ο Λαγκαδάς εκτός από το τέταρτο γυμνάσιο του, στα Λαγυνά, όνειρο πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα, να έχει και άλλα σχολεία όπως:

1) Δημοτικό ειδικής αγωγής

2) Γυμνάσιο ειδικής αγωγής

3) Νυχτερινό ΕΠΑΛ στο Λαγκαδά

4) Σχολή επαγγελματικής κατάρτισης στα Καλίνδοια

Επίσης τον προσεχή Ιούνιο αναμένονται οι απαντήσεις στα αιτήματα μας για ίδρυση λυκειακών τάξεων στα γυμνάσια Κολχικού και Λαγυνών.

 Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει πλάνο βάση του οποίου δρούμε και με στοχευόμενες δράσεις θα καταστήσουμε τον δήμο μας  φυτώριο σχολείων, την στιγμή που ανά την Ελλάδα τα σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Εμείς διεκδικούμε για τους μαθητές μας και σχολικές μονάδες όπως αυτές  του ΕΠΑΛ Λαγκαδά και του γυμνασίου λυκείου Κορώνειας εντάχθηκαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα για να αναβαθμιστούν.

 Καταστήσαμε θεσμό να τιμούμε μαθητές μας, εισακτέους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ως επισφράγισμα και επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών των ίδιων και των οικογενειών τους.

Συνεργαζόμαστε με διευθυντές και καθηγητές, μα  κυρίως με τους συλλόγους γονέων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία  των σχολείων μας. Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν το γεγονός ότι διετέλεσαν πρόεδροι συλλόγων γονέων ως μέρος του βιογραφικού τους και έλαμψαν δια της απουσίας τους αλλά ευτυχώς αποτελούν ασήμαντη μειοψηφία.

Τα 3,5 χρόνια που πέρασαν αποτέλεσαν την μεταβατική περίοδο και ίσως την δυσκολότερη καθώς πλέον μπορούμε να μιλάμε για Καλλικρατικους δήμους που μπορούν να λειτουργήσουν σχετικά ομαλά. Στα πλαίσια της έννοιας που διέπει τον «Καλλικράτη», από πλευράς κεντρικής εξουσίας θυσιάστηκαν κεκτημένα και δικαιώματα μας ως πολίτες. Αλλά ως διοίκηση, το θέμα της παιδείας αποτελεί για μας  αδιαπραγμάτευτη αξία και δογματικά πιστεύουμε ότι η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν το δίπτυχο προόδου για τον δήμο μας και εκεί όπου θα βασιστεί η νέα γενιά για να ορθοποδήσει η Ελλάδα μας. «Εμείς ήμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε». (Γκάντι)

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.

 

 
ΚΟΤΣΩΝΗ ΑΡ. ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧ.ΕΠΙΤΡ. ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium