Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 05:48:33Επισκέπτες Online: 375


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
15-11-2010
ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Έκπληξη πρώτου μεγέθους έβγαλαν οι κάλπες στο δήμο Λαγκαδά. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αναστασιάδης πέτυχε την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τον επί δύο τετραετίες δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος είχε την υποστήριξη της ΝΔ.
Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, των προηγούμενων μηνών, ο νέος δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης και ο συνδυασμός του «Νέος Δήμος, Νέα Αρχή» κατάφεραν τη μεγάλη αλλαγή, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή επικράτηση που ξεπέρασε τελικά τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από το συνδυασμό του κ. Καραγιάννη.
Η πρόκριση του κ. Αναστασιάδη από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο των εκλογών ήταν το πρώτο σημάδι για την επικράτησή του, όμως το ισχνό ποσοστό του 26,80% και η μεγάλη διαφορά από τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος είχε πάρει το 40,34%, του έδιναν το χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Αναστασιάδης κατάφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων, από τους συνδυασμούς που έμειναν  εκτός του β’ γύρου και να επικρατήσει στα κρίσιμα δημοτικά διαμερίσματα του Λαγκαδά και του Σοχού, καταφέρνοντας τελικά να εκλεγεί πανηγυρικά ο πρώτος δήμαρχος του καλλικράτειου δήμου Λαγκαδά, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα ο απερχόμενος δήμαρχος Λαγκαδά επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θριαμβευτή της χτεσινής βραδιάς για να του δώσει τα συγχαρητήρια του. Στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Λαγκαδά μίλησε σε χιλιάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν από νωρίς για τα επινίκια στο κεντρικό εκλογικό του κέντρο στην πλατεία του Λαγκαδά, τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα.
Ο νέος δήμαρχος Λαγκαδά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972 και κατοικεί στο Λαγκαδά. Τελείωσε το λύκειο Λαγκαδά και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Λογιστικής - Διοίκησης και Οικονομία του ΤΕΙ Σερρών. Είναι λογιστής φοροτεχνικός, μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε κατά καιρούς συνδικαλιστής στη ΜΑΚΙ, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.
Εκλέγεται από το 1998 δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λαγκαδά και μάλιστα το 2002 και το 2006 με τις περισσότερες ψήφους απ’ όλους τους συμβούλους, στο συνδυασμό του κ. Καραγιάννη, απ’ όπου αποχώρησε για να εκλεγεί τελικά δήμαρχος Λαγκαδά.
Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Δελημπαλτά με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τη Δέσποινα, τον Αναστάσιο και τα δίδυμα Μιχαήλ και Γεώργιο.
Ο νέος δήμαρχος Λαγκαδά θα έχει να διαχειριστεί τα πολλά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το νέο καλλικράτειο δήμο Λαγκαδά, στον οποίο έχουν συνενωθεί οι δήμοι Ασσήρου, Καλλινδοίων, Κορώνειας, Λαγκαδά, Λαχανά και Σοχού.

Από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, 15/11/2010 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium