Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 06:53:06Επισκέπτες Online: 441


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΣΚΑΣΕ ΕΥΡΩΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
25-05-2014
ΕΣΚΑΣΕ ΕΥΡΩΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

 

ΤΟ «ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ» ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗ «ΔΥΣΟΣΜΙΑ» ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ Η «ΜΠΟΧΑ» ΕΣΚΑΣΕ ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ!

 

Φίλες και Φίλοι, πριν από 2 μήνες αναφέρθηκα με άρθρο μου, στο «πάρτι» που στήνεται στη διαχείριση των σκουπιδιών από τα γνωστά «τρωκτικά» μεγαλοεργολάβοι, νταβατζήδες και το διαπλεκόμενο πολιτικοεπιχειρηματικό σύστημα εντός και εκτός των « τοιχών». Στο όλο στήσιμο του «σκηνικού» συμμετέχουν τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Περιφερειάρχες, που μερικοί από τους τελευταίους επένδυσαν πολιτικά για την επανεκλογή τους στο «success story» των σκουπιδιών.
Δυστυχώς για πολλοστή φορά αποδεικνύεται αυτό που συνεχώς καταγγέλουμε, ότι οι κυβερνόντες τα δίνουν όλα απλόχερα στο αμαρτωλό επιχειρείν της χώρας, με ότι συνεπάγεται αυτό. Έτσι κρίθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΟΛΕΣ οι μελέτες και οι μεθοδεύσεις καθώς και συμβάσεις - καρμπόν, παραβιάζοντας τις οδηγίες 2008/98/ΕΚ, 85/337/ΕΚ αλλά και το Εθνικό Δίκαιο γιατί εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων για 30 χρόνια! Αποτέλεσμα! Τινάζονται όλα τα έργα στον αέρα μέσω ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, περίπου 2,2 δις ευρώ σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και οδηγούμαστε σε ακύρωση όλων των επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά και του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Τον Ιανουάριο 2014 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, παρόντος του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη  κατήγγειλα αυτά τα φαινόμενα και κυρίως τις κατά παραγγελία Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έναντι αδράς αμοιβής, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των «νταβατζήδων - μεγαλοεργολάβων» εις βάρος του Κράτους δηλ. των πολιτών και του Περιβάλλοντος.
Από  το Φεβρουάριο 2014 η Κυβέρνηση με νύχια και με δόντια κρατούσε εφτασφράγιστο «μυστικό» (τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές) όλα τα έγγραφα που αφορούν αυτές τις παράνομες μεθοδεύσεις και το χαστούκι της Ε.Ε. Έλα όμως που «ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και το νοικοκύρη, το Λαό» και η «μπόχα του σκανδάλου» έσκασε σαν βόμβα 3 μέρες πριν τις εκλογές. Πέρα από τις ΜΠΕ, το εξωφρενικό είναι, ότι στις συμβάσεις που υπέγραψαν και θα υπέγραφαν, προβλέπεται ρήτρα «εγγυημένης ποσότητας απορριμμάτων».
Εντελώς παράνομα πέρα και έξω από οδηγίες της Ε.Ε. και τη Νομοθεσία  της Ελλάδας, με πλήρη συναίνεση της Κυβέρνησης. Δηλ. σημαίνει ότι, εάν μία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων συμφωνήθηκε να επεξεργάζεται  500.000 τόνους ετησίως και λαμβάνοντας υπόψη, ότι λόγω κρίσης, αλλά κυρίως της υποχρεωτικής εφαρμογής της οδηγίας 2008/98/ΕΚ, με μαθηματική ακρίβεια η παραγωγή σκουπιδιών θα έχει φθίνουσα πορεία, οπότε το έλλειμμα που θα προκύπτει στις μονάδες, θα το πληρώνουν οι Δήμοι δηλ. οι πολίτες. Διαφορετικά θα πρέπει η Περιφέρεια να πληρώσει δηλ. οι πολίτες πάλι, να εισάγει σκουπίδια από γειτονικές χώρες. Άρα οι μεγαλοεργολάβοι του είδους, συναινώντας και τα αρμόδια Υπουργεία, θέλουν να εξασφαλίσουν σίγουρα κέρδη για 30 χρόνια και μάλιστα χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τις συγκεκριμένες επενδύσεις (ΕΣΠΑ - Δάνεια).

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται περίτρανα το θράσος μιας απονομιμοποιημένης εξουσίας που εκτελεί εντολές των μεγαλοεργολάβων, των καρτέλ και της «Τρόϊκα» παραβιάζοντας Νόμους, Σύνταγμα, οδηγίες  να ενεργεί υπέρ των συμφερόντων αυτών και εις βάρος των πολιτών. Αυτό το καρτέλ εξουσίας πρέπει να σπάσει, για να αναπνεύσει η χώρα. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές!!

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Ωραιοκάστρου

Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περ/ντος Ευρύτερης  Περιοχής  Λαγκαδά
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium