Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/6/2024 20:40:39Επισκέπτες Online: 755


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΒΟΛΒΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
16-11-2010
Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΒΟΛΒΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες κρύβει η χαρτογράφηση του εκλογικού αποτελέσματος κατά τον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης στους καλλικράτειους δήμους Λαγκαδά, Βόλβης και Ωραιοκάστρου.

της Βαρβάρας Ζούκα, απο την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Λαγκαδάς

Παρά τις 13,5 μονάδες, κατά τις οποίες υπολειπόταν του αντιπάλου του Γιάννη Καραγιάννη στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Γιάννης Αναστασιάδης κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα και να εκλεγεί τελικά δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή με ποσοστό 52,55%. Ο απερχόμενος δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης έχασε από τον Γιάννη Αναστασιάδη ακόμη και εντός έδρας. Στον Λαγκαδά ο Γ. Αναστασιάδης, παρότι ξεκίνησε στον πρώτο γύρο με 30,17% έναντι 42,36% του κ. Καραγιάννη, επικράτησε τη δεύτερη Κυριακή με 53,51%. Ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται πως έλαβε τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και στις επτά περιοχές που συναπαρτίζουν τον νέο δήμο Λαγκαδά. Μάλιστα επικράτησε ακόμη και στις περιοχές της Κορώνειας (52,34%) και του Λαχανά (51%), παρότι οι απερχόμενοι δήμαρχοι Μπάμπης Παπαδόπουλος και Παντελής Πάσχος αντίστοιχα είχαν συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Καραγιάννη. Στην περιοχή της Ασσήρου ο κ. Αναστασιάδης ξεκίνησε στον πρώτο γύρο με 17,6% έναντι 38,42% του κ. Καραγιάννη. Τη δεύτερη Κυριακή όμως εκτίναξε το ποσοστό του στο 51,51%, ενώ ο κ. Καραγιάννης αύξησε τη δύναμή του κατά μόλις δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Καθαρή ήταν η νίκη του κ. Αναστασιάδη και στις περιοχές του Βερτίσκου (57,26%) και του Σοχού (55,21%), ενώ ο κ. Καραγιάννης επικράτησε μόνο στην περιοχή των Καλλινδοίων (55,84%), αντλώντας από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του απερχόμενου δημάρχου Σταύρου Καμαρούδη.


Βόλβη

Η υπεροχή του Δημήτρη Γαλαμάτη έναντι του συνυποψηφίου του Άγγελου Φραντζή σε έξι από τις επτά περιοχές που συναπαρτίζουν τον νέο καλλικράτειο δήμο επισφράγισε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βόλβη. Ο κ. Φραντζής διατήρησε το προβάδισμα αποκλειστικά στον Άγιο Γεώργιο, όπου θητεύει ως δήμαρχος, συγκεντρώνοντας στον δεύτερο γύρο ποσοστό 50,66%. Άνετο προβάδισμα στον κ. Γαλαμάτη έδωσε η περιοχή της Απολλωνίας (53,29%), αν και ο εν ενεργεία δήμαρχος Γιάννης Αλμαλόγλου είχε συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Άγγελου Φραντζή. Τον Δημήτρη Γαλαμάτη ανέδειξαν νικητή και οι περιοχές της Μαδύτου (50,5%) και της Εγνατίας (51,06%), παρά το γεγονός ότι και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι απερχόμενοι δήμαρχοι Βλαδίμηρος Όχουνος και Ευάγγελος Ρετζέπης αντίστοιχα έδωσαν την εκλογική μάχη στο πλευρό του Άγγελου Φραντζή. Τον γαλάζιο υποψήφιο ανέδειξαν δήμαρχο και οι περιοχές της Αρέθουσας (51,59%), αλλά και της Ρεντίνας (51,06%).


Ωραιόκαστρο

Παρά την υπεροχή των δέκα ποσοστιαίων μονάδων που κατέγραψε στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Μπάτος έχασε τελικά τη μάχη από τον Δημήτρη Σαραμάντο, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 53,56%. Στον δεύτερο γύρο ο κ. Σαραμάντος αύξησε τα ποσοστά του θεαματικά, συσπειρώνοντας μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της Χριστίνας Αλίρη και του απερχόμενου δημάρχου Μυγδονίας Αστέριου Γαβότση. Στην Καλλιθέα, όπου και είναι δήμαρχος, ο κ. Σαραμάντος κατάφερε συντριπτική νίκη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 66,56% έναντι 33,44% του Νίκου Μπάτου. Ο απερχόμενος δήμαρχος Ωραιοκάστρου συγκράτησε τις δυνάμεις του εντός έδρας, υπερέχοντας του κ. Σαραμάντου με ποσοστό 54,44%. Ωστόσο και στο Ωραιόκαστρο ο Δημήτρης Σαραμάντος αύξησε εντυπωσιακά τη δύναμή του, καθώς από το μόλις 16,42% που είχε συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο εκτινάχθηκε στο 45,56% τη δεύτερη Κυριακή. Άνετο προβάδισμα κατέγραψε ο κ. Σαραμάντος και στην περιοχή της Μυγδονίας. Εκεί την πρώτη Κυριακή είχε ξεκινήσει με ποσοστό μόλις 11,15% έναντι 28,20% του Νίκου Μπάτου. Στον δεύτερο γύρο, όμως, όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πέτυχε και τη νίκη με ποσοστό 52,96%. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium